imprezam yag yakiyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan biracayipadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,492

biracayipadam

Ana Kamp
Yer
bishkek/kyrgzstan
arkadaslar merhaba,
turkce klavyem yok herkesden ozur diliyorum...
siteyi yarim saat once fark ettim cok hosuma gitti...

hemen sorunuma geciyim:

ben cok uzun zamandir kirgizistanda yasiyorum.arabam 1999 model impreza turbo motor degil 185 000 km de.arabam yag yakmaya basladi.1500 km de yaklasik 1 litre yag ilave ettim.problemi cozmek icin ustalar 500 usd istiyorlar.

bu arada da mitsubisi pajero pinin buldum 2001 model 2000 motor.103 000 km de.yeni isvicreden gelmis.kirgizistanda kullanilmamis.degistirmek icin 2000 -3000 usd para vermem gerekli.

siz olsaniz bu durumda ne yaparsiniz?
gorusleriniz benim icin cok degerli..

Etiketler
Ynt: imprezam yag yakiyor

Ne iş yaptığınız ve buna bağlı olarak arabayı nerede kullanacağınız önemli. Ama 500 dolar tamire verileceğine üzerine 2000 dolar daha verilip yeni araç alınabilir eğer sorunsuzsa. Fakat konfor farkı olacaktır.

anlasilan siz subaru kullanicisiniz,onun icin subarunun tadini bilmelisiniz.pininden guzel tadlar alabilecekmiyim bu cok onemli..

sonra 500 usd verince arabami gercekten yapabilecekler mi? yada pinin alinca onun bir problemi var mi yok mu?(buralar gercekten cok zor)

hafta sonlari dogayla basbasa olan birisiyim,kisin kayak yapan yazin fotograf ceken biriyim..

arkadaslar subarum yag yakmaya devam ediyor...

arabam 1998 mode 190 000 km de.aracin yag yakma nedeni contolardandir diye dusunerek contalari degistirdik..400 km gezdikten sonra arabanin ciddi anlamda yag eksildigini gordum...
arabayi yapan usta belki kullandigimiz yagdan olabilecegini soyledi.
kullandigimiz yag 5/30 liqui moly..bu yagin cok ince oldu diye yorumlar yapti.... info@jaspasubaru.com durumu anlattim.oradaki yetkili buyuk ihtimalle motoru yapmak gerekiyor dedi...

size su an sorum.bir motor yaginin inceligi kalinligi yag yemesinde bu kadar etkili olur mu?

degerli yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...

yağ yakıyorsa segmanlar aşınmış, subab gaydları aşınmış olabilir.Birde motor yeni yapıldıysa segmanların birleşim yerlerini yanlış hizalamış olabilir ustalar.

motor yapilmadi sadece conta degisti...
aslinda 16 tane kucuk lastikcik degisti.ona conta mi deniyor acikcasi pek emin degilim.ben 12 yildir kirgizistandayim ruscasini biliyorum o parcalarin:smiley: bizdeki adi (salnik)

biracayipadam' Alıntı:
aslinda 16 tane kucuk lastikcik degisti.ona conta mi deniyor acikcasi pek emin degilim.ben 12 yildir kirgizistandayim ruscasini biliyorum o parcalarin:smiley: bizdeki adi (salnik)

ozaman segmanlar..

biracayipadam' Alıntı:

Bahsettiğiniz 16 adet lastik sübap gaydı araç niye yağ yakar tabiiki öncelikle motor aşınmaları sübap arızaları ve yanık conta sebebiyle yağ yakar çıkan duman ne renk beyazmı mavimi conta problemi varsa beyaz değilse mavi duman atar subaru devirli araç 190.000 km de diyorsunuz üstten egzantrikli araçların hafif yağ yakması normal 5w30 yağ kullanıyorsanız önümüz yaz 10w30 kullanılabilir bence aklıma gelen bunlar iyi kaliteli sentetik motor yağı kullanmanızı öneririm

aracimin eksozundan saglikli arabadan cikan duman gibi duman cikiyor.
yag yakan aracin eksozu genelde hemen belli olur.benimkinde oyle bir belirti yok.en sonunda motoru actirip segmanlari degistirtecegiz anlasilan...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR