İlk çekme karavan...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umut7105 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,616

umut7105

Ana Kamp
Yer
Amasya
Arkadaşlar merhaba adım Ümit.Amasya'da öğretmenim aranıza yeni katıldım.Aslen Kırıkkaleliyim.Ben de çekme bir karavan almak istiyorum.Benim bulunduğum yere veya Ankara'da tavsiye edeceğiniz karavan satın alabileceğim nereler var?Güney karavan nasıldır,bilgisi olan var mı?Fiyat olarak fena değil ama sanki sıkıntılı gibi geldi bana.Bir de yeni opel astra j aracım var.Benzinli 1.6 115 hp maksimum tork 150.Ben 3 kişilik 4.25 m veya daha küçük olanlardan ruhsat gerektirmeyen bir karavan almak istiyorum.Acaba benim aracım çekmede sıkıntı yaratır mı?Eşimi de ikna ettim,inşallah yazları 2 ay tatile çıkarız.Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: İlk çekme karavan...

Seyfettin hocam engin tecrübelerinizden istifade etmek isterim.Siz Ankarada yaşıyorsunuz galiba.Bana tavsiyede bulunmanızı temmeni ederim.Kırıkkalede ailem.O yüzden Ankara benim için uygun olur.Firma tavsiyeniz var mı acaba?Teşekkürler...

Hocam selamlar,
Öncelikle sahibinden satılan çekme karavanlara göz atın, hem fikir veriri hem piyasayı takipetmiş olursunuz.
markalar konusunda konuşmak sıkıntılı gibi, sıfır da alsanız ikinci el de kantra çıkarıp bir tarttırın, bazı karavanlar belirtilen den ağır olabiliyor ve bu hem güvenlik hem de yasal sıkıntı doğurabilir.
Öncelikle torsiyonlu veya amortisörlü olması önemli, sonra fren sistemi ve park freni, mekanik olarak. iç kısmını da göreceksiniz zaten.
birşeyler belirli olmaya başladıkça arkadaşlardan da yardımcı olmak isteyen çıkacaktır. sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım,
Ama kesinlikle acele etmeyin, kış sezonuna giriyoruz internette satılanların da fiyatları bu aralar düşecektir.

Teşekkürler cevaplar için,inşallah forumu takip ederek bazı sorularımın cevabını bulmaya çalışıyorum.Bir arkadaş benim arabayı istiyordu ona verecem arabayı,ben 2010 honda crv alacam sanırım.Sanırım çekme konusunda da sıkıntıyı böylece çözmüş olacağım.

Ümit hocam,
meslektaşız aynı zamanda da, ben de ingilizce öğretmeniyim.
Karavan çekmek için bence aracı değiştirmenize gerek yok,
ben fial palio ile çekiyorum ki astra ile karşılaştırıldığında küçük kalıyor, ve astra oldukça oturaklı amortisör ve fren sistemi de çok güzel bir araç.
özellikle de 5 kapı modeli ise daha da güzel.

otomobiliniz karavan çekebilir,
benimki 1.6 100 beygir, 1100 kg civarında bir araç

sizinki daha ağır ve biraz daha dagüçlü.

tabiki 4 çeker bir aracın çekme konusunda artıları olacaktır, özellikle de asfalttan indiğinizde.

kamp alanlarınız doğa içinde olacaksa ağırlıklı olarak, arazi aracı kesinlikle gerekli olacak, ama şehir içleirnde kullanacaksanız bu kadar önemli bir şart değil.

benin plaio ile 3 bim km civarında çektim,

yağmur sonrası yola yayılan çamur dışında da sorun yaşamadım kullanırken.

kullanmaya başlayınca da zaten o kadar da zor olmadığını görüyorsunuz,

sormak istedğiniz konularda telfonda da yardımcı olmaya çalışırım

umut7105' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba adım Ümit.Amasya'da öğretmenim aranıza yeni katıldım.Aslen Kırıkkaleliyim.Ben de çekme bir karavan almak istiyorum.Benim bulunduğum yere veya Ankara'da tavsiye edeceğiniz karavan satın alabileceğim nereler var?Güney karavan nasıldır,bilgisi olan var mı?Fiyat olarak fena değil ama sanki sıkıntılı gibi geldi bana.Bir de yeni opel astra j aracım var.Benzinli 1.6 115 hp maksiamum tork 150.Ben 3 kişilik 4.25 m veya daha küçük olanlardan ruhsat gerektirmeyen bir karavan almak istiyorum.Acaba benim aracım çekmede sıkıntı yaratır mı?Eşimi de ikna ettim,inşallah yazları 2 ay tatile çıkarız.Teşekkürler.
Merhaba;
Benim acizane fikrim: İkinci el kullanıcıdan temiz bir karavan bulmanız. Bazı sıfırlara fark atacak ikinci eller var, acele etmeden araştırmaya devam ederek mutlaka karşınıza çıkacaktır.
Firma ismine göre yazmak bazen doğru olmuyor. İyi olan bir firmayı sorduğunuzda, olumlu cevaplar alırsınız herkesten.
Sorduğunuz Firma'ya yorum yapılmıyorsa mutlaka az çok problem vardır.Dikkatli olmak, acele karar vermemek gerekir. Kendi tecrübelerimle sabittir, bu durum.
En kısa zamanda arzunuza kavuşmanızı dilerim.
Selamlar, saygılar

Teşekkür ederim arkadaşlar bu formu gerçekten çok sevdim,okulda öğle araları bile takip ediyorum.Ben de 2.el bir karavan almayı düşünüyorum sanırım.Opelin beni çok sıkıntıya düşüreceğini zannetmiyorum,ama 1400 kg olması ve 700 kg da karavan desek biraz düşündürüyor.Daha karar vermedim ama değiştirecem sanırım,bizim hanım da pek istiyor bir jipimiz olsun diye.ama bizim etimiz ne butumuz ne.Bakalım pederbanktan sıfır faizle birşeyler ayarlayabilirsek alacaz.Ama karavan konusu beni çok heyecanlandırıyor,inşallah ben de aranıza katılırım.

umut7105' Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşlar bu formu gerçekten çok sevdim,okulda öğle araları bile takip ediyorum.Ben de 2.el bir karavan almayı düşünüyorum sanırım.Opelin beni çok sıkıntıya düşüreceğini zannetmiyorum,ama 1400 kg olması ve 700 kg da karavan desek biraz düşündürüyor.Daha karar vermedim ama değiştirecem sanırım,bizim hanım da pek istiyor bir jipimiz olsun diye.ama bizim etimiz ne butumuz ne.Bakalım pederbanktan sıfır faizle birşeyler ayarlayabilirsek alacaz.Ama karavan konusu beni çok heyecanlandırıyor,inşallah ben de aranıza katılırım.

Değerli meslektaşımın heyecanını anlıyorum ama hızı biraz çok gibi mi ne? :smiley:

Karavancılık, sonuçta hobi; tüm olanaklarımızı buraya yoğunlaştırmak ne denli doğru olur, irdelemek gerek. Kuşkusuz, istediğimiz birşey için, belli ölçülerde özveri göstermek gerekir ama geleceğimizi de ipotek altına almasına izin vermemeliyiz diye düşünüyorum. Bu söylediklerim, genel yaklaşımımdır ve daha çok emekçiler ve onların emeklilerine yöneliktir. Önümüz kış; araştırma ve bulma konusunda epeyce zamanınız olacak. Çok ivedi davranıp yapabileceğiniz bir yanlışlık, canınızı sıkıp şevkinizi kırabilir. Malum, parasını ticaretten kazananlardan değiliz. ;)

Kolay gelsin. :smiley:
Cavid Sezen

Güney karavanın maksi boyunu bende gözüme kestirdim. Zamnedersem ilerde benimde tercihim Güney karavan olacak

Hocam benim bildiğim 4.25 bir karavan 750 kg ın altında olmaz. Aracınız ile düz yolda her türlü karavanı çekersiniz ama iş rampaya gelince değişir. Araca çeki demiri taktıracaksanız sol kapıda metal bir plakada aracın frenli ve frensiz kaç kg çekeceği yazılıdır. Çeki demiri ruhsata işletilirken bu kg lar yazılır.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam benim bildiğim 4.25 bir karavan 750 kg ın altında olmaz. Aracınız ile düz yolda her türlü karavanı çekersiniz ama iş rampaya gelince değişir. Araca çeki demiri taktıracaksanız sol kapıda metal bir plakada aracın frenli ve frensiz kaç kg çekeceği yazılıdır. Çeki demiri ruhsata işletilirken bu kg lar yazılır.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çeki demiri ruhsata işletilirken araçla ne çekeceğimize bakılıyor mu. Yani karavan almadanda çeki demirini ruhsata işletebiliyormuyuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR