İkinci El Karavan Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,897

Ynt: İkinci El Karavan Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

yaybek' Alıntı:
Mehmet abi çözmüş işi sağolsun evet Levent abi şu izolasyon ve kaplama işi bittimi gerisi hallolur nasıl olsa bakalım çözeceğiz Allahın izniyle.

mobilyalara başlamadan önce görüşelim mutlaka

İşinize karışmak gib olmasın ama bu poliuretan köpük işi benim hiç içime sinmiyor. Uygulaması, şekil şemal verilmesi çok zor bir malzemedir. Hele ele yüze, giysilere bir bulaştı mı çıkaracak kimyasal yok. Asıl çekincem ise şu yönde: Daha sonra tadilat yapılması gerekirse parçaları nasıl sökeceksiniz?
Aynı şekilde çıkan parçalar gibi yapıştırma çıtalar, arasına ta stratofoam uygulansa olmuyor mu? Poliuretan köpüğü aynı zamanda kasaya mukavemet kazandırmak için mi düşünüyorsunuz?

Cem poliüratan köpük kasaya mukavemet kazandıracak ve olası su kaçağına karşı ahşabı koruyacak,zaten çıtaların arası dolacak çıtaların üzerini kazıyıp tasfiye edeceğim ve düz bir zemin oluşturacağım zor olacak ama başka alternatif yok gibi bakalım hele şu tamirleri bitirelim alt zemini plyester ile kapladıktan sonra yanlardaki tamirlerde mastik ve yine polyester kullanacağım,yağmurlarda içinden gözlemleyip eğer yağmur suyu içeri dolmuyor ise gerek yok ise farklı bir sistemde düşünülebilir.

Püskürtme polüretan uygulamasını yapan usta eğer işinin ehli ise oldukça düzgün bir yüzey elde edebilir. Zaten çıtaları kalınlığını geçmezse sorun olmaz. İç kaplama direk çıtalara çakılır. Kaplamanın esnememesi için aralara da belli aralıklarla ahşap takoz çakılabilir. Bence içerden polyester gibi katmanlar yapmayıp polüretanı direk alüminyum saca uygulasan daha iyi. Polyester gibi katmanlar zamanla ayrışma yapabilir. Polüretan alüminyuma yapıştımı hayatta bırakmaz. Alüminyum da delik olsa dahi içeri girecek su polyesterle levha arasında katiyen yürümez. Fabrikaların çatılarında iki kat alümünyum levha arası polüretan dolgulu sandwiç levha oldumu mukavemeti fazla olduğundan aşık arlarını 3m ye kadar açabiliriz. Üzerinde yan yana 3-4 kişi korkusuzca yürüyebiliriz. Su kaçırma derdi de olmaz. Diğer sistemlerde aşık aralıklarını 1 m ye düşürmek zorunda kalırız. Su kaçırma sorunu da olabiliyor. İlla ki su izolasyonu gibi bişeyler düşünüyorsan dışarıdan sürme tip birşey olabilir. Veya deliklerin olduğu yere silikon sıkarsın. Gerek yok ama içini rahatlatması açısından.

Püskürtme polüretan işini yapanlar zaten cm üzerinden yaparlar. Kalınlığı 3 cm istiyorsan 3cm yaparlar. 4cm çıkmaz yani. en fazla - /+ 3mm oynar. Kademe kademe yaparlar önce 1.cm tam kurumasını beklemeden 2.cm sonra 3.cm.

Cem'in dediği doğru ilerde tadilat gerktiğinde sökmek imkansız gibi. Alüminyum levhayla beraber sökmen gerekir. Levhayı da değiştirmen gerekir.
Polüretan ahşabı sudan koruyacağı için çürümeden dolayı tadilat olayı gerekmeyecektir.Sadece darbe gibi sebeplerden dolayı tadilat gerekebilir.

Hallederiz o kadarını Hakan abi önemli olan genel durumu çözmesi.
Cem rica etsek bu son yazışmaları Yaşar abinin karavanı başlığına taşıyabilirmisin orada konuşulsa daha yerinde olacak.

yusuf bey merhaba
bu konuyu bu akşam okudum
keşke j9 almadan okusaydım
veya yaşar bey benden önce karavanını alsaydı
veya yagmur yağarken karavanımı alsaydım
veya bende satıcının ufak tefek dediği şeylere inanmayıp bir bilene sorsaydım
kısacası yaşar beyin karavanında belirtilen vakalarla bende karşılaştım
yağmur dışarda bitse dahi karavanımın içinde yagmur devam ediyor.gördüğüm her deliği ve catlagı kapatmaya calışsamda tam manasıyla sorunu cözemedim.
ama herne olursa olsun acamice davraışımızın sonucu aldık bir kereç sıcakların bir anca gelmesini bekliyorum.birde yoldaş olacak karavancı dostlarıda bulduğumda her şeyi unutacağım.karavanda yaşamaya başlayacağım.belkide karavancı olacam veya olmaya calışacagım.
herkese saglıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum

Şükret abi bazı tecrübelerin bedeli ağır oluyor ne yapalım başa gelen çekilir,gönlüm razı olmadı güzelim alkovenlinin hurdaya çıkmasına bari elimizden geliyor alıp ekonomiye katkıda bulunalım istedim ;D

yusuf bey merhaba
gecmişi unutttuk güzel gelecek günlere bakıyoruz
gayretnizi ve calışmalarınızı cok begeniyuorum ve takip ediyorum
kolay gelsin bir yardımımız olursa severek gelirim
hoşcakalın

yaybek' Alıntı:
Hallederiz o kadarını Hakan abi önemli olan genel durumu çözmesi.
Cem rica etsek bu son yazışmaları Yaşar abinin karavanı başlığına taşıyabilirmisin orada konuşulsa daha yerinde olacak.

Yusuf uyarını yeni gördüm kusura bakma. Arada kaynayıp gitmiş. Yaşar abi'nin tadilat bölümü de aldı yürüdü. Şu noktadan sonra taşımak gereksiz olur. Zaten taşımaya kalksak ilk mesajdan itibaren taşımak gerekir ki bu da konuları birleştirmek olur. Bu başlık dikkat çekmesi gereken önemli bir başlık. Artık böylece bırakıyorum.
Bu tür uyarıları özel mesajla bildirirseniz anında müdahale şansım olur. Forumda online olmasam da mail olarak geliyor uyarılar.

sukret' Alıntı:
yusuf bey merhaba
bu konuyu bu akşam okudum
keşke j9 almadan okusaydım
veya yaşar bey benden önce karavanını alsaydı
veya yagmur yağarken karavanımı alsaydım
veya bende satıcının ufak tefek dediği şeylere inanmayıp bir bilene sorsaydım
kısacası yaşar beyin karavanında belirtilen vakalarla bende karşılaştım
yağmur dışarda bitse dahi karavanımın içinde yagmur devam ediyor.gördüğüm her deliği ve catlagı kapatmaya calışsamda tam manasıyla sorunu cözemedim.
ama herne olursa olsun acamice davraışımızın sonucu aldık bir kereç sıcakların bir anca gelmesini bekliyorum.birde yoldaş olacak karavancı dostlarıda bulduğumda her şeyi unutacağım.karavanda yaşamaya başlayacağım.belkide karavancı olacam veya olmaya calışacagım.
herkese saglıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum
Sn şükret karavanınız sorunlu olsa da sahip olmanız güzel bir gelişme size hayırlı olsun. Benim karavanım bölümünde tanıtmanızı merakla bekliyoruz...

Tamam Cem teşekkürler o zaman olsa olurdu artık hem bayağı uğraştırır hem benzer konular zaten topik içinde çokca tartışıldı sağolasın.

Şükret abi teşekkürler dış sızdırmazlık ile alakalı az işimiz kaldı hava muhalefeti sebebi ile devam edemiyoruz o kısmını bitirirsek içi için hız kazanacağız,teklifiniz içinde ayrıca teşekkürler gerekli olursa rahatsız ederim sizi ama gelmek isterseniz hafta sonu biz arabayla uğraşıyoruz.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR