İkinci El Frontera Alacağım Bilginize İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan renklibulut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,869

renklibulut

Hayvanlar, Sanat, Araba ve Tasavvuf
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar. Çok uzun süredir Fronteraları inceleyip duruyorum ve sonunda eskide olsa bir jip imin olmasına karar verdim. Araştırdığım araçlarına rasında en temizini bu gün OPEL yetkili satıcısında ekspertiz yaptırdım sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen bana bir akıl verin...

Araç ; Opel Frontera 1995 model 2.0 Benzin/ İtalyan LPG takılmış. 160bin orjinal kilometresinde
Araçta dıştan yapılan muayenede anormal bir kusr bulunmadı. Parça değişeni yok. Çürük çizik yok. stoplanması çatlağından başka, bir de sunroof tamir edimiş su kaçırabilir dendi.

1- Aracın rolantisinde oynama varmış
2 - üst kapak contası yağ kaçırıyor.
3- direksiyon ve yedek su deposu hortumları yağ kaçırıyormuş.
4- Kartel contası yağ kaçırıyor
5 - Ön ve arka amortüsörler yağ kaçırıyor.
6- arka fren merkezi yağ kaçırıyor.
7- aracın şaftında boşluk varmış
8 - aracın difrensiyelinde yağ kaçakları var.

Aracın bütün problemi bunlar. Bunun dışında başka sorunu yok. İnanın bende bu işlerden pek anlamadığım için kala kaldım.
Ustaya" sen bu arabayı alırmıydın?" dedim. Adam alırdım bu arızalar çok da elzem değil. Bence değerlendirin dedi ama... İşin gerçeği gözüm korktu her yerinden yağ kaçırıyor okuduğum kadarıyla.

Yazan fiyatı 13500 tl bu araba bu kadar eder mi? Elbette pazarlık edeceğim. Zaten adamda konuşuruz dedi.
Bana bir akıl verin lütfen ne dersiniz ne yapayım bu arızalar çok mu korkunç şeyler çok mu para tutar. Frontera ya resmen aşık oldum jip gibi jip işte :smiley:)))

İlgilenen herkese gönülden teşekkürler

Etiketler
Ynt: İkinci El Frontera Alacağım Bilginize İhtiyacım Var

Eğer ustan iyi bir usta ve sana yardımcı olmaya çalışırsa gerçekten çok sorun değil,ama her şey usta ve parçayı uygun bulabilmekte bitiyor.
alırsan hayırlı olsun,pişman olacağını zannetmiyorum fiyatta biraz daha pazarlık yaparsan olur.,bende 97 2.2 A kasa var şimdilik memnunum.

İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Sanırım pazartesi Frontera mı alacağım. Anlaştık eksiklerini de zaten satıcı aynı zamanda motor ve mekanik ustası olduğundan tamamlayacak. İnanın aslında ben bu jip e hani neredeyse aşık oldum. Ben arabadan çok anlamam ama bu araba bana sağlamlık duygusu veriyor. kendimi güvende hissettim içinde. İnşallah hayırlısı olur. 18 yaşından beri araba kullanıyorum ve onlarca araba elimden geldi geçti, ama beni bu kadar heyecanlandıranı olmadı diyebilirim. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

hayırlısı olsun bız dede 96 kısa kasa var ama gaz lıy dı tğp bosal dı aku de bıtınce ustune de lastık patla dı attık bahce de duruyor hava lar duzelrıse cıkaracıgız
ıllako opel frontera yedek parcası lazım olur sa gezenbılrdekı konuları bır oku bazı model aracların parcaları fronteray uyuyor ehm frontera almadıgın ıcın de fıat bayagı uygun oluyor nıssan dıye hatırlıyorum

Merhaba

Bunların hepsi tamir edilenilcek sorun olmayan işlerdir. Ben 7 senedir opel frontera 2.2 16v 1997 kullanıyorum ve memnunum.

selamlar

haklısın dolasınca bır de saglam tamırcı bulunca oluyor aksaray dakı 1 parcacıyla ıkıtellı bagcılar gungoren sıtesındekı genc opel le de aramız ıyı hıc bır sıkıntı cıkmadan çözüyoruz
ama sınan arkadas tan da hava fılıtresı kutusunu aldık tan sonrasıkıntımız kalmayacak

Arkadaşlar İlginiz için çok teşekkür ederim.

Frontera mı aldım. Böylece aranıza katılmış oldum.

Satan kişide tamirci olduğundan her eksiğini gediğini tamamlayarak verdi. Arabada şimdilik en küçük bir sorun görünmüyor. Bir tek direksiyonda biraz boşluk var araba 110-120 giderken sağa sola hopluyor sanki kıç, baş atıyormuş gibi. Sanırım direksiyon kutusu denilen zımbırtının değişmesi gerek ve birde LPG ayarının yapılması gerek.

Fakat ilk defa bir jip kullanıyorum ve ilk defa frontera kullanıyorum. Çok ama çok keyifliymiş. Tır kullanıyormuş gibi hissettim kendimi:smiley:)) Bu gün dik bir yokuşta arazi vitesini denedim. Her şey oldukça güzeldi.

Ama arabanın içi berbar çok sıkı bir oto kuaför e ihtiyacı var. O koltukların pek adam olacağını sanmıyorum kararmış ve leke içinde hele yer berbat durumda. Şeytan diyor yeri koltukların döşemesini değiştir. Şöyle temiz temiz bin.

Acaba İstanbulda tanıdığınız iyi döşemeci var mı mantıklı fiyatlara çalışan? Bir de bagaj daki yedek lastik için kılıf nerede bulunur?

Herkese sevgiler :smiley:)) Sağolun...

Hayırlı olsun,kazası belasız gezmeler dilerim :smiley:

Hayırlı olsun

Gülle gülle kullanın.

ALLAHA emanet olun

Güle güle kullanın frontera ailesine hoş geldiniz.

Bunların hepsi tamir edilebilir doğrudur ama tamir parasını fiyata ekleyecek olursanız zaten sorunsuz bir araç alırsınız gibi geldi bana.
Gerçi aracı almışsınız galiba.
Hayırlı olsun.

bagaj dakı klıf ta bıraz sans işi cıkmacı da yoksa kendı kafana gore brandacı da dıktır daha guzel olabılır

Herkese çok teşekkür ederim. Satan kişi tamirci olduğundan bana eksikleri tamir ediyor. O da tam bir frontera hastası çıktı. Bu arada yakında fotoğrafları koyacağım. Kullanırken arabayı inanılmaz keyifli yüksek oluşu ve motor sesi inanılmaz güzel. :smiley:)) İnsan araba kullandığını hissediyor :=)

renklibulut' Alıntı:
Herkese çok teşekkür ederim. Satan kişi tamirci olduğundan bana eksikleri tamir ediyor. O da tam bir frontera hastası çıktı. Bu arada yakında fotoğrafları koyacağım. Kullanırken arabayı inanılmaz keyifli yüksek oluşu ve motor sesi inanılmaz güzel. :smiley:)) İnsan araba kullandığını hissediyor :=)

Selam
önemli olan fronterayı sevmek ve onunla mutlu olmak Frontera tahminlerden daha iyi ve üstün bir 4x4 dür

cogu arabada olmayan far yıkama dıkız aynası ısıtması
klıma far yukseklık ayarı 96 yılında model arac ta bence de super bır aksesuarlar toplulugu nu olusturuyor 4x4 olması da ayrı bır key f helede kısa kasa ıse acın çatısını :smiley: yazın tam bır kabrıyo

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR