İki Japon Bir Amerikan Araç ile Çataldağı Off-Road Gezisi (21 Eylül 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,858
Ynt: İki Japon Bir Amerikan Araç ile Çataldağı Off-Road Gezisi (21 Eylül 2009)

Çağlar bey biz ona Kocayemiş diyoruz zararlı değildir ama fazla küketilince ;) ;D ;D neyse

Etiketler

P1080807.png

P1080813.png

P1080817.png

P1080819.png

gerçekten arazide artık klasikleşmiş araçların yanında böyle yeni yüzlere sahip araçalrı görebilmek beni mutlu ediyor... ve Fatih sen bu konuda Türkiyede bir ilksin.. türkiyenin sanırım tek yükseltme modiyikasyonlı MT 'li "hanım evlatlığından"çıkmış TEK EXPLORER'ı

P1080822.png

P1080823.png

P1080824.png

P1080830.png

P1080831.png

P1080834.png

yukarıdaki son üç fotoğrafta arka strapler çözülüyor ve bir çekme işlemi yapacağız... da..... aklma nedense (halbuki hiç alakası bile yok) aslanla farenin masalı geldi ;D ;D ;D... hani şu aslan fareyi bir gün affetmiş farede ona "birgün bende senin hayatını kurtarırım deyince aslan ona "uzatma ikile" demiş sonra aslan ağa takılmış farede onu kurtarmış hikayesi var ya... diyorumya hiç alakası yok nerden de aklma geldi bilmem... ;D ;D ;D

P1080839.png

biz yinede polemiğe sebebiyet vermeyelim...onun için aslanla farenin hikayesi demeyeceğim...
...
haaaa bir de beyaz balina ile hamsinin hikayesi var !!! onu biliyormusunuz ? ;D ;D ;D

P1080853.png

P1080855.png

yanlzca dostlara verilen özel bir servis paketi... iddia ediyorum (buraya kadar ilerleyebildiğini varsayın) kosifler yada borusan bile X5 yada bir range için burda yol yardım hizmeti vermez... yanlızca Hakan Irklı premium card sahiplerine özel...

P1080894.png

yanlız hakancğım yüz ifaden beni ürküttü... içindeki psikopat fren hortumunu keserken çok zevk alıyor belli... ;D

P1080895.png

açıklayalım, bu sırada fatihin explorer'n altndan hidrolik akmaya başlaynca bir sorun var dedik ve sol ön frene gelen hidrolik borudaki patlak sebebiyle problemi ortadan kaldırmak için fren horumunu kesip körledik... ve yola tekerin fren gücü ile devam ettik...

P1080898.png

P1080902.png

P1080908.png

P1080909.png

P1080913.png

P1080919.png

P1080920.png

burada kanal içine düşen aracımızn ön kısmana denk gelen bir kaya parçası bize bayağı zaman kaybettirdi... kırdık parçaladık ve devam ettik

P1080923.png

P1080925.png

P1080927.png

P1080930.png

P1080933.png

P1080936.png

P1080937.png

P1080938.png

fark ettim ki bu şekilde kol dışarda kullanınca vitaralar daha az yakıyor :D

P1080941.png

P1080942.png

P1080943.png

P1080947.png

P1080949.png

P1080954.png

P1080955.png

P1080965.png

ve şimdi araçları diğer tarafa geçirbilmek için yaklaşık 70 cm derinliğindeki kanal ıiki teker için de doldurmamz gerekiyor

P1080977.png

küreklerimizi çözüyoruz..ve viyadük inşaası için harfiyat başlyor

P1080978.png

P1080979.png

P1080982.png

P1080986.png

P1080988.png

P1080993.png

P1080994.png

P1090002.png

hakikaten geziniz harikamış fotolar geldikçe zevkle bakıyorum emeğiniz için teşekkürler

Bir Otomatik Şanzuman tamiri = 2 Arpa suyu ;D
Bir Fren Patmalası tamiri = 2 Arpa suyu ;D
Bir Viyadük İnşaatı = 5 Arpa suyu ;D

Çağlar bu akşam tüm Arpa suları Fatih'den ben anlamam hocam :D...Alacakları tahsilat zamanı, patateslerde benden olsun bari ;D ;D... Çağlar Haftayada Sinan'dan(Gaster)tahsilatı yaparız artık ;D ;D

Bu arada Banu ellerine sağlık Offroad fotoğrafçılığında giderek ilerliyorsun, geçiş anlarından detaylar, olayları belgeleme on numara olmuş, biz arazi ve araçlarla uğraşırken bu anları görüntülemek ve kayda geçirmekde ayrı bir emek, Fotoğrafçılarımıza buradan birkez daha teşekkür ederim.

Koptum Çağlar fotolara yorumlara eline sağlık, yahu biz neler yapmışız böyle ;D ;D ;D

Fotoğraflar çok başarılı kamerayı getirmediğime üzülmüştüm ama iki japon bir amerikalı bir gün fotoğraf ekibi Banu ve kanka'yı kutlarım bu eksikliği yaşatmadılar ellerine sağlık;D ;D

Bir Otomatik Şanzuman tamiri = 2 Arpa suyu ;D
Bir Fren Patmalası tamiri = 2 Arpa suyu ;D
Bir Viyadük İnşaatı = 5 Arpa suyu ;D

Genel Toplam = Fıçı Arpa suyu ;D ;D ;D

Çağların kovanıda tamir etsen biz sana arpa suyu fabrikası alırdık hakanım hahahahahahah ;D

Bizim viyadük inşaatı okullarda ders olarak okutulur oneydi be hehehe ;D Bide inşaatı yaptık ve tek geçiş şansı var giriş açısı çıkış açısı tutmazsa geri manevrası yok şaka gibi aslında video kaydı olsa daha iyi anlaşılacaktı pilotaj, kılavuzluk ve yönlendirmedeki başarı ;D ki amerikalı o dik inişte yerçekimiyle vals yapıp çamurda kayarken ;D bari fren olsaydı hahahahahaha oda yok ;D

Derede ve kuş uçmaz kervan geçmez kumsalda vinçleme - 1 şişe Jack Daniel's (Tarifede İstanbul'a olan uzaklık baz alınmıştır :p )

Fatih bu off-road tutkusu sana pahalıya patlicak ;D

Fotoğraflar başarılı, etaba göre baya ufak hasarlarla atlatmışsınız parkuru, tecrübeli olmanın faydaları ;)

MC' Alıntı:
Derede ve kuş uçmaz kervan geçmez kumsalda vinçleme - 1 şişe Jack Daniel's (Tarifede İstanbul'a olan uzaklık baz alınmıştır :p )

Fatih bu off-road tutkusu sana pahalıya patlicak ;D

Fotoğraflar başarılı, etaba göre baya ufak hasarlarla atlatmışsınız parkuru, tecrübeli olmanın faydaları ;)

Vay vampir vay bende diyorum nerde bu geçikmedin bakıyorumda ;D ;D ;D Bende ozaman ortadoğu ve balkanların en iyi gezi videosunu görmeni ücrete bağlıyım diyorum ;D

Hem Hakanınkiyle birmi seninki kumda 1metre çektin diye 1 şişe jack istenirmi ;D hem sen bağajdan strap almaya diye gelip 1şişe jack'i şevkatli kollarına alırsın zaten nolcak ;D

Video gösterime girsin sinemada izlerim ben :p O beğenmediğim kumda çekme için traktör arasan yaklaşık 10 km yürümen gerekirdi ;D neyse Aladağlarda senin bagajdan çaldığım Jack için helalleşelim olsun bitsin, önümüzde ki günlerde bagajında Jack taşı, yoksa benim vinç çalışmaz, arıza yapar :D nakit geçmez ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR