Sanırım, bu çadırı kullanan arkadaş yok. Ben de mecburen kullanıcı referansı olmadan, firma bilgilerine bakarak satın aldım.
Bu cumartesi akşamı bir orman kampında çadırı deneme fırsatım oldu.
Tüm gece boyunca devam eden sağanak yağış ve zaman zaman sert esen bir rüzgar, oldukça iyi bir test ortamı oluşturdu.
İşte edindiğim izlenimler.
İGLOO outdoor malzemeleri üreten bir Amerikan firması. Esas uzmanlık alanı kamp soğutucuları. İkincil olarakta orta segment kamp çadırı üretiyor. Benim bu ikinci İgloo çadırım. Birincisinden çok memnun kalmıştım. O nedenle pek çok seçenek arasında tercih sebebim oldu.
ÖNCELİKLE BU ÜÇ MEVSİM BİR ÇADIR. YOĞUN KIŞ ŞARTLARINDA KULLANIMI MÜMKÜN DEĞİL. ANCAK DİĞER MEVSİMLERDE ÜLKEMİZİN HER YERİNDE GÜVENLE KULLANABİLİRSİNİZ.
1.OLUMLU YÖNLERİ:
A. Oldukça küçük bir paket boyutu var. (35x16 cm.) Bu nedenle sırt çantasında taşımak mümkün.
B. Ağırlık 2.1 Kg.
C. İç hacim oldukça geniş. Sizi boğmuyor. Yükseklik başucu 90 cm. ayak ucu 50 cm. En ise 100 cm.
D.Başucunda ve ayak ucuna yakın iki adet cebi mevcut. Ayrıca çadır feneri asmak için ipler mevcut.
E. Su geçirmezlik oldukça iyi. Tüm gece boyunca yağan sağanak yağmurda su almadı.
F. Orta şiddette esen bir rüzgarda hiç sorun çıkarmadı. Tünel tipi bir çadır olması, gergi ipleri sisteminin oldukça iyi olması nedeniyle, daha sert rüzgarlara da dayanabileceği hissini veriyor.
G. Dış tente, iç tenteyi tamamen kapacak şekilde yere kadar iniyor. Bu nedenle sıçrayan yağmur damlalarının içeri girme şansı yok. Bu özellik aynı zamanda soğuk gecelerde daha iyi bir koruma sağlıyor.
H. Fiyat kalite ilişkisi çok iyi. Ben ucuzsepet.com'dan kargo dahil 97 TL'ye aldım. Tedarikçi firma And Outdoor da ise 104 TL.+ Kargo
2. OLUMSUZ YÖNLERİ:
A. Bagaj alanı çok küçük. Ancak ayakkabılarınızı koymanız mümkün. Sırt çantasını koymak ise imkansız. Ancak boşaltılmış sırt çantasını, çadırın içine, yanınıza almanız mümkün.
B. Önce iç tente kuruluyor. Daha sonra dış tente. Bu nedenle yağışlı havalarda çadırı kurarken, iç tenteyi ıslatmak kaçınılmaz.
C. İç tenteyi kurduktan sonra garip bir şekil ortaya çıkıyor. Çünkü poller baş-ayak eksenine dik değil. Yaklaşık 30 derecelik bir açıyla takılıyor. Simetri hastasıysanız yandınız. Aslında bu bir olumsuz yön değil. Farklı bir tasarım. Sanırım kullanım kolaylığını ve rüzgar dayanımını arttırmak için yapılmış.
D. Poller fiberglass. Sanırım 7.9 mm. Pol lastikleri biraz gevşek ancak ilk polden düğümü çekip biraz aşağıdan tekrar düğümlediğinizde istediğniz sertlikte ayarlamanız mümkün.
SONUÇ OLARAK, ''İGLOO 63177'' LİKYA YOLU, ST
AUL YOLU GİBİ UZUN SOLUKLU SOLO YÜRÜYÜŞLER İÇİN GÜVENLE KULLANABİLECEĞİNİZ EKONOMİK BİR ÇADIR. DAHA İYİSİ İÇİN ÇOK DAHA YÜKSEK MEBLAĞLAR ÖDEMEK GEREKİYOR..