Iğdır 2. Land Rover Defenderi Topluyor (HUNTER)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ata036 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,523
Ynt: Iğdır 2. Land Rover Defenderi Topluyor (HUNTER)

selam arkadaşlar
düzceliyim bu siteye yeni katıldım.
bende bir defender düşünüyorum.. baya zamandır araştırıyorum defendere karar verdim. bende almak istiyorum. model olarak , motor olarak hangilerini önerirsiniz. birde aracı bakmaya gittiğimde nerelerine dikkat edeyim. yardımcı olursanız sevinirim.. aracını baştan toplayan arkadaşa hayırlı olsun diyorum. hunter'i merakla sonucu bende bekliyorum.. ben defender 110 nu alınca içini VIP yapmayı düşünüyorum. (ses sistemi, tv, buz dolabı , vs gibi) nasıl olur? görüşlerinizi ve varsa bu şekilde foto veya video lar merakla beklicem. toyotacı arkadaş landcıların çok üstüne gelme defenderin defransiyelinde sallandırırlar senin yoyotanı.. bende aslen trabzon ağasarlıyım...

Etiketler

birinci81' Alıntı:
selam arkadaşlar
bende bir defender düşünüyorum.. baya zamandır araştırıyorum defendere karar verdim. bende almak istiyorum. model olarak , motor olarak hangilerini önerirsiniz. birde aracı bakmaya gittiğimde nerelerine dikkat edeyim. yardımcı olursanız sevinirim.. aracını baştan toplayan arkadaşa hayırlı olsun diyorum. hunter'i merakla sonucu bende bekliyorum.. ben defender 110 nu alınca içini VIP yapmayı düşünüyorum. (ses sistemi, tv, buz dolabı , vs gibi) nasıl olur? görüşlerinizi ve varsa bu şekilde foto veya video lar merakla beklicem. toyotacı arkadaş landcıların çok üstüne gelme defenderin defransiyelinde sallandırırlar senin yoyotanı.. bende aslen trabzon ağasarlıyım...

kardeşim istediğin cevapları akşam dilim döndüğünce söylemeye çalışacağım ;)
yalnız şu defransiyel işine bayldım muco sen ne diyon sığarmısın oraya :D :D :D :D diferansiyel mucoooo :D :D

birinci81' Alıntı:
selam arkadaşlar

Kardeş hoşgeldin. Vip yaparsan Defender sana küser. Alışık değildir öyle Vip falan. Bol bol çamura girecen hepsi bu.

haklısın 'da .. benim bu tek aracım olacak. ben bununla hem şehirde işimi görücem gezicem tozacam. hemde arazide, kampta, mesela kamp yapıcaz bi gezide ben çadırla uğraşmak istemediğimden geniş bir araç istiyorum canım sıkıldığında açıcam tv yi veya bi film koyucam uzanıp izlicem. ben bekarım birazda evim gibi olucak. ben elektrik teknikeriyim üzerine port bagaj koyup malzememi koyup işime gidicem bu şekilde araştırdım.. hyundaı galloper var ama bunun tabanı tam düz omadığından koltukları buzdolabını falan yerleştirmesi güç.. şekil olarak ta küçük yaşlardan beri dikkatimi çeker defender..

avı seviyorum bunun için av malzemelerimide aracımda bulundurucam süreklii.. benim beklentim belki defendercilerin genel amacını aşmış olabilir. ben bu şekilde düşünüyorum.

benim düşüncelerimi nasıl buluyorsunuz siznde yorumlarınızı almak istiyorum.

hunter 'de geliişme yokmu valla merakla bekliyorum.. bu sitenin defender almamda büyük etkisi olacağın inanıyorum.

ilginiz için teşekkür ederim. ben biraz titiz birisiyim de ondan arabayı çamura, taşa, yani ağır şartlarda zorlamam. dağ yollarında orman yollarında gidicem, araçla karda oynamayı çok severim, e sınıfı ehliyetim var, araba kullanmayı otobüste kamyonda öğrendim , bugüne kadar hiç yolda kalmadım zorlu yerlerde araba bırakmadım,arabayla ilgilenirim eksik olmaz benim kullandığım arabada . ben birşey alacağım zaman kendimi yargılarım : -------bana bu neden lazım , hangi işlerimde kullanacağım, benim ihtiyacımı karşılarmı, sorun çıkarmamalı, yakıt bakımından ekonomik olmalı,güç bakımında biraz üstün olmalı parça ve servis sorunu yaşamamalıyım, biraz konforlu olmalı, arazide heryerden gitmeli, arabamla hiçbir yerde takılıp kalmak istemem. --------ben bu şekilde düşünürüm araştırırım ve beğenmem lazım beğendiğimde aracın durumuna göre piyasa fiyatı üstündede olsa 3e 5e bakmam alırım.

defender in sert araç olması dingilli olduğundan olabilirmi. kanatlı olsa daha konforlu alacağını düşünüyorum. yapılabilirmi? teşekkür ederim.

birde defender bakmaya gittiğimde özellikle bakmam gereken yeri varmıdır, varsa neresidir. cevabınızı bekliyorum.

hayırlı olsun

yedek parça malıyetlerı yuksekmı acaba

mserdemir' Alıntı:
hayırlı olsun

yedek parça malıyetlerı yuksekmı acaba

bu soruya bende cevap vermek isterim. 8 aydır Defender sahibiyim. aldığım araç lpgli, döşemeleri iyi, tavan sepeti olan, lastikler vs iyi olan bir araçtı. yedek parça olarak hava filtresi 20 tl, yağ filtresi 9tl, vantilatör kayışı 5 tl, bujii 3,54 tl/adet, aks keçesi tk 7-8 tl gibi masraflar yaptım. bir kez eylülde debriyajı komple set olarak değiştirdim. 175 tl tuttu + 150 işçilik verdim. şu an aks kesti sanırım daha tam söktürmedim ama onda bile 125-300 arası fiyatlar çıkacak gibi. burada şu nokta var yedek parçada yerli üretim, uzakdoğu ve orjinal ingiiliz olarak çoğu parçada seçenek karşınıza çıkacaktır.

sıfırdan hurdadan araç toplamak ayrı bir zevk ve zenaat olmalı kesinlikle, yapabilenleri takdir ediyorum. bazı parçaların göründüğünde pahalı olduğunu bu forumdan öğrendim. buna örnek olarak kapı içi kartonların yıpranmamış olmaması avantaj, tabi isteyen deri vb kaplatıp yine kullanışlı şekilde halledyior işi. keza tavan iç kartonlarıda bu sınıfta pahalı parçalar. ayrıca kaporta parçaları bence defenderda en pahalı parçalar grubudur. aslında bu işe girecekseniz direk land rover parçalrı satan yerlerden araştırmanız. tahminim sonuçta parçalaırının ucuz olduğunu görüp, (yakıtınada katlanılabiliyorsa) dünyanın en iyi arazi aracına sahip oldunuz demektir :smiley:

ayrıca kaporta boyası toplanacak araçta çok önemli nokta herkes alüminyumu boyayamıyor. mersinde 2 defender boyadılar. kapı alltları vb yerlerden kabarma ve çatlamalar oldu. 1500-2000 tl para vermişti arkadaşlar. aynı maliyetle adanada ibrahim boyattı mesela aracı süper oldu. işçilik ve iyi usta çok önemli. ben toplasam madem söküldü bu kadar izolasyonda yptırmaya çalışırdım ;)

bora1071' Alıntı:
bu soruya bende cevap vermek isterim. 8 aydır Defender sahibiyim. aldığım araç lpgli, döşemeleri iyi, tavan sepeti olan, lastikler vs iyi olan bir araçtı. yedek parça olarak hava filtresi 20 tl, yağ filtresi 9tl, vantilatör kayışı 5 tl, bujii 3,54 tl/adet, aks keçesi tk 7-8 tl gibi masraflar yaptım. bir kez eylülde debriyajı komple set olarak değiştirdim. 175 tl tuttu + 150 işçilik verdim. şu an aks kesti sanırım daha tam söktürmedim ama onda bile 125-300 arası fiyatlar çıkacak gibi. burada şu nokta var yedek parçada yerli üretim, uzakdoğu ve orjinal ingiiliz olarak çoğu parçada seçenek karşınıza çıkacaktır.

sıfırdan hurdadan araç toplamak ayrı bir zevk ve zenaat olmalı kesinlikle, yapabilenleri takdir ediyorum. bazı parçaların göründüğünde pahalı olduğunu bu forumdan öğrendim. buna örnek olarak kapı içi kartonların yıpranmamış olmaması avantaj, tabi isteyen deri vb kaplatıp yine kullanışlı şekilde halledyior işi. keza tavan iç kartonlarıda bu sınıfta pahalı parçalar. ayrıca kaporta parçaları bence defenderda en pahalı parçalar grubudur. aslında bu işe girecekseniz direk land rover parçalrı satan yerlerden araştırmanız. tahminim sonuçta parçalaırının ucuz olduğunu görüp, (yakıtınada katlanılabiliyorsa) dünyanın en iyi arazi aracına sahip oldunuz demektir :smiley:

ayrıca kaporta boyası toplanacak araçta çok önemli nokta herkes alüminyumu boyayamıyor. mersinde 2 defender boyadılar. kapı alltları vb yerlerden kabarma ve çatlamalar oldu. 1500-2000 tl para vermişti arkadaşlar. aynı maliyetle adanada ibrahim boyattı mesela aracı süper oldu. işçilik ve iyi usta çok önemli. ben toplasam madem söküldü bu kadar izolasyonda yptırmaya çalışırdım ;)

verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkurler dostum

izalasyon şart hem ses hemde ısı bir nebze olsun konfor saglaması için ...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Görüntü022.jpg

Görüntü025.jpg

Görüntü026.jpg

renkli astar macun ve kaportadaki hatayı gösterdi ve tekrar macunla rütüş yapılıp en iyi şekilde boyanması saglanıyor

ares_teo' Alıntı:
renkli astar macun ve kaportadaki hatayı gösterdi ve tekrar macunla rütüş yapılıp en iyi şekilde boyanması saglanıyor

Tavan beyaz . kırmızı veya vişne çürüğü ,süper olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR