Merhaba,
yeni aldığım bu araç hakkında izlenimleri paylaşacağım.
almadan önce internette detaylı bir arama yaptım ama çok yüzeysel bilgiler bulabildim, özellikle de 2.0 R dizel 4x4 olan model az olduğu için pek kullanıcı yorumu yok, 1.6 motorlu olanlar hakkında DH de yeterli bilgi bulunabiliyor sadece.
öncelikle neden bu aracı seçtiğimi anlatayım;
bir çok binek aracımdan sonra 4 sene kadar önce 2003 WJ ile 4x4 maceram başladı, yanında ikinci bir sedan aracım da olduğu için sadece keyif amaçlı kullanıyordum. akabinde iki aracı da satıp 2006 3.0 Grand Cherokee WH aldım, yaklaşık 1,5 sene / 32 bin km sonrası sattım (büyük hata) ve uzun yol ekonomisi için 2015 Pejo 508 aldım. önceki araçlarımdan sonra (yaklaşık 6 senedir 2.0 ve üstü araç kullanıyorum) 1.6 hdi motor yeterliydi ama pek keyif vermedi. akabinde temiz bir WH arayışına girdim ama uçuşa geçen fiyatlar yüzünden bütçeme göre (80-90 bin) temiz bir araç bulamadım. bu araç hiç aklımda yokken ilanda gördüm, fiyat mantıklı geldi ve aldım.
alırken yaptığım araştırmalarda kronik bir problemine rastlamadım.
style plus paket olan aracımda neredeyse yok yok.
aracın artılarına gelirsek
yakın zamanda detaylı tüketim değerlerimi de paylaşacağım ama fikir vermesi açısından
kış lastikleri ile /// Petlas 225/60/18 (sıfır aldım)
hızlı otoban kullanımında (140-160) 9/ 9,1 lt civarı
normal otoban kullanımı (110-130) 7,8/8,3 lt civarı
şehir içi 8-8,5 lt arası
fotolar, bakım ve ufak arızalarla ilgili konuları daha sonra paylaşacağım.
yeni aldığım bu araç hakkında izlenimleri paylaşacağım.
almadan önce internette detaylı bir arama yaptım ama çok yüzeysel bilgiler bulabildim, özellikle de 2.0 R dizel 4x4 olan model az olduğu için pek kullanıcı yorumu yok, 1.6 motorlu olanlar hakkında DH de yeterli bilgi bulunabiliyor sadece.
öncelikle neden bu aracı seçtiğimi anlatayım;
bir çok binek aracımdan sonra 4 sene kadar önce 2003 WJ ile 4x4 maceram başladı, yanında ikinci bir sedan aracım da olduğu için sadece keyif amaçlı kullanıyordum. akabinde iki aracı da satıp 2006 3.0 Grand Cherokee WH aldım, yaklaşık 1,5 sene / 32 bin km sonrası sattım (büyük hata) ve uzun yol ekonomisi için 2015 Pejo 508 aldım. önceki araçlarımdan sonra (yaklaşık 6 senedir 2.0 ve üstü araç kullanıyorum) 1.6 hdi motor yeterliydi ama pek keyif vermedi. akabinde temiz bir WH arayışına girdim ama uçuşa geçen fiyatlar yüzünden bütçeme göre (80-90 bin) temiz bir araç bulamadım. bu araç hiç aklımda yokken ilanda gördüm, fiyat mantıklı geldi ve aldım.
alırken yaptığım araştırmalarda kronik bir problemine rastlamadım.
style plus paket olan aracımda neredeyse yok yok.
aracın artılarına gelirsek
- motor 184hp ve gaza dokunduğun anda tepki alıyorsun, ara hızlanmaları mutlu ediyor, yüksek hızlara çıkarken (170/180) tereddütsüz hızlanıyor
- yol tutuş çok çok iyi, virajlarda fazla yatmıyor, hızlı şerit değişikliklerinde sorun çıkartmıyor.
- donanım çok yüksek, en önemli farklı arka koltuklarda ısıtma mevcut ve komple cam tavan var
- yakıt tüketimi bana makul geldi (ortalaması kış lastikleri ile 8-8,5 lt civarı şehir içi)
- başarılı klima sistemi
- araç yüksek, yolda emniyetli hissediyorsun, iç hacmi geniş, arka koltuk diz mesafesi de iyi
- bagaj kendi sınıfı için iyi
- içinde herhangi bir trim sesi yok
- yedek parçası bol
- içeri beklediğimden daha fazla yol / lastik sesi alıyor (ön cam yan sanayi ile değişmiş ve kış lastiği var, bunların da etken olduğunu düşünüyorum)
- çok iyi yol tutuş bozuk yollarda konforsuz yolculuğa sebep oluyor (benim için problem değil)
- araçta arka kısım için havalandırma çıkışı yok
- yol bilgisayarı düğmesi direksiyonun arkasında kalıyor, ulaşımı zor
- araç ayarlarının yapılabileceği bir menusu yok
- 18" jantlar görüntü olarak iyi ama konfor olarak pek tercih edilir değil
yakın zamanda detaylı tüketim değerlerimi de paylaşacağım ama fikir vermesi açısından
kış lastikleri ile /// Petlas 225/60/18 (sıfır aldım)
hızlı otoban kullanımında (140-160) 9/ 9,1 lt civarı
normal otoban kullanımı (110-130) 7,8/8,3 lt civarı
şehir içi 8-8,5 lt arası
fotolar, bakım ve ufak arızalarla ilgili konuları daha sonra paylaşacağım.