mustafayetim
Evim Arkamda Dünya Önümde
ilk defa bir karavan almak istiyorum.HYMER çekmekaravan ile ilgili görüşleri olanlardan öneri bekliyorum teşekkürler
gokcer' Alıntı:Konu açılmışken sormak istiyorum Hymer'in motokaravanlarının(özellikle alkovenli) fiyatlarını bilen var mı?Herkese saygılar..
Mustafa bey öncelikle poyrazlar gölü fotoğrafları çok güzel. Alacağınız karavan bahçede sabit kalacaksa o kadar parayı sokağa atmayın. Aynı işi alacağınız bir yerli karavan da rahatlıkla görecektir. Yabancı karavanlar yola daha uygundurlar. Alınca dağ-tepe,ülke-ülke gezecekseniz o zaman kesinlikle yabancı karavanları tavsiye ederim. Aracınız bana göre o karavanı rahatlıkla çeker. Size bir başka önerim de ikinci ellere de bir bakmanız.Mesela hymer eriva marka temiz bir karavan oldukça uygun bir fiyata satılıktı. Satılıp satılmadığını bilmemekle beraber bu karavanı kampta görmüş, sahibiyle sohbet etmiştim,oldukça temizdi ve sizinki gibi bir honda crv tarafından çekiliyordu.yetimmustafa' Alıntı:Cevabınız için teşekkür ederim.Ben adapazarında ikamet ediyorum.Diş hekimiyim.Karavan merakım doğayı sevmekten ve balık tutma merakımdan kaynaklanmakta.Adapazarı doğal güzellikleri ile karavancılık için güzel bir yer.Ayrıca adapazarı poyrazlar gölünü duymuşsunuzdur. Bu köy benim babamın köyü ve göl kenerında baba yeri olarak bir bahçemiz var.Bahçe sit alanı içinde olduğu için bina yapılamıyor ancak karavan konabiliyor.Bende dört kişilik bir karavanı bu bahçeye koyup hem gezmek hemde bu bahçeden yararlanmak istiyorum.Hymer eriva 4 kişilik çekme karavanı düşündüm. karavan 1500 kilo arabam 2008 honda crv 150 beygir bu kişo karavanı çermi beni bilgilendirimisiniz
drares' Alıntı:... (tabii 2000 cc ise, 1600 cc araçların 750 kg.dan fazla römork çekmesi kanunen yasak)....
Fatih bey haklısınız şu andaki bilgiler dahilinde ben de böyle bir yasak olmadığını düşünüyorum. Ama bu yazının tarihi 9 mart 2008 yani bundan yaklaşık 2 yıl 3 ay önce yazılmış ve o tarihlerde karavanlarla ilgili bir çok yeni yönetmelik yayınlanmıştı. Hepimiz havada uçuşan bir çok yeni bilgiyle karşı karşıyaydık. Sanırım bu cümledeki "yasak" kelimesi de bu kaos içindeki aklımdaki belirsizlikler sonucu cümlenin içine yerleşmiş. Umarım bizi okuyan insanları istemeden de olsa yanıltmamışmdır.dogan124' Alıntı:Haşmet Bey ,
Böyle bir yasak yok olduğunu bilmiyorum. Eğer yazılı bir metin var ise paylaşabilir misiniz. Daha önceden çift dingil karavan çekmek için 1600 cc ve üzeri motorlu araç gereklidir şeklinde bir yönetmelik hükmünden bahsedilirdi.
Araçlarda 750 kg çekme kapasitesi "frensiz römork" çekmek için genellikle yaygın görülen teknik bir sınır. Bununla birlikte bir araçtan diğerine değişebilir.
Frenli römork çekme kapasiteleri ise 1600 cc araçların çoğunda 1000 kg'ın üstündedir.
Bir aracın teknik olarak çekebileceği römork sınırları teknik el kitaplarında bulunuyor.
Yanlış bir anlama olmasın diye vurgulamak istedim.
Selamlar,
Doğan