Hymer Çekme Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,222

mustafayetim

Evim Arkamda Dünya Önümde
Yer
Adapazarı
ilk defa bir karavan almak istiyorum.HYMER çekmekaravan ile ilgili görüşleri olanlardan öneri bekliyorum teşekkürler

Etiketler
Ynt: Hymer Çekme Karavan

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Bir karavan alma fikri ne hoştur.Hele bu ilk karavan olacaksa...ilk karavanımı 38 yaşında alma kararı aldığımda bir çocuk gibi sabaha dek uyuyamamış,yatakta dönüp durmuştum.
Hymer karavanlar bence bu alemin mercedesidirler. Gerçekten güzel, sağlam ve beklentilere cevap veren karavanlardır. Ülkemizde satış temsilciliği de mevcuttur. Ancak her güzel şey gibi olduça pahalı bir maldır. Alacağınız karavan parasıyla rahatlıkla yerli yapım 2. el bir motokaravan bulabilirsiniz.
Ama ikisi asla kıyaslanamaz. Alacağınız karavanınız hakkında daha detaylı bilgi verirseniz ben ve bu forumun katılımcıları size daha faydalı bilgiler verebiliriz. Son bir önerim de www.kampkaravan.org sitesinin başlangıcındaki yararlı bilgiler bölümünü ve forum sayfalarında yazılanları sabırla okumanızdır. Bunu yapmadan kesinlikle karavan almamanızı öneririm, saygılarımla...

Konu açılmışken sormak istiyorum Hymer'in motokaravanlarının(özellikle alkovenli) fiyatlarını bilen var mı?Herkese saygılar..

Tüm karavanlar içerdikleri opsiyona, kullanıcı sayısına, uzunluklarına vs. göre ücretlendirilirler. Bu araçların avrupa satış fiyatına bir o kadar da ötv eklerseniz yurdumuzdaki fiyatına ulaşırsınız.Ama gerçek bilgileri de Hymer'in ülkemizdeki temsilcisi Eltesan firmasından almalısınız...

Cevabınız için teşekkür ederim.Ben adapazarında ikamet ediyorum.Diş hekimiyim.Karavan merakım doğayı sevmekten ve balık tutma merakımdan kaynaklanmakta.Adapazarı doğal güzellikleri ile karavancılık için güzel bir yer.Ayrıca adapazarı poyrazlar gölünü duymuşsunuzdur. Bu köy benim babamın köyü ve göl kenerında baba yeri olarak bir bahçemiz var.Bahçe sit alanı içinde olduğu için bina yapılamıyor ancak karavan konabiliyor.Bende dört kişilik bir karavanı bu bahçeye koyup hem gezmek hemde bu bahçeden yararlanmak istiyorum.Hymer eriva 4 kişilik çekme karavanı düşündüm. karavan 1500 kilo arabam 2008 honda crv 150 beygir bu kişo karavanı çermi beni bilgilendirimisiniz

sayin hasmet cok haklisiniz hymer karavanlar kalite olarak cok ideal benim 18yasin bir motor karavanim vardi 14 sene kullandim gecen sene sattigimda 10 isvicre frankina verdim eskiside para ediyor simdike hymer ve cok memenunum .herkese bol ve saglikli gezmeler.

gokcer' Alıntı:
Konu açılmışken sormak istiyorum Hymer'in motokaravanlarının(özellikle alkovenli) fiyatlarını bilen var mı?Herkese saygılar..

bende hymer türkiye temsicisi eltesan a mail attım sağolsunlar hemen cevap verdiler.

ben hymerin exsis yani küçük modelini sormuştum cevabı aynen yazıyorum.

512, 522, 562 ve 572 olmak üzere 4 ayrı versiyonu vardır ve Almanya fiyatları aksesuar hariç

48.490 ile 50.490 € arasında değişmektedir. Türkiye’ye maliyeti ise maalesef % 84 ÖTV

ve % 18 KDV nedeniyle yaklaşık olarak 95.500 ile 99.500 € arasında olmaktadır.

daha çeşitli sorularınız varsa www.eltesan.com

Kadir bey bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim,tabii bu rakamlarla bir hymer sahibi olabilmek (benim için) olanaksız.Ama yine de görmek için showroom'una gitmeyi düşünüyorum

yetimmustafa' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim.Ben adapazarında ikamet ediyorum.Diş hekimiyim.Karavan merakım doğayı sevmekten ve balık tutma merakımdan kaynaklanmakta.Adapazarı doğal güzellikleri ile karavancılık için güzel bir yer.Ayrıca adapazarı poyrazlar gölünü duymuşsunuzdur. Bu köy benim babamın köyü ve göl kenerında baba yeri olarak bir bahçemiz var.Bahçe sit alanı içinde olduğu için bina yapılamıyor ancak karavan konabiliyor.Bende dört kişilik bir karavanı bu bahçeye koyup hem gezmek hemde bu bahçeden yararlanmak istiyorum.Hymer eriva 4 kişilik çekme karavanı düşündüm. karavan 1500 kilo arabam 2008 honda crv 150 beygir bu kişo karavanı çermi beni bilgilendirimisiniz
Mustafa bey öncelikle poyrazlar gölü fotoğrafları çok güzel. Alacağınız karavan bahçede sabit kalacaksa o kadar parayı sokağa atmayın. Aynı işi alacağınız bir yerli karavan da rahatlıkla görecektir. Yabancı karavanlar yola daha uygundurlar. Alınca dağ-tepe,ülke-ülke gezecekseniz o zaman kesinlikle yabancı karavanları tavsiye ederim. Aracınız bana göre o karavanı rahatlıkla çeker. Size bir başka önerim de ikinci ellere de bir bakmanız.Mesela hymer eriva marka temiz bir karavan oldukça uygun bir fiyata satılıktı. Satılıp satılmadığını bilmemekle beraber bu karavanı kampta görmüş, sahibiyle sohbet etmiştim,oldukça temizdi ve sizinki gibi bir honda crv tarafından çekiliyordu.

Size bahsettiğim ilanı bulamadım,ancak şu iki ilana göz atmanızı öneririm,
Sahibinden.com. ilan no 3576540 ve 1383287
Bu karavanlar Knaus yapımı ama ikisi de bence çok güzel...

drares' Alıntı:
... (tabii 2000 cc ise, 1600 cc araçların 750 kg.dan fazla römork çekmesi kanunen yasak)....

Haşmet Bey ,

Böyle bir yasak yok olduğunu bilmiyorum. Eğer yazılı bir metin var ise paylaşabilir misiniz. Daha önceden çift dingil karavan çekmek için 1600 cc ve üzeri motorlu araç gereklidir şeklinde bir yönetmelik hükmünden bahsedilirdi.

Araçlarda 750 kg çekme kapasitesi "frensiz römork" çekmek için genellikle yaygın görülen teknik bir sınır. Bununla birlikte bir araçtan diğerine değişebilir.

Frenli römork çekme kapasiteleri ise 1600 cc araçların çoğunda 1000 kg'ın üstündedir.
Bir aracın teknik olarak çekebileceği römork sınırları teknik el kitaplarında bulunuyor.

Yanlış bir anlama olmasın diye vurgulamak istedim.

Selamlar,

Doğan

Karavan çeken araçların, fabrikalarının verdiği bir Katar ağırlığı ölçüsü vardır, katar ağırlığından daha ağır bir kg'da karavan çekmenin yasak olduğuna dair yazılı bir metin görmedim, ama tavsiye edilmez, bunun sonucunda ne olur, aşağıdaki araç katar ağırlığından daha ağır bir karavan çekmekdedir...

http://video.mynet.com/seretan86/Araba-ve-Karavan-Kazasi/519315/

dogan124' Alıntı:
Haşmet Bey ,

Böyle bir yasak yok olduğunu bilmiyorum. Eğer yazılı bir metin var ise paylaşabilir misiniz. Daha önceden çift dingil karavan çekmek için 1600 cc ve üzeri motorlu araç gereklidir şeklinde bir yönetmelik hükmünden bahsedilirdi.

Araçlarda 750 kg çekme kapasitesi "frensiz römork" çekmek için genellikle yaygın görülen teknik bir sınır. Bununla birlikte bir araçtan diğerine değişebilir.

Frenli römork çekme kapasiteleri ise 1600 cc araçların çoğunda 1000 kg'ın üstündedir.
Bir aracın teknik olarak çekebileceği römork sınırları teknik el kitaplarında bulunuyor.

Yanlış bir anlama olmasın diye vurgulamak istedim.

Selamlar,

Doğan
Fatih bey haklısınız şu andaki bilgiler dahilinde ben de böyle bir yasak olmadığını düşünüyorum. Ama bu yazının tarihi 9 mart 2008 yani bundan yaklaşık 2 yıl 3 ay önce yazılmış ve o tarihlerde karavanlarla ilgili bir çok yeni yönetmelik yayınlanmıştı. Hepimiz havada uçuşan bir çok yeni bilgiyle karşı karşıyaydık. Sanırım bu cümledeki "yasak" kelimesi de bu kaos içindeki aklımdaki belirsizlikler sonucu cümlenin içine yerleşmiş. Umarım bizi okuyan insanları istemeden de olsa yanıltmamışmdır.
Bu cümleyi düzeltmek ya da değiştirmek gibi bir imkanım sanırım şu an için yok. Bunu moderatörümüzden şimdi rica edeceğim. Saygılar...

Haşmet bey'in ricası üzerine ilgili metinde gerekli düzenlemeyi yaptım. Ancak bu durumda da altına yazılan mesajlar biraz havada kaldı. Alıntı bölümlerine ve mesajların tamamına müdahale etmek istemiyorum. Sonuçta ilk verilen bilgi yanlış da olsa önemli olan doğruya ulaşabilmemiz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR