Hymer Camp 55 - İlk Motokaravan Deneyimimiz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karanfiller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,983
Ynt: Hymer Camp 55 - İlk Motokaravan Deneyimimiz...

Eski Hymer kullanıcısı olarak tecrübemi aktarayım;

mobilyalar çift kat arkalık tabir edilen levhaların kenarlarına dönülmüş masif ile birleştirilmiş,yani içleri boş. Zaten başka nasıl
hymer 55 net ağırlığı 2250 kg olabilirdi.

Aklımdayken yazayım hymer tabanıda sandwiç paneldir, kemer tutturmaya güvenlik açısından uygun değil.

Etiketler

Zamanında uğraşmış çözememiştim. Zaten bizimkiler karavanda devamlı mobiller. Arabada kemersiz hiç gitmezler ama karavanda yukarı bile çıkıp uyuyorlar uzun yola. Valla artık saldım çayıra... Örnek olmak için değil örnek aradığım için yazdım.

Motorkaravanlarda gidiş yönündeki koltuklarda kemer kullanılacaksa, oturma grubu aşağıdaki gibi çelik bir çerçevenin etrafına uyacak şekilde üretiliyor. Çapraz kemerlerin gergisi de iki yolcunun arasındaki sırt bölümünden geçiyor.
Gidiş yönüne ters koltuklarda yine çelik çerçeve oluyor, ancak sadece belden geçen kemer kullanıldığından sırttaki bölüme gerek kalmıyor.
Resim altta:

caravan-seatbelt.jpg

Kemer işi şimdilik hala bir muamma. Üzerine biraz düşünmem gerek. Serdar Bey, en kesin çözüm sizin önerdiğiniz demir profil sanıyorum fakat o da çok iddialı ve ağır olacaktır.

Kemer işi bir kenarda duradursun, biz karavanda ilk gecemizi bu haftasonu geçirdik :smiley:

Cumartesi temizlik, ufak tefek onarımlar, çarşaflar, tabak çanak, dinlenme derken akşamı yaptık. Saat sekiz gibi bir gazla yola çıktık, 8.30 feribotuyla Karşıyaka'ya geçtik :smiley: (15 TL aldılar). Bostanlı İskelesi'ne park ettik, 5 dakika yürüyüşten sonra 'Wok to Go' da Çin yemeği yedik - saat 21:30 olmuştu (bu kadar geç yemek yemeye hiç alışık değildik). Sahilde biraz yürüyüşün ardından döndük karavana evcilik oynamaya. Amiral battı, isim şehir hayvan derken saati 23:30 yaptık :smiley: Bu arada geç yenilen bahartlı yemeğin ardından üçümüz de lıkır lıkır içtik suları - tuvaleti epey bir test etme imkanı doğdu anlayacağınız :smiley:

Ben kızımla alkovende yattım, eşim 'divan' dediğimiz tekli uzun koltukta yattı. Yataklar gayet rahattı, hatta alkovende hiç de korktuğum gibi bunalmadım. Tek sıkıntı iskeledeki gençler oldu. Sabahın erken saatlerine kadar etrafımızda olta attılar, lafladılar, bira içtiler, arabalarından müzikler çalıp gülüp eylendiler vs. Ben pek uykumu alamdaım o yüzden.

Sabah 7.30 gibi uyandık, kahvaltımızı yapıp (bu seferlik mısır gevreği :smiley:) Mavi Şehir tarafındaki balıkçı barınağına gittik. Oralarda oturan arkadaşlarımız çaya kahveye geldiler, oturduk karavanın içinde lafladık :smiley:

Eve döndüğümüzde saat akşam 6yı geçiyordu.

Çok keyifli bir haftasonu oldu gerçekten :smiley:

Haftaya Izmir Kamp ve Karavan derneğinin düzenlediği Söke gezisine katılıp Bafa Gölü'nü görmeyi planlıyoruz :smiley:

Karavana dair her şey gayet güzeldi bu arada, buzdolabı şahane soğuttu (bakalım yaz sıcaklarında nasıl olacak performansı). Ocak sorunsuzdu. Laf olsun diye trumatic boileri denedim, 15 dakikada el yakacak kadar sıcak oluyor su. Yataklar on numara. Tuvalet bir daha bu kadar sık hiç kullanılmaz herhalde :smiley: yine de sorunsuz. Tek dert banyodaki musluğun çalışmamasıydı, onu da halledicez evelallah :smiley:

Bir kaç foto...

1013567_10152106459947585_1804363748_n.jpg

1013567_10152106459947585_1804363748_n.jpg

988427_10152106633082585_1531657278_n.jpg

1623499_10152106467507585_2083250609_n.jpg

1972243_10152008063118202_588287027_n.jpg

Eşinizin ve kızınızın yüzündeki gülücükler her şeye değer.

karanfiller' Alıntı:
Kemer işi şimdilik hala bir muamma. Üzerine biraz düşünmem gerek. Serdar Bey, en kesin çözüm sizin önerdiğiniz demir profil sanıyorum fakat o da çok iddialı ve ağır olacaktır.

İşin ucunda can olduğunda bir kaç kiloluk yükü düşünmek anlamsız. Allah yüzlerinizdeki gülücükleri soldurmasın.

TA2RX' Alıntı:
Eşinizin ve kızınızın yüzündeki gülücükler her şeye değer.

İşin ucunda can olduğunda bir kaç kiloluk yükü düşünmek anlamsız. Allah yüzlerinizdeki gülücükleri soldurmasın.

Bekir beye katiliyorum. Ozellikle bu demir bari Levent beyinde yukarida dedigi gibi hymerin tabanina degilde, tabandan gececek vidalarlar direk arac sesisine monte ettirmeniz yada kaynaklatmaniz gerekir. Gozunuz korkmasin bence bu cok zor bir is degil. Su almasi konusunuda bence dusunmeyin cunku etrafi saglam bir silikon ile silikonlandikdan sonra yillarda birsey olmaz.

Tüm öneriler ve fikirler için teşekkür ediyorum.

Genel olarak sizlere katılıyorum, söz konusu güvenlik olunca akan sular durur. Emniyet kemeri binek araçta asla ödün vermediğimiz bir güvenlik mekanizması. Bir yolunu bulup karavana da yaptıracağım umuyorum. Biraz araştırıp, optimum bir çözüm bulmaya çalışacağım sanırım. Orjinalliği minimum bozan, güvenliği maksimum sağlayan :smiley:

İşten kaçabilirsem Cuma günü Kuzu'yu sanayiye götürmeyi planlıyorum. Emniyet kemeri için konuşacağım, bir iki ufak tefek elektrik işi var (ampul, sigorta vs.), kilometre teli kopuk onu değiştirtmeye çalışacağım, bir de frenlerini iyi bir frenciye göstermek istiyorum - pedal epey aşağıda çalışıyor, kafam dinç olsun.

Gelişmelerden haberdar ederim mutlaka buradan.

Bu arada haftasonundan iki foto daha :smiley: Baktım hiç ben yokum fotolarda, bir kendimi bir de ilk resmi misafir ağırlama seremonimizi koyuyorum :smiley:

RES20140405_231317.jpg

RES20140406_104257.jpg

Fotoğrafta yeralan kemer uygulamasını kuzenim camper için yaptırdı . Dolphin Karavan'a uğrama imkanınız varsa araç orada yapılıyor kemer için yapılan konstrüksyonu inceleme imkanınız olur.
Kalın sağlıcakla

carpediem69' Alıntı:
Fotoğrafta yeralan kemer uygulamasını kuzenim camper için yaptırdı . Dolphin Karavan'a uğrama imkanınız varsa araç orada yapılıyor kemer için yapılan konstrüksyonu inceleme imkanınız olur.
Kalın sağlıcakla

Bilgilendirme için teşekkürler Süleyman Bey.

Dolphin karavan aklımda, onlara kısa zamanda uğrayacağım.

Gökçen bey merhaba, karavanınızda ilk konaklamanızı yapmışsınız, hayırlı olsun :smiley:
biz de bir seferinde sizin kaldığınız yerde kalmayı denemiştik. Ama o zaman yazdı, sıcak ve gürültüden dolayı çok rahatsız olup gecenin yarısında oradan ayrılmıştık :(
Bafa- kapıkırı güzeel bir kamp yeridir. Biz de 2005 yılında ilk karavanımızla ilk kampımızı orada yapmıştık. Anılarımız hala taptaze dimağımızı süslüyor. ;)
Emniyet kemeri konusunda da Mehmet Kökçü'ye danışmanı öneririm. Bir çözüm üreteceğini düşünüyorum :smiley:

drares' Alıntı:
Gökçen bey merhaba, karavanınızda ilk konaklamanızı yapmışsınız, hayırlı olsun :smiley:
biz de bir seferinde sizin kaldığınız yerde kalmayı denemiştik. Ama o zaman yazdı, sıcak ve gürültüden dolayı çok rahatsız olup gecenin yarısında oradan ayrılmıştık :(
Bafa- kapıkırı güzeel bir kamp yeridir. Biz de 2005 yılında ilk karavanımızla ilk kampımızı orada yapmıştık. Anılarımız hala taptaze dimağımızı süslüyor. ;)
Emniyet kemeri konusunda da Mehmet Kökçü'ye danışmanı öneririm. Bir çözüm üreteceğini düşünüyorum :smiley:

Haşmet Bey merhaba,

Bir aksilik olmazsa Bafa Gölü'nü görmek istiyoruz.

Ama böyle olmuyor, hafta içi tam bir eziyete döndü, daha Pazartesi'den haftasonu gelsin de karavanla bir yerlere gidelim demeye başladık, iş yerinde performans falan kalmadı :smiley: Üstelik daha sezon da açılmadı.

Mehmet Kökçü Ege Karavan sanırım, kendisine bir fırsatta uğramak istiyorum, bir kaç farklı yerden duydum ismini karavan konusunda yardımcı olabileceğine dair.

Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR