Hymer Camp 55 - İlk Motokaravan Deneyimimiz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karanfiller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,991
Ynt: Hymer Camp 55 - İlk Motokaravan Deneyimimiz...

Parcanın kodu burada. Fiyatını öğrenin sonra Turkiyedekilerle karsilastirin. Belki yurtdisi daha avantajlı gelecektir.
http://www.kamafritid.se/Documents/ThuleSpare2012-1.pdf

Etiketler

Biraz geç kaldım ama karavanınız hayırlı olsun. Yeni karavancılığın heyecanını resimlerinizde görmek ne güzel.
Karavanın arkasında motor, bot taşımak için fikir versin diye aşağıdaki linkleri veriyorum. Birinci linkte bir Hymer Camp 55 sahibi karavanın arkasındaki bu taşıyıcıyı satıyor.
http://goo.gl/JcG2Kq

Firma Sawiko
http://www.sawiko.de/mikro.php

Römork bence de, römorku park edecek yeri olanlar için en iyi çözüm şekli. Pahalıca olan bir çözüm ama, yolculukta ve bir yerde kalırken çok rahat. Yıllarca bir şisirme botu motoruyla beraber karavanın arkasında çektim. Bütün malzemeleri botun içerisinde koymak mümkün. Böylece karavanda hem yerden hem de ağırlıktan kazanabiliyoruz.

Karavanınızla güzel, sorunsuz ve sağlıklı geziler dilerim.

Turan Bey, Haşmet Bey, Alpaslan Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

Haşmet Bey, bir gün denk getirip Ege Karavan'da Mehmet Bey ile temasa geçeeğim sanırım. Bazı konularda yardımcı olaileceğini daha önce de duymuştum.

Akdeniz45' Alıntı:
Biraz geç kaldım ama karavanınız hayırlı olsun. Yeni karavancılığın heyecanını resimlerinizde görmek ne güzel.
Karavanın arkasında motor, bot taşımak için fikir versin diye aşağıdaki linkleri veriyorum. Birinci linkte bir Hymer Camp 55 sahibi karavanın arkasındaki bu taşıyıcıyı satıyor.
http://goo.gl/JcG2Kq

Firma Sawiko
http://www.sawiko.de/mikro.php

Römork bence de, römorku park edecek yeri olanlar için en iyi çözüm şekli. Pahalıca olan bir çözüm ama, yolculukta ve bir yerde kalırken çok rahat. Yıllarca bir şisirme botu motoruyla beraber karavanın arkasında çektim. Bütün malzemeleri botun içerisinde koymak mümkün. Böylece karavanda hem yerden hem de ağırlıktan kazanabiliyoruz.

Karavanınızla güzel, sorunsuz ve sağlıklı geziler dilerim.

Hüseyin Bey ilginiz için teşekkür ediyorum. İlk linkteki aparatın daha bir 'made in Turkey' versiyonu şu an benim Hymer'da var zaten, fakat orada motoru taşıyabilir miyim emin değilim. Aklıma gelen bir fikir motoru karaaı arkasıdaki merdivene monte etmek (mesela merdivene ahşap bir plaka iliştirip, motoru bu plakaya bağlamak kulaklarından). Ama merdiven motorun yükünü seyir halinde kaldırabilir mi kestiremiyorum.

Römorku binek aracımla kullaıyorum ve çok rahat oluyor, dediğiniz gibi tüm falalık malemelerimi botun içinde taşıyorum. Fakat karavan da çeki demiri yok ve proje çizdirmekle falan uğraşmak istemiyorum açıkçası. Masrafı da cabası...

İnsel Hocam gönderdiğin linkleri inceledim, teşekkür ediyorum. İkinci linkten parça numarasını da tespit ettim aslında fakat henüz fiyatına bakamadım.

Aslinda parçanın bir tanesi var, sağlam bir şekilde araç üzerinde montajlı. Tek ihtiyacım öteki ayak için olan parça, fakat tekli satılmayacağını sanıyorum bu arkadaşların.

Bugün perdeleri büyük ölçüde hallettim, bir tek tül perdeleri kornişlere takmak kaldı. Tül için kullanılmış olan kornişlerin gerip halkaları var, aslında halka bile değil bir çeşit kana kullanılıyor fakat o kancalardan nerden bulurum henüz bilemiyorum. ben parça sıkıntısını motor aksamında yaşarım diyordum, karavanla ilgili parçalar mahvetti beni :smiley:

Şu aşamada en can sıkıcı sorunu alkoven kısmındaki yatakla yaşıyoruz. Süngeri yıkamıştık. Kurumasına rağmen garip bir koku salmaya başladı. Korkarım yeni bir yatak bulmam gerekicek ...

Hayırlı olsun, çok keyifli görünüyor. Çekme karavana göre avantajları ve dezantajlarının ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Motorun kaç kilo olduğunu bilmiyorum ama bu merdivenlerin 80-100 kiloya kadar yükü kaldırması lazım. Motorun altından destek verebilerseniz hem sallanmaz hemde merdivene binen yük azalır.

Akdeniz45' Alıntı:
Motorun kaç kilo olduğunu bilmiyorum ama bu merdivenlerin 80-100 kiloya kadar yükü kaldırması lazım. Motorun altından destek verebilerseniz hem sallanmaz hemde merdivene binen yük azalır.

Hüseyin Bey motor görece hafif, 25kg yazıyor üzerinde - olsun olsun 30kg dır. Fakat sarsıntılarda, seyir halinde sorun olmaması için dediğiniz gibi alttan bir destek tasarlaak gerekebilir. Sıra ona da gelecek umarım :smiley: Bir yanda iş güç varken karavana istediğim zamanı ayıramıyorum malesef.

Zamanla olacak :smiley:

Ateş Kaptan' Alıntı:
Hayırlı olsun, çok keyifli görünüyor. Çekme karavana göre avantajları ve dezantajlarının ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Doğan Bey teşekkür ediyorum,

-Çekme karavan çok daha düşük maliyetli. Hem ilk satın alma aşamasında hem de idame ettirirken (bakımı, vizesi, sigortası, vergisi vs. yok).
-Çekme karavanla bir kamp alanınna gittiğinizde, arabanız size kalıyor, çevreyi aracınızla dilediğiniz gibi gezebiliyorsunuz. (Bence en büyük avantajı bu)
-Çekme karavanınız varsa seyahat halinde binek aracınızın konforundan mahrum kalmıyorsunuz. Örneğin bizim motokarava yaşlı ve kliması yok, ya günleri haa 40 dereceyi gördüğünde nasıl yol alıca bilemiyorum.
-Bir kamp alaına park ettiğinizde, çekme karaaın içi (çoğu zaman) motokaraana göre daha ferahtır.

Fakat çekme karavanın iki dez avantajı var ki, kullanım tarzınıza bağlı olarak ciddi bir handikap oluşturailiyor.

-Motokaravan gibi pratik değil! Haydi atlayıp hafta sonu yakılara ir yerlere gidelim deseniz, ciddi bir hazırlık süreci var.
-Ama en önemlisi, %90 yerleşik kap alanlarına mecbursunuz. Yol kenarına çekip uyumak sıkıntı. Çeşme'ye, Foça'ya gidip limanın kenarına park edeyim diyemezsiniz, mutlaka bir kamp alanı bulmanız gerekli.

Kısaca, çekme karavanla gezmek epey bir daha zor. Ama sait bir kaç kap alanını kullanırım diyorsanız o zaman çok avantajları var.

Benim konu hakkında görüşlerim böyle, eminim benden çok daha tecrübeli arkadaşların da ekleyecek çıkaracak şeyleri vardır.

Umarım bira olsun faydalı olabilmiştir yazdıklarım :smiley:

Aklima takilan bir konuyu daha burada danismak istiyoru.

Ruhsatimda yolcu sayisi 5 olarak isli (surucu dahil). Arka koltuklara emniyet kemeri taktirmak istiyorum. Fabrika cikisli kemerler gibi korumayacaktir mutlaka fakat en azindan kizimin seyir halinda kalkip dolasmasina mani olacaktir. Simdiki cocuklarda emniyet kemeri takma aliskanligi hep var zaten.

Bu isi daha once yapan var mi? Kemerleri nerden temin edip nereye taktirabilirim? Sasiye baglamaya gerek olur mu dersiniz? Yoksa saglamca bir ahsap bolume tuttursam yeterli olur mu?

Herkese selamlar...

Daha once boyle birsey yaptirmadim fakat can guvenligi soz konusu oldugu icin yapabileceginizin en iyisini yapmakta fayda oldugunu dusunuyorum. Emliyet kemerinin bir ucunu sasiye baglanmasi bence daha iyi olacaktir. Ben asil diger uc yani asil mekanizmanin duvara monte edilecegi alan icin endiseliyim bu karavanlarin uretiminde duvarda ne gibi destekler kullanildigini bilemiyorum ama duvarin en guvenli yerine monte ettirmeniz gerekir cunku sadece duvar kontrasina yada kaplamasina monte edilmis bir emliyet kemerinin guvenli olmayacagini dusunuyorum.

Bu yaziyi yazdiktan sonra kisa bir arama ile asagidaki semayi buldum. Hymer karavanlarin duvar kesiti.

Ekli dosyalar

• HymerPUAL.jpg
    HymerPUAL.jpg
    25.9 KB · Görüntüleme: 385

Melih Bey duvar kesitinin semasi cok iyi opdu, tesekkurler.

Ben de sizin gibi dusunuyorum acokcasi, duvara kemer monte etmek akil kari degil bence, sonucta gofret gibi bunlarin duvarlari. Duvari komple delmeye de cesaret edemem dogrusu, su falan almaya basla - ayikla pirincin tasini ondan sonra.

Ben kemerin her ucunu da koltugun ahsabina monte etmeyi dusunmeye basladim. Sonucta dedigim gibi benim bu kemerden asil beklentim kizimin ( veya arkada her kim oturuyorsa) seyahat halinde hareketini kisitlamasi. Yoksa alkah korusun ters bir durumda kemere gelinceye kadar kasa un ufak olur zaten diye tahmin ediyorum.

Yine de, elden geldigince guvenilir bir sey yapmak isterim elbet.

Bu arada, kemeri yedek parcacidan bulurum herhalde degil mi? Ya da aksesuarcidan ?

Gökçen bey hayırlı uğurlu olsun karavanınız, ailenize daha bi mutluluk gtirsin :smiley:

Kemer için kendinden kemerli minibüs koltuklarından bulabilirsiniz belki.

Gokcen bey merhaba;

Hymer olmasada alkovenli ducato aracin crash test videosu asagida var. Daha once izlediniz mi bilmiyorum. Kaza sadece 48km/saat hizla yapiliyor. Tabiiki burada hareket etmeyen sert bir cisme soz konusu bu yuzden hasar cok fazla.

https://www.youtube.com/watch?v=c9vZdoomTuA

Tabiiki Allah korusun kaza yapmamak en iyisi ama siz yinede essegi saglam kaziga baglayin. Yarim yani sadece alttan baglanan (otobuslerdeki gibi) emliyet kemerleri vucudun sadece altini tuttugu icin cok kucuk ani frenlerde bile boyun incinmesine vs. sebep olabilirler. Bu yuzden emliyet kemerini mutlaka otomatik kitlenen ve capraz gecenlerden yaptiriniz (arac emliyet kemerleri gibi).

Benim aklima gelen bir fikir su ki koltugun yanindan kucuk bir demir altta saseye katnatilabilir. Kemerde bu demire monte edilir. Kemer kilidi ise yerde sadeye monte edilebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR