Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 781
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,193
Ynt: Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor

az önce sanayideydim. en mutlu olduğum konu yeni ustamız işe fena halde kafayı takmış. bende gaz verdim arada, bütün sokak esnafını başına toplamış uzaya mekik gönderme edası ile arazi şanzımanının yerini belirlemeye çalışıyorlardı. Şasici tornacı malzemeci hepsi oradaydı ;D

Neyse
1. arazi - 2. arazi arası 35 cm
arka şaft 75 cm
ön şaft 135 cm

araziler arası minimum şaft boyu 35 cm oluyor. 2 mafsal ve kayıcı.. Pozisyonlara göre bakıldığında açılar ve uzunluklar normal gibi..
Şimdi....
3 tane şaftın boyları ayarlanacak
2. arazi şanzımanına travers yapılacak
1. arazi ve ana şanzıman traversi ön şafta geldiği için tekrar yapılacak
yavru şanzıman tekrar gündeme geldiği için şaft tahrikri vinçde tekrar gündeme geldi ;D
2. arazi şanzımanı ve yavru şanzıman için kollar yapılacak..

bunlar yalnızca 2.arazi tadilatı için yapılacaklar... ;D

2012-07-17152333.jpg

2012-07-17151840.jpg

2012-07-17151749.jpg

2012-07-17151549.jpg

2012-07-17151506.jpg

2012-07-17151330.jpg

Etiketler

Şaftların güzel ayarlanması gerek.. Aksi halde aynı eksende olmaması durumunda kasıntı olursa sıkıntı çıkarır.

İçeriden kontrollu hubs varmı acaba.. Çok fazla yer gereksiz yere dönecek..

Göktuğ hocam slm,
Zaten çok az olan mesafeyi (35cm), fotoğraflara bakınca dümdüz aynı eksende geçemeyeceksin gibi gözüküyor.
Açıyı bilmiyorum ama o mesafede kardan şaft sağlıklı çalışmayabilir diye düşünüyorum.
Şanzımanları direkt akuple etsen, olmaz mı?
Kolay gelsin.
jeep' Alıntı:
1. arazi - 2. arazi arası 35 cm

schweps' Alıntı:
Göktuğ hocam slm,
Zaten çok az olan mesafeyi (35cm), fotoğraflara bakınca dümdüz aynı eksende geçemeyeceksin gibi gözüküyor.
Açıyı bilmiyorum ama o mesafede kardan şaft sağlıklı çalışmayabilir diye düşünüyorum.
Şanzımanları direkt akuple etsen, olmaz mı?
Kolay gelsin.

düz geçeceğiz. başka şansımız yok. Mesafe var. yer müsait. geçemezsek sıkıntı olur farkındayım..

Allah kolaylık versin ne diyeyim..Çok zor işler ama bir o kadar da zevkli..Ama bizim sanayi esnafı ile çoğu zaman çekilmez oluyor maalesef..

hadi hayılı olsun bun dan tam bir arzi canavarı yapılır diyor ve takip diyorum kolay gelsin

teşekkürler

araç şasiciye gitti, şaftlar tornacıya.. hafta içi inşallah hepsini tekrar toplarız.

Bu arada ön makas küpelerinin boyunu uzatıp, makasın kavisini azaltıp 12 cm geriye aldık..

Göktuğ abiden gelen resimleri anında yüklüyorum...

merhaba projenizi ilgiyle takip ediyorum size bir sorum olacak lastik konusunda ı nerde bulabilrim bir adres verebilirmisiniz saygılarkusura bakmayın bu resim yalnışlıkla yükledim

100_0339.jpg

jeep' Alıntı:
Ben yüklemedim Şaban.Usta yüklemiş..
afedersiniz
ilgiyle takip ediyorum projelerinizi ikiside harika projeler benimde yürüyeni tamamen kendim tasarladığım ortadan elektirik motorlu bir projem var ama ne vakit nede parasal imkanlar müsait. dilerim bende projemi, yaparım ve sizlerin beğenisine sunarım.
saygılarımla

xkirpix' Alıntı:
merhabalar yüklediğiniz bu yanlışlıkla olan resimdeki motoru satarmısınız

mehaba bu motorun resmini yalnışlıkla ben yükledim amma bu motoru 2 yıl önce thy . yollarından bir plot arkadaşa sattım kusura bakmayın amma bunun benzeri r 26 var elimde yeni revize edilmiş isterseniz onu verebilirim saygılar

100_2094.JPG

100_2083.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR