Hudoff Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 222,247

Etiketler
Ynt: Hudoff Muhabbet Köşesi

Gezilerin hepsi değil, yalnızca çok zor olanları ve bilinmedik yere yapılanları kapalı olacak. Tabi ki onları da burada konuşacağız ama Marmara Gezilerden ilan etmeyeceğiz. Yada peşin peşin şartları net olarak söyleyeceğiz. Donanım gerekleri vs. Yoksa diğer türlü olması mümkün değil. Kaldı ki; senin gibi bir arkadaşa kapımız her daim sonuna kadar da açıktır. ;)

Araç satılık hala abi tam istekli değilsin herhalde

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

lynx255' Alıntı:
Gezilerin hepsi değil, yalnızca çok zor olanları ve bilinmedik yere yapılanları kapalı olacak. Tabi ki onları da burada konuşacağız ama Marmara Gezilerden ilan etmeyeceğiz. Yada peşin peşin şartları net olarak söyleyeceğiz. Donanım gerekleri vs. Yoksa diğer türlü olması mümkün değil. Kaldı ki; senin gibi bir arkadaşa kapımız her daim sonuna kadar da açıktır. ;)

ohh rahatladım şimdi :smiley: teşekkürler,,

HUDOFF ta anlaşılan artık faal olarak whatsapp ta takılıyor abi. Bizi ekarte ettiler anlaşılan HUDOFF tan :smiley:

Slm 2006 bir path aldim St bir arac ne varki yas Kemal'e yaklastigi icin hani motorlari satip bi arazi alsammi diyede düşünmüyor degilim birileri ile tanisip biraz fikir alisversinde bulunmak isterim İstanbul gayrettepde olan varmidir?

Kimseyi ekarte ettiğimiz yok. :( Sonbahara kadar çamur yok, off road yok o kadar..

Gayrettepe de değiliz ama cevaplayabileceğimiz bir şey varsa, sorunuz lütfen..

Kafam net olmadigi icin yuzyuze konuşmak tercihim olur kisaca,

Jimmy dusunuyorum ben ama uygunmudur?
İsletme maliyeti nedir boole bir araci?
Yapili aracmi almak yoksa alip yapmakmi?
Vsvs

rider 76' Alıntı:

Vsvs

öncelikle Off Road u nasıl yapacaksınız bu araç seçiminde ve yapımında çok önemli
1 Hafif piknik tadında geziyim ufak tefek çamurdan geçeyim biraz kumsalda dolaşayım
2 Orta çok derin kanallara girmeyim derin sulardan geçmeyim çok dik iniş ve çıkış yapmıyayım
3 Sert Hudoff ile kar yagarken kılıçlıya gideyim

Jimny hafif olması sebebiyle çok cazip arazide gayet başarılı bizim grupta 4 tane var hepimiz memnunuz 1 depo benzin ile arazide 250 km yol yapabiliyorsunuz sert offroad için hazırlanan jimny sadece modifiyesi 17.000 tl ye çıkıyor
orta ofroad için yaklaşık 5-6 bin tl gibi

hafif içinde 4 lastik yeter zaten 1200 tl

tabi bu masrsfları azaltmakda yükseltmekde sizin elinizde .

rider 76' Alıntı:

Vsvs

Çok değil, biz de bundan 2 sene evvel aynı duygu ve düşünceler ile araç araştırmaya başladık. "Niva mı alsak acaba?" ile yola çıkıp, kendimizi Defender'ları incelerken bulduk. Sorduk soruşturduk. Sayfalar dolusu makale ve anı okuduk. Herkesin arabası elbette kendine güzeldi ve ulaşılamayan hep en iyi yerdeydi. :-D
Araç tercihi bu işin en ama en önemli evresi. Burada da en büyük etken neyin amaçlandığı. Örneklendirmek gerekirse; günlerce süren haftalık kamplar atılacaksa ona göre bir araç lazım. Piknik amaçlanıyorsa, ona göre bakılmalı. Çamuru, mücadeleyi, yağmuru, kışı yaşayacağım diyorsanız, ona göre bakılmalı. Araç sizi farklı ir doğa sporuna taşıyacaksa da ona göre, vs. Araç seçiminden sonra da; sırada amaca yönelik aksesuarlar gelmektedir.
Tam olarak ne hedeflediğinizi bilemediğimizden genel olarak şöyle bahsedebiliriz;
Eğer yapılı bir araç alırsanız, yapma ile uğraşmaz biner zevkine bakarsınız. Ancak aracın nasıl kullanıldığı da çok önemli. Yapılı araçlar neden satılır mesela? Yada araç neden yapılıdır? Elbette ki standart bir araçtan çok daha yıpranık olacağını zaten biliyoruz. Standart alınırsa da, yapma maliyeti hazır almanın çok daha üzerinde olacaktır. Aracı bileceksiniz ama zaman ve para gerekecek. Çok daha detaylı yazabiliriz, arazi aracı alarak ne hedefliyoruz?

Soyle diyim 2 den baslayip 3 e yurumek mantikli geliyor su anda

Kamp vs konusunda zaten deneyimliyim motordan oturu ha oyle haftalarca kamp atmam benimki uzun haftasonu seklinde olur 2 gece konaklamalı vsvs

Hazir arac neden satilir benimde kafami kurcalayan bir soru ama cevabini bulamadim henuz alip yapmakta belirtmiş oldugunuz uzere zahmetli birde anlayana kolay benim gibi anlamayana zor bir is...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR