Ynt: Honda HR-V
Tesekkur ederim yanıtladiginiz icin, evet lpg konusunda haklısınız ortalamanin uzerinde yakıyor 100 km ye 10 litre fazla hakikaten, araba isi tuhaf bir olay, imkanlariniz dahilinde doyumu olmayan bir konu, araba surmeyi lada samarada ogrenmistim, broadwaye binince mercedese biniyorum sandim, ilk arabam hundai accent di, sandim ki bundan iyisi olamaz, butun memuriyet hayatımda goturur beni derken, sonra bora sahibi oldum ve artık kendimi bir volkswagen ci olarak degerlendiriyor ve bundan sonra vw takılırım, sıfır yerli araba alacagima 2. el yabancı araba alırım diyordum ki, 1 ay oldu ki hrv nini tipine hayran kaldim, ne yazıkki almanyada goremiyorum, tesaduf denk geldi bir alısveris merkezinin icerisinde isi gucu bıraktim arabyı takip ederken buldum kendimi, insallah dondugumde yurda temiz bisey bulurum, hrv ye bakarken ister istemez goze crv lerde takılıyor, ama bir arabaya lpg taktirmayı dusunuyorsak, sigortasini vergisini yakısını hepsini dusunmek durumundayız, isin acigi cep yakıyor crv ler, gayet oturaklı jeep gibi jeep, en azından oyle gozukuyor,
hrv, hanimin gonlu olsun, az yaksın, benim de karizmam olsun, adim jeepe biniyor olsun, vergi oderken araba binerken jeep olsun acisindan guzel tercih, eminim aldigim zamanda neden bu arabayı aldın, alsana bir clio palio diyecekler cok olacak, kim dediyse broadwayler az yakıyor diye, herkes onu derdi, benim benzinli hundai lpgli broadwaydan az yakardı
)
umarim bu sanziman meselesi kafamı agrıtmaz, neredeyse ilk gelisimde tr ye alayım arabayı dyorum sanki kalmayacakmis gibi,
kafanızı sisirdim de, bir sey kafama takıldı, araba alırken 2. el expertiz raporu almamizi tavsiye ediyordunuz, bazı araclarin satis ilanlarinda da 2. el expertiz raporu vardir diyor, araba honda galerisinde ve raporu var, kim benim yogurdum eksi derki, bu rapor guvenilirmidir? ve boyle bir rapor aldigimiz takdirde sanziman sorunu olup olmadigi acikca gozukurmu?
kusura bakmayın ben sadece arabaya binerim, teknik olarak cok anlamam, mazur gorun lutfen
citoo' Alıntı:
bence hrv düşünmeniz çok güzel hrv olmasa bile ne olursa olsun bir honda' da karar kılın derim. ben hrv 'mi yaklaşık 5 hafta oldu alalı ve hala doyamadım.
...
gerçekten düşünüyorsanız murat beyin verdiği bilgileri tam olarak değerlendirmenizde fayda var bende onun paylaşımlarını çok beğenerek okudum. 1 ay içindeki tecrüberimi sizinle paylaşmak istersem şöyle olacaktır. ben daha önceleri lpg ye önyargılı bakıyordum ve daha önceki araçlarıma da taktırmamıştım. hrv yi yine benzinli aldım fakat biraz can yakar cinsten 100 km 10 lt ortalama ... ben henüz taktırmadım belki yaza doğru taktırmayı düşünüyorum ki hrv'emle daha fazla beraber olayım
benim aracım 2003 model 135.000 km de öyle takır tukur bir sesi yok , ve içerisine aldığı rahatsız edici bir ses de yok... belki bu durum genelleyici bir durum olmayabilir araçlar arası kullanımdan kaynaklanan bir durum da olabilir. o yüzden en sağlıklı kararı alacağınız hrv deki kontrolleriniz olacaktır diye düşünüyorum. benim tavsiyem alırken üzerinde lpg olmasına dikkat edin derim... sonradan al ,taktır, ruhsata işlet, tekrar muayene ,sızdırmazlık falan uğraşmazsınız... inanın beni bu kadar uzun sürecek prosüdür düşündürüyor yoksa bugün taktırırım.
daha önce 5 yıl civic kullandımn (95 mod.) honda tecrübem az sayılmaz ben derimki tercihiniz mutlaka bir honda olsun hiç bir zaman pişman olmazsınız emin olun...
HONDAAAAAA HAYAT ONDAAAAAA......
PAYLAŞIMDA BULUNAN TÜM ARKADAŞLARIN KURBAN BAYRAMLARINI KUTLARIM.... İYİ BAYRAMLAR KORAY