dedicated' Alıntı:selamlar
bendede 2004 hrv var on tampon için plastik korumalardan arıyorum servis 600 lira diyor daha uygun bulabilecegim bir yer varmıdır ??
umutozan' Alıntı:Her keze merhaba;
@dedicated sanırım bu link işine yarar? http://www.yedekparca.com/4956.html
Üç gün önce 1999 model HR-V aldım, şimdilik ufak tefek problemleri haricinde çok memnunum. Problemler aracın yaşından çok yapılan yanlış müdahele ve mühendisliklerden kaynaklanıyor. (LPG tüpünün kontrol düğmesinin kaput kapağı açma kolunun altına koyulması gibi )
Başlık içerisinde sürekli geçen motor ikaz lambası sorunu benim aracımda da var. Önümüzdeki hafta içerisinde sizlerden öğrendiklerim yardımıyla çözebilmeyi ümit ediyorum.
Aracımda şu an dikkatimi çeken en büyük sorun emniyet kemerlerinin geri sarma yaylarının çok zayıf olması. Bu yayları sanayide düzelttirebilirmiyim bilmiyorum. Emniyet kemerleri SRS sistemine bağlı olduğu için hasar verilme ihtimalinden korkuyorum. Konu hakkında bilgisi olan varmı? İnternette çok kolay bulunabilen HR-V EMS (Servi kitapçığı) yazılımını indirdim, ne yazkı ki Win7 işletim sisteminde çalışmıyor. Biraz önce eski lapopumda (XP) denedim çalıştı. İlgilenenlere linkini verebilirm. (İngilizce) Sorum ile ilgili servis kitapçığında aradığım cevap vardır diye düşünüyorum ama elektro-mekanik bir konu olduğu için zamanımı alacağını tahmin ediyorum.
İyi forumlar.
umutozan' Alıntı:Merhaba;
Motor ikaz lambam katalizördeki hava sensörü değişince söndü. Teşekkürler.
Kızımın önceki sahibi sanırım lambayı söndürmek için katalizörü değiştirmiş. Ki ustamın ilk söylediği de oydu! Ustayı hava sensörü için uyardım. İlk önce orjinal sensörü ile değiştirdi olmadı, mesafe çok yakın dedi Civic sensörü taktı, jackklar uygun değildi, elektrikçi değiştirdi ve lamba söndü. Bu gün ikinci gün umarım geri yanmaz. Diğer yaptırdığım işler dahil bana (Sübap ayarı + buji değişimi) 400TL maal oldu, bilginize.
dedicated' Alıntı:selamlar
bendede 2004 hrv var on tampon için plastik korumalardan arıyorum servis 600 lira diyor daha uygun bulabilecegim bir yer varmıdır ? Bülent bey merlaba size ANKARADA bir adres vereyim burası imalatcı ben buradan cr v için yan basamak almıştım bayağı hesaplı servislere veriyorlar toplan adresi ŞAŞMAZ oto sanayi sit 6. cad no 45/a KÖYLÜCÜ PLAZA TLF 312 278 15 51 VOYAGER www.koylucu.com
savaskarauz' Alıntı:valla yıllarca garajda yatmış 20.000lerde bir araç bulmadıysanız almayınız, ne kadar yeni araç alırsanız o kadar iyi. hrv motordan şanzımandan arıza verebilir yıllarca gitse bile epeydir üretilmeyen bir araç.
parça sorunu yaşarsınız. bol bol da yakar.
aynı paraya düz vites suzuki jimny alırsanız hem daha yeni bir araç almış olursunuz, hem daha az sorun açar, hem vergi düşük olur, hem parça sorunu yaşamazsınız, hem de az yakar.
Hr-v'nin 2000-2005 arası ve otomatik olanı makbuldür ve tutulanı budur. 2000 modelden aşası çoğunlukla tek kapı ve düz vitestir. Evet hr-v'nin otomatikleri cvt şanzumanlıdır ve sorunludur. Nedeni ise her 20.000 km'de orjinal cvt şanzuman yağı ile değişmesi gerekir. Ancak çoğu kullanıcı ve usta bunu bilmez, ya normal atf şanzuman yağı koyarlar, yada hiç yağ değiştirmezler. Bu yüzden şanzumanları sık arıza verir. Normal şartlarda ise kullanım ve bakıma bağlı olarak 80 - 100 bin km arasında şanzuman beyni yine yanlış kullanımdam dolayı arıza yapar. Ancak her araçta olduğu gibi bu şans işidir de. Kimi hr-v 50 binde arıza açarken kimisi 200 binlerde bile arıza açmaz. Hr-v'lerin üretimi durduğu için az kmli bulmanız zordur. Alacaksanızda yüksek modelli ve kmsi düşük olanı alın ve önceki kayıtların da neler yapılmış bakımları zamanında yapılmışmı iyice baktırın. Birde şu var 2000 modeli ile üstü model arasında özellik olarak çok bir fark yoktur ancak fiyat farkı çoktur. 2000 modelleri 20-25 bin civarı iken üst modelleri 35 bin ve üzerini bulmaktadır. Ben 35 bin ve üzerini verdikten sonra başka bir araç alırım. Benim aracım 2000 model üç sen önce 20 bine almıştım. Asıl niyetim opel astra classik almaktı onlarında fiyatı bu civarlarda olduğu için, bu kadar parayı verdikten sonra suv'a binerim dedim ve aldım, iyikide almışım memnunum.pasalı1975' Alıntı:Selamünaleyküm arkadaslar.
2000 model Honda HRV almayi düsünüyorum ve hemen hemen bütün forum yazi,larini okudum öncelikle 2000model ve km si 150bin olan bir arac almakla hata yapmis olurmuyum yada hrv alacaksak illa su model ve üstü olmali dermisniz