HONDA CRF 250L Geliyor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncabaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,280

tuncabaran

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
500px.com
Hondanın 2013 senesinde Türkiyede CRF250L on/off road modeliyle büyük ses getireceğe benziyor.
Artan akaryakıt fiyatları, her gün daha fazla artan trafik çilesi bu ekonomik, hafif kıvrak motorsikletle sahiplerini tatmin edeceğe benziyor. CRF250L haftaiçi işe gidip gelmemize şehir içi kullanım rahatlığıyla yardımcı olurken haftasonları off road keyfini yaşamamıza da olanak sağlayacak.

CRF 250 L 4 zamanlı, üstten çift egzantrikli 249 cc lik makinaya sahip. (Bu ÖTV açısından da çok büyük avantaj)
PGM-FI elektronik enjeksiyon sistemi daha verimli yanma verimliliği sunmakta.Ön tekerlekte çift kaliperli, arka tekerlekte 1 kaliperli hidrolik fren tercih edilmiş.

CRF250L Şubat sonunda 2013 Motorsiklet Fuarında motorsiklet tutkunlarıyla buluşucak. Fiyatı konusunda kesin bir bilgi olmasa da 4800-5000€ civarında olacağını tahmin ediyorum.

CRF250L – Teknik Özellikler

Motor

Motor Türü Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı DOHC tek silindirli

Motor Hacmi 250 cc

Sıkıştırma Oranı 10.7

Maks. Güç Çıkışı 17.0/8500 kW / rpm (95/1/EC)

Maks. Dönme momenti 22.0/7000 Nm / dk (95/1/EC)

Yakıt tüketimi 32.1km / L * (WMTC modu, Class3-1) Honda içi ölçüm

Yağ kapasitesi 1.8 L

Ateşleme Tam transistör akülü ateşleme

Ateşleme zamanlaması 10 ° (rölanti)

Rev limit 10500 (rpm)

Starter Marş

Karbürizasyon Programlı yakıt enjeksiyon sistemi (PGM-FI)

Rölanti 1450 ± 100 (rpm)

Çap ve strok 76.0 × 55.0 mm

Pil Kapasitesi 12V 6AH (10hr)

ACG Çıktı 0.34 kW / 5.000 rpm

Fiş tipi Spark SIMR8A9 (NGK)

Gaz bore 36mm

Transmisyon

Clutch Yaylar ile Islak multiplate

Nihai Tahrik Zincir

Birincil indirgeme 2.807

Dişli oranları 2.857

Şanzıman / şanzıman tipi Constant mesh 6 vitesli dönüş

Şasi

Çerçeve türü Yarı-çift kızak

Caster Açısı 27.6 °

Iz 113 mm

Dönüş yarıçapı 2.3 m

Boyutlar ve Ağırlık

Kurb Ağırlık 144 kg

Maksimum izin ağırlık / yük taşıma 159 kg

Yakıt Kapasitesi 7,7 L

Uzunluk x Genişlik x Yükseklik 2.195 × 0.815 × 1.195 m

Dingil açıklığı 1.445 m

Koltuk Yüksekliği 0.875 m

Yerden yükseklik 0.255 m

Tekerlekler, Süspansiyon ve Frenler

Frenler Ön Hidrolik disk (256 mm fren disc/2-piston kaliperi)

Tekerlekler Ön Tel Spoke   (Rim boyutu: 21 X 1.60)

Lastikler Ön 3,00-21 51P

Frenler Arka Hidrolik disk (220 mm fren disc/1-piston kaliperi)

Tekerlekler Arka Tel Spoke   (Rim boyutu: 18 X 2.15)

Lastikler Arka 120/80-18 62P

Süspansiyon Ön Teleskopik (Ters) 43mm çapı slayt boru

Ön tekerlek seyahat 250 mm

Arka Süspansiyon Salıncak kolu (Pro-link süspansiyon sistemi) 40mm çap silindir

Arka tekerlek hareket 240 mm

041312-2012-honda-crf250l-01.jpg

CRF250L-street.jpg

CRF250L_2013_Street_10.jpg

Honda_CRF250L_2.jpg

041312-2012-honda-crf250l-01.jpg

Etiketler

Ynt: HONDA CRF 250L Geliyor!

__ C J 7 __' Alıntı:
görüntü olarakta özellik olarakta iyi duruyor ancak fiyat sanki biraz yüksek

Türkiye piyasasında Kawasaki KLX250'ye rakip olacak bu model, KLXe göre en büyük avantajı ise full enjeksiyon yakıt sistmine sahip olması. Bildiğim kadarıyla 2013 KLX'lerde 5000-5500 € civarında olucak. KLXe göre biraz daha dirty bike duran bir motor.

ilkeronat' Alıntı:
Fuarda olacagi ve Turkiyede satisa sunulacagi kesin mi?

İlker Bey,

Evet Şubat sonundaki fuarda olacak ve sonra satışa çıkıyor.

KLX 250 ve WR250 ye ciddi bir rakip ve Turkiyeye girer girmez digerlerinin pabucunu dama atar bence. Fiyat olarak biraz daha pahali olabilir kanisindayim. Kalite, performans, teknoloji ve sorunsuzluk konularinda da bir adim onde oldugunu dusunurum marka olarak. Gelsin bakalim duruma gore belki de terfi ederiz. ;)

ilkeronat' Alıntı:
KLX 250 ve WR250 ye ciddi bir rakip ve Turkiyeye girer girmez digerlerinin pabucunu dama atar bence. Fiyat olarak biraz daha pahali olabilir kanisindayim. Kalite, performans, teknoloji ve sorunsuzluk konularinda da bir adim onde oldugunu dusunurum marka olarak. Gelsin bakalim duruma gore belki de terfi ederiz. ;)

Kesinlikle katılıyorum, Hem Servis hem de yedek parça temin avantajı da cabası. Ben fuarda satın alacağım. Bayiler siparişlerini vermişler.

Bundan önce Honda XL200 kullanıyordum ve 80.000KM de olduğu halde 1 kez bile motorum teklemedi. O yüzden kimse Honda'dan beni vazgeçiremez:smiley:

Bundan önce Honda XL200 kullanıyordum ve 80.000KM de olduğu halde 1 kez bile motorum teklemedi. O yüzden kimse Honda'dan beni vazgeçiremez:smiley:
[/quote]

hondamı +1

tuncabaran' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum, Hem Servis hem de yedek parça temin avantajı da cabası. Ben fuarda satın alacağım. Bayiler siparişlerini vermişler.

ben hala XL200 kullaniyorum ve bundan sonra da Transalp alirim diyordum ama bu CRF 250 plan bozabilecek bir arac gibi duruyor. :smiley: Alacak olan arkadaslar kullanim sonrasi yorumlarini esirgemezlerse cok mutlu oluruz.

ilkeronat' Alıntı:
ben hala XL200 kullaniyorum ve bundan sonra da Transalp alirim diyordum ama bu CRF 250 plan bozabilecek bir arac gibi duruyor. :smiley: Alacak olan arkadaslar kullanim sonrasi yorumlarini esirgemezlerse cok mutlu oluruz.

Keşke param yetseydi de Transalp alsaydım ben de. Ama yakıt konusunda şehir içi ve off road kullanımında zevk alabileceğimi düşündüğüm bir motorsiklet.

Motor sanırım Mart ortası gibi elime geçecek bir sorun çıkmazsa. Sonra rodaj sürüşü var, üstüne biner binmez deneyimlerimi paylaşırım.

tuncabaran' Alıntı:
Keşke param yetseydi de Transalp alsaydım ben de. Ama yakıt konusunda şehir içi ve off road kullanımında zevk alabileceğimi düşündüğüm bir motorsiklet.

Motor sanırım Mart ortası gibi elime geçecek bir sorun çıkmazsa. Sonra rodaj sürüşü var, üstüne biner binmez deneyimlerimi paylaşırım.

Ben İstanbul'daki bayileri aradım ama fiyat belli olmadığı için henüz kapora alamayacaklarını söylediler.

Herhalde fuarda ilk ithallerde açık artırma yaparlar ;D

Yurdumuzda ve birçok ülkede Kawasaki KLX250 motorlar yıllardır enjeksiyonlu. Sanırım Amerika kıtasında satılanlar hala karbüratörlü...

CRF250L fiyatı yurtdışında CBR250R fiyatına paralel, belki biraz fazla olabilir, ben en fazla 11.000 tl bekliyorum.

KLX 5.100 euro olmuş, WR250R hala 15.000 tl gözüküyor.

Amerika'dan bir CRF250L forum sitesi ;

http://advrider.com/forums/showthread.php?t=823409&page=178

Aksesuarlar, sürüş ve bakım tavsiyeleri, bazı kronik problemler filan...

3 motorun ABD liste fiyatı ;

Honda CRF250L 4.500 usd

Kawasaki KLX250S 5.100 usd

Yamaha WR250R 6.700 usd

Tüm alacaklara hayırlı olsun:smiley:

Fuarda canlı kanlı gördüğümde beklediğimden daha iri bir motorsiklet çıktı. Teslim aldıktan sonra, yol yaptıkca daha net birşeyler söylemek mümkün olur.

hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde gazlayın.

ne kadara mal oldu, peşin mi ödediniz acaba ?

hobidolap' Alıntı:
hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde gazlayın.

ne kadara mal oldu, peşin mi ödediniz acaba ?
bunu ben de merak ediyorum. hangi magazadan ve ne kadara aldiginizi belirtirseniz sevinirim.
hayirli ugurlu olsun, kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanin.
fuarda ben de ustune cikip baktim gayet basarili oldugunu dusunuyorum amma ve lakin yanindaki ralli modlu crf 450 de kaldi aklim. bence fuarin bir numarasi, ikinciligi de ktm 690 enduro r a veriyorum.

ben fuara gitmedim, crf 450'yi de ne yazık ki görmedim

bu yarışçı makinaları tekrar getirmeye başlamış mı honda, bilmiyordum

sitesinde de gözükmüyor

ama üzülmeyin, bu tip motorların servisi-bakımı bir dert. neredeyse her günün akşamı yağ-filtre değiştirmeniz, ayda bir de sübab ayarı yaptırmanız, 3 aylarda da motor rektifiyesi gerektirir. vallahi bulaşılmaz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR