Svartisen buzulu .
[attachment=4]
Norveçte 2.gecemizi geçirdiğimiz yer. Norveçte açıkcası bu yerlerin gps sini not etmedim. Çünkü Kuzey'de her yerde kalma imkanı var.
[attachment=5]
6. gün rotamız. Sabaha Jektvik-Kilboghamn feribotu ile başladık. En uzun feribot yolculugu oldu. 1 saate yakın sürdü. Denizden Norveç'in kutup dairesinden geçtik. Feribotlar aynı zamanda fiyordları ve varsa buzulları görmek için bir fırsat. 17 nolu turist yolunda ayrılarak Moi Rana üzerinden E6'ya Trondheim'e gitmek için bağlandık. Gece 11 sıralarında Trondheim'e ulaştık. Keşke şehre girmeden bir yerde konaklasaydık dedik. Güneş burada da batmamıştı. Sakin bir yer bulup hemen uyuduk. Ertesi sabah dolaşırken Nidaros Katedrali civarı ve balık pazarı yannda uygun kalınacak yerler olduğunu gördük.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
Bugün Atlantik yolunun başlangıcını gideceğiz. Trondheim'den sonra bir süre E39 yolundan devam edip E680 yoluna bağlandık ve adalar arası körpülerden geçerek akşa üzeri Kristiansund'a ulaştık. Liman'da büyük bir ateş yakmış insanlar mangal keyfi yapıyorlardı.Bugün başka yerlerde de büyük ateşler gördü. Festival gibi bir şeydi galiba. Kristainsund'an ayrılıp asıl atlantik yoluna girdik.(64 nolu yol). Vakitte geldiği için bir koy bulup yattık. Herkes balık tutuyordu biz yatarken.
Atlantik yol manzaralı koyda uyuduktan sonra sabah yola koyulduk. Yalnız sabahı etap çok hoşumuza gittiğinden bir süre sonra geri dönüp aynı yolu tekrar gittik.
8.gün rotamız açıkçası Norveç turumuzun kaymağıydı. Önce atlantik yolu daha sonra geçtiğimiz Trollstigen geçidi ve son olarak Geiranger fyordları.
[attachment=1]
[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Suçlu bulundu Norveçliler; küresel ısınma diye kendini paralıyor batının medeni ülkeleri şu Norveçlilere
bakarmısınız devasa ateş yakıp kamp yapıyor,mangal yapıyorlar
Trollstigen'e tırmanya devam ediyoruz. yeryer % 12 eğim var. Yol bazen tek şeride düşüyor. 500metrede bir diğer aracı bekleme yeri var.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]