Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,392
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

Merhaba,

Sırbistan da araç kirlayıp Bosna'ya geçen oldu mu acaba ? Tersi cevap da makbuldür.

Etiketler

Mehmet_Can' Alıntı:
Birçok kez Sırbistan ve Makedonyada araba kullandım. Herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Herkesin gönül rahatlığıyla gitmesini söyleyebilirim.
alper55' Alıntı:
Karadağ girişite alınan çevre pulu harcı kalktığını duydum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
2013 yılında araç ile Karadağ'a girdik. Herhangi bir ücret ödemedik.

burcinhan' Alıntı:
Merhaba,

Sırbistan da araç kirlayıp Bosna'ya geçen oldu mu acaba ? Tersi cevap da makbuldür.

Kimseden cevap gelmedi, bari ben yazayım :smiley:

Kurban Bayramı haftası Sırbistan-Bosna-Karadağ-Arnavutluk-Kosova-Makedonya-Sırbistan turumu Belgrad'dan kiraladığım kiralık araba ile yaptım.

Ehliyet ve pasaport dışında hiçbir evrağa ihtiyacım olmadı.

Toplamda beş günlük araç kirası ve benzine yaklaşık 900 lira para ödedim. Greencard Kosova'yı kapsamıyor, sınırda sigortacılar var hediyesi 20 euro

SAM_7191_zps06320ff4.jpg

Merhaba herkese,

Arkadaşlar ben burada yeniyim. Ama önceden de zaman zaman yazılarınızı okurdum. Üye olmak bugüne kısmetmiş.
17 sayfada yazılanları okudum çok güzel. :smiley:

Ben 4-9 Temmuz arasında Makedonya'da bir eğitimine katılacağım. Hazır o kadar yol gitmişken ve masrafa girmişken uzunca bir süredir yapmak istediğim Balkan turunu da yapmaya karar verdim. 9-19 Temmuz arasını da gezmek için kendime ayırdım. Çok yer görmek istiyorum ama vaktim de dar. :( Ayrıca tek başıma olacağım eşlik eden kimse yok.

Bir rota çizdim. Sizlerin çok değerli yorumlarını bekliyorum. Ayrıca aklımda bazı sorular da mevcut.

Üsküp'ten başlayacağım. Balkanlarda otobüs ve trenlerin durumunu araştırıyorum. Fakat duyduğum kadarıyla pek içaçıcı değil. Bu yüzden araba kiralamaya düşünüyorum. En azından bir kaç gün de kalacak yer masrafından kurtulmuş olurum.

Şimdi gelelim görmek istediklerime,

Belgrad -> Niş (?) -> Novi Sad (Arkadaş ziyareti)
Saraybosna -> Mostar -> Poçitel (Burayı niye eklediğimi şu an hatırlamıyorum.)
Poçitel-> Tiran

Karadağ ile ilgili bir fikrim yok. Henüz araştıramadım. Budva'yı tavsiye etmişsiniz.
Dubrovnik'e giremem. Bordo pasaportluyum. Orası için ayrı bir planım var başka bir zamana.

Tiran (Arkadaş ziyareti ?) -> Ohrid ( Eğitim 5-9 Temmuzda burada olacak zaten. Sanırım dönüşte pas geçerim.) -> Bitola -> Üsküp araç teslimi.

Kalan 2 günde ise,
Kosova'ya otobüs vb bir şekilde ulaşım ve İstanbul'a dönüş.

Kurs 9 Temmuz öğlen bitiyor. Akşamüstü Üsküp'e bırakacaklar. Uçağım 20 Temmuzda sabah Üsküp'ten kalkıyor.

Bu zaman dilimini en etkili ve güzel şekilde nasıl değerlendirebilirim?

Ayrıca öğrenci olduğum için maliyet önemli. Peki hem maliyet önemli deyip hem nasıl araba kiralamak istiyorsun diyorsanız da düşüncem şu yönde,
Eğer otobüs ve araç kiralama arasında çok ciddi bir fiyat farkı yoksa otobüslerde yazın sıcağında işkence çekmek istemiyorum. Valizimle/sırt çantamla sağ sol koşturmak istemiyorum.
Araba kullanmak benim için bir tutku, dağları vadileri arabayla geçmeyi çok seviyorum uzun yol hastasıyım. Balkanlar da bunun için muhtemelen en güzel yerlerden biri olmalı.
Yani biraz da zevk için de cebimden fazla para çıkacak gibi. Ama çok fark yoksa bu zevke değer diye düşündüm.

Belki arkadaşım diğer yerlerde bana kalacak yer ayarlayabilir. Veya Couch Surfing de düşünülebilir. O zaman maliyetlerim biraz daha düşecektir.

Yemeğe ne kadar harcarım?
Beklenmedik masraflar için ne kadar düşünülmeli?
Ekstradan nelere para harcarım?

Araç kiralanacaksa şimdi burdan ayarlamalı mı yoksa oraya gidince pazarlık yapıp mı kiralamalı?
Normalde fiesta kullanıyorum. VW polo vs fazlasıyla yeter. VW Up'ı gözüm tutmadı çok küçük araba.

Ayrıca 21 yaşımı Eylül'de dolduracağım için Young Driver parası istiyorlar ekstra. İnternetten kiralamalarda ofiste ödersiniz diyor ama ne kadar tutacağını yazmamışlar.

Ek-> Harita ve rota: http://goo.gl/6Blli3

Sevgilerle,
Tunahan

Arkadaslar bu siteye yeni uye oldum. Yukarda saydigim balkan ulkelerini 12 gunde gezmek istiyorum. Aceba Turkiyeden araba ile gitmek 4 kisi icin ucuza gelir mi? Orada Araba kiralamak bir alternatif olarak nasildir. Turk ehliyetim var uluslararasi ehliyetim falan yok bu sinirlardan geciste bu sorun olur mu yoksa bu geziyi toplu tasima ile yani otobus ve tren ile (bu ulkeler arasi) becerebilir miyim? Deneyimi olanlar yardim edebilirse cok sevinirim
Merhaba, Naciye ben, yeni üye oldum. 10-19 Haziranda 4 arkadaş bizde yaklaşık aynı rota da olacağız. İzmir, İstanbul, Üsküp. Araba kiraladık, toplam 220 €. Eşim Arnavut o birçok kez gittiği için biliyor oraları. İsterseniz uygun bir zamanımda rota,konaklama ve seyahat bilgilerini verebilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri