Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Simetri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 213
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,497
Ynt: Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

BEN OFF ROAD İÇİN SORUYORUM.BEN TAV İSTANBUL KÖPRÜ HİZMETLERİNDE CALISIYORUMM..

Etiketler

Niva gurubu içinse.?
Niva tr.den istanbullu arkadaşlarla buluşabilirsin.
biz izmir gurubuyuz.

mrb lar.trabzonda çok niva sahibi var ama burda onları pek göremiyorum demek buralarda biraz çalışma yapmam gerekiyo.

ibrahim75' Alıntı:
BEN OFF ROAD İÇİN SORUYORUM.BEN TAV İSTANBUL KÖPRÜ HİZMETLERİNDE CALISIYORUMM..
benim bu gruba katilan bir kac arkadasim var gezilerde olsun hafif off road lar olsun yardimci olurum bende gelince katilacagim bu arada korukten ersel benim asker arkadasim selamlar ona biz tiflis ekibiyle beraberiz simdi bende atudeyim arkadasim :smiley:istanbula gelirsen gorusuruz insallah.

OLUR SÖYLERİM NE DEMEK BEKLERİZ İSTANBULA:smiley: BEN ŞİMDİ ARAÇ BAKIYORUM 2 CI EL BU İŞ İÇİN YANI DAG BAYIR İÇİN LANDROVER FALAN ARKADASIM VAR BIRDE ONA VERİP UFAK DEFEK BİRSEYLER YAPTIRMAYI İSTİYORUM BAKALIM NEOLACAK..

Bu araclar mukemmel olmus bir anda lada alasım geldı:D

Ben boyle modıfıyelı araclara bayılıyorum...

Arkadaslar merhaba;

Aranizda hic asagidaki resimdeki nivayi goreniniz varmi? Varsa hakkinda bilgi verirse sevinirim. Yani neler yapildi? Ne kadar para harcandi?

autowpruvaz21213181dz5ueq0.jpg

melihbozkurt' Alıntı:
Arkadaslar merhaba;

Aranizda hic asagidaki resimdeki nivayi goreniniz varmi? Varsa hakkinda bilgi verirse sevinirim. Yani neler yapildi? Ne kadar para harcandi?

Kemal kardeşim, plakaya bakarsan aracın yabancı olduğunu görürsün. Araziye girmeye kıyılamayacak bir arazi aracı biraz amaç dışı olur bence. :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Arkadaslar merhaba;

Plakaya hic dikkat etmemistim cunku lada bulusmalari linki altindan bulmustum fotografi bu yuzden Turkiye`den diye dusunmustum.

Ben acikcasi off-road ile cok ilgil degilim. Asil karavancilik ile ilgiliyim ve bu sitede karavan ile ilgili bolumde daha cok zaman geciriyorum. Lada nivalari severim, eskiden dayimin vardi ve pek konforlu degildi biliyorum. Bu resimdeki araci gorunce aklima geldi. Boyle bir niva yapsak tabii eger mumkunse, icine konforlu koltuklar vs koysak sehir icinde kullanmak icin degisik ve guzel gorunumlu bir aracimiz olmus olur. Hemde arkasina cekme karavan takarsak 4x4 oldugu icin diger bir cok araca gore kolay cekecekdir karavanla diger araclarin gecemeyecegi yerlere gidebilirsiniz. Yani kisaca su anda zaten boyle birsey yapmam mumkun degil fakat Insallah Allah izin verirse ileride boyle bir niva yapip pesine bir cekme karavan takmak bana akillica geldi.

Benim gordugum kadari ile yeni tamponlar ve dodikler taktirmis, onde bar ve yanda krom basamaklar var. On camin uzerinde ve birde burunda aparatlar var. Bunun disinda boya, lastik ve celik cantlar. Aslinda cok muthis bir modifiye yapilmis degil fakat guzel makyajlanmis bence.

Peki bu araca yapilan uygulamalari ve parcalari Turkiye`de bulmak mumkun mu? Eger mumkunse sizce ne kadar mal olur ortalama olarak?

merhaba
Melih bey özellikle karavan bölümündeki yazılarınızı ve düşüncelerinizi takip ediyorum. özellikle çevre duyarlılığınızı takdir ediyorum. emisyon değerleri konusu çok önemli. umarım ileride hayallerinizdeki gibi bir araca ve arkasındaki çekme karavanla oluşan muhteşen ikiliye sahip olabilirsiniz.

bu arada bu niva da gerçekten çok güzel olmuş. benim de aklımda nivayı G4 rengine boyamak ve ona göre modifiye etmek vardı. ama bu da gayet hoş duruyor.

maliarslan' Alıntı:
merhaba
Melih bey özellikle karavan bölümündeki yazılarınızı ve düşüncelerinizi takip ediyorum. özellikle çevre duyarlılığınızı takdir ediyorum. emisyon değerleri konusu çok önemli. umarım ileride hayallerinizdeki gibi bir araca ve arkasındaki çekme karavanla oluşan muhteşen ikiliye sahip olabilirsiniz.

Merhabalar;

Cok tesekkur ederim. Aklimda aslinda hep emilsyon degerleri dusuk kucuk motorlu ve kucuk sehir ici arabalari vardi. Hem cevreye duyarli olmalari, hemde park yeri kolayligi ve benzin tasarrufu acisindan. Ama cok kucuk motorlu araclarin cekme karavani cekmekte cokta basarili olmayacagina kanaat getirdigimden, hem kendimi hemde diger yol kullanicilarini tehlikeye atmak istemedigimden, asil isteklerimden odum vererek baska bir arac arayisina girdim. Nivalar genelde konforsuz, cok benzin tuketen araclar ama 4x4 olduklarindan kolay karavan cekebileceklerini dusundum ve aklima bu geldi. Tabiiki aklimdaki tek alternatif bu degil, cevreye nivadan daha duyarli clio 1.5 CDTi modelide baska bir secenek tabii. Bakalim Insallah herseyi zaman gosterecek. Ama bu nivanin cekiciligi muthis olmus.

Nivaya lpg kiti taktırarak emisyonu düşürmeniz mümkün. Ayrıca uygun kit ve düzgün montaj ile güç kaybıda farkedilmeyecek derecede düşük olacaktır. Benim aracımda lpg kiti var ve başta yapılan bir montaj hatası hariç gayet iyi (hata düzeltildi tabiiki). Gerçi karavan kullanırken bir 4x4'e ne kadar gereksinim duyarsınız, benim aklıma takıldı? İkiçeker bir araç daha uygun olur sanırım. Peşinizde karavan varken arazide ilerleyemezsiniz ne de olsa.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR