codename1907
Kamp II
Şu an aracımda hgs 1. sınıf var. 750 kg altı plakasız mini römork takılıyken gişelerden geçişlerde sorun olur mu?
Şu an aracımda hgs 1. sınıf var. 750 kg altı plakasız mini römork takılıyken gişelerden geçişlerde sorun olur mu?
Çekici ve Dorsenin toplam maksimum aks adedine göre OGS cihazı bankadan talep edilmelidir. Bazı gerekli durumlarda aks kaldırarak yapılan geçişlerde sistemde ‘’Akıllı Sınıf’’ sistemi sayesinde yere değmeyen aksın ücretini alınmayacaktır. Bu nedenle OGS kullanıcıların aracının maksimum dingil sayısına göre OGS cihazı almasında herhangi bir maddi kayıpları söz konusu değildir.
Araç Sınıfları Nelerdir ?
Köprü ve otoyollarda HGS kullanıcılarının araçları 6 sınıf üzerinden ücretlendirilmektedir. Motosikletler 6. sınıf araç olarak HGS ye abone olabilir ve 24/10/2015 tarihinden itibaren 1. Sınıf araç ücretinin yarısı kadar bir ücret ile Otoyol ve Boğaz Köprülerinden geçişlerini yapabilecektir. HGS sürücülerinin, araçlarının sınıflarına uygun HGS etiketi kullanmaları gerekmektedir. Aksi durumda,Sınıf Uyumsuzluğu süreklilik arz eden sürücülerin HGS hesapları Kara Listeye girecektir.
Ben şimdiye kadar aracıma ait OGS ile hep geçtim. Karavan ile geçerken 3.sınıf yazıyor. Bir keresinde OGS ile HGS tarafından geçtiğimde kaçak geçiş gözüktü, ama sonra otomatik OGS hesabımdan normal 3.sınıfı ücreti düşmüştü.
Bu durumda olup ta normal hesaptan düşmedi diyenler de, okumadı ama sonra ceza geldi diyenler de oluyor.
Ben her karavan kullandığımda, e devletten "Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama" yaptım.
Gerçi bu ay başında OGS ler iptal oldu. Kartlı HGS aldım. Araçta bulunmasına gerek yok diyenler oldu. Aracıma ait yeni hgs kullanarak hiç karavan ile geçmedim ama gececeğim ve sonra e-devletten kontrol edeceğim.
Bir diğer muamma da çekme karavan ile Istanbul'da sadece 3.köprüden geçme zorunluluğu. Teorik olarak 3.sınıf araçlar 1. ve 2. köprüyü kullanamıyorlar. Kullananlar da var, kullanmayanlar da. Benim karavan 3.köprüye yakın durduğu için gerektiğinde zaten hep 3.köprüyü kullandım. Sizler ne yapıyorsunuz? Risk alıp 1 veya 2 den geçiyor musunuz? Feribot kullananlar, nasıl rahat geçiş yapıyor musunuz?