janberkaydemir
chusha
Bunlar içinde tabiki güzel şeyler var. Bir cok insana katkı sağlıyor.Aslında sosyal medya mecrasında her şey insanın psikolojik ihtiyaçları gözönüne alınarak yapılmış. Ben başkalarının hayatına tanık olmayı seviyorum da. Örneğin gezen bir karavancı çiftin bugün nereyi gezdiğini takip ediyorum. Beğeniyorum istersem, hatta yorum da yapıyorum. Facebook'u etkin kullanan biriyim. Zaten beğenip yorum yapmayacaksanız ne arıyorsunuz Facebook'ta?
Hayatımızı kolaylaştıran yeni uygulamaları her alanda kullanmak yıllardır en ilgi duyduğumuz konu. Ama sosyal medyanın psikolojik ihtiyaçları gözönüne aldığının bir yanılgı olduğu düşüncesindeyim.
Evin gencleri ile aynı dünyayı paylaşabilmek ve tüm dünyanın hızla yükselen yeni sınıfı "Gereksizler " arasına düşmemek de önemli. Fakat bir çok insan değişimi ıskalıyor ve oyun dışı kalıyor. Ellerinde kalan da anlatıldığı gibi avatarlarının oyuncağı haline gelmek.
Aynanın öbür tarafı filimde anlatılıyor. Kitap da güzel.
Film bir komplo teorisi yapmıyor, esas olarak bir çözüm de getirmiyor. Sadece içinde fazlası ile kendinizi görüyorsunuz.
Sonrasın da yerinize tekrar bir bakınca ütopya ile distopya arasında nerede olduğunu anlamak zor oluyor.
Zor da olsa tersine bir hayat felsefesine bir ucundan tutunmak mümkün.
SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi