Herşey Para ile Bundan Sonra

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan legolas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,441
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Herşey Para ile Bundan Sonra

TezzMertek' Alıntı:
;D ;D

Mesajlarınızı okuyordum neye kızdığınızı anlamaya çalışıyordum bende.
Bu mesajınızdan sonra jeton düştü.

Evet moderatörüm. Forum Moderatörü.
Binlerce mesajım - yüzlerce açtığım konu var.

Bu binlerce mesaj ile onlarca kişiyi mutlu ettiğim gibi kızdırmış ve nefret de ettirmiş olabilirim.
Ama mesajlar ile konular ile herkesi mutlu edemeyeceğimizi sizde benim gibi biliyorsunuzdur.

Bahsettiğiniz mesajımda ki " Arap arap arap " kelimelerini bir de tersten okur musunuz. ???

O mesajı yazmadan bir önceki mesajda arkadaşımız ne demişti. ???

Bende bu cümleye latife olması için;

yazmıştım.
Arkadaşların tersten okumayı ve espriyi hemen fark edeceklerini düşünmüştüm.

Yanılmışım.

Özür Dilerim.

Özür dileme inceliğiniz için teşekkürim, sayın moderatör...

Varsa benimde, haddini aşan ve zülfü yare dokunan sözlerim ve davranışım özür dilerim...

Etiketler

Rica ederim.

Sanal ortam. Sesler - Mimikler ve tonlama olmayan konuşmalar bunlar.
Her zaman tartışma ve görüş ayrılıkları olacaktır.

Orman alanlarına ve/veya mesire yerlerine girişlerde para alınmasına taraftar olabilirim ama verdiğim meblağ karşılığında nasıl bir hizmet alacağım.??

Kaz Dağları Milli Parkında Hasan Boğuldu göletine gidiyoruz. Parkurları çöp götürüyor. Herkes istediği yerde ateş & mangal yakıp ortalığı dumana boğuyor.
Doğa Yürüyüşlerinde ayrı bir hikaye. Ben orman içinde yürüyeceğim bana nasıl bir hizmet verecekler.
Orman da ki patikayı mı düzenliyorlar.?? Devrilmiş ağaçları mı buduyorlar.??

Sn Murat Öz' ün mesajı beni güldürdü... :smiley:
Eskilerin bir sözü aklıma geldi ama boşverin.... ;D
Bu ülkede doğmuş, büyümüş vergisini dürüstçe! vermiş, oy kullanmış,suç işlememiş bir vatandaş olarak Ülkemin tüm nimetlerinden bilâ bedel yararlanmak hakkım olduğu gibi herkesin de hakkıdır.
Tabii ki korumak, kollamak şartıyla...

TezzMertek' Alıntı:
Orman alanlarına ve/veya mesire yerlerine girişlerde para alınmasına taraftar olabilirim ama verdiğim meblağ karşılığında nasıl bir hizmet alacağım.??

Kaz Dağları Milli Parkında Hasan Boğuldu göletine gidiyoruz. Parkurları çöp götürüyor. Herkes istediği yerde ateş & mangal yakıp ortalığı dumana boğuyor.
Doğa Yürüyüşlerinde ayrı bir hikaye. Ben orman içinde yürüyeceğim bana nasıl bir hizmet verecekler.
Orman da ki patikayı mı düzenliyorlar.?? Devrilmiş ağaçları mı buduyorlar.??

kesinlikle katılıyorum...
parayı istiyorsun karşılığında ne vereceksin?
öyyle kaval üflemekle yürümüyor bu işler.
bir arkadaşda konudan rahatsız olmuş,acaba merak ediyorum
-yanan bir ormanın senesi gelmeden vilalarla dolmasına,yada orman arazilerindeki ağaçların kesilip golf sahası ve otel yapılmasına nasıl bir tepki veriyor?
heryer de aynı susturma politakası,zeus'un servantları oldur başımıza...

bence, sembolik cüzi bir para alınabilir ancak; orman kullanma adabını bilmeyenlere karşı katı kontrol sistemi kurulmalı. Pet şişe, çöp bırakanlara, yaş ağaç kesenlere, yangın riskli olan yerlerde ateş yakanlara çok ağır cezalar uygulanmalı. Alınan sembolik paralar ile kontrol ekipleri kurulabilir, devletten ormanlar için subvansiyon yapılabilir.

Amaç para toplamak değil, ormanları temiz ve bakımlı tutabilecek organizasyonların kurulması...ama nerdee, asıl amaç b2 arazileri ile orman niteliğinden çıkmış denilen ama aslında yeniden ağaçlandırılması gereken yerleri imara açarak büyük rantlar elde etmek..Doğayı korumak, gelecek nesillere geliştirerek bırakmak düşüncesi nerde bu ülkede...

Rüyalarımız olmasa ahh
Rüyalarımız olmasa.

17 yıldır Doğa Yürüyüşleri ile haşır neşirim ve Orman bakımı diye tek tapılan şey sadece gençleştirme çalışmaları.
Bunlarda tüm bir yamacın tamamen ağaçtan arındırılması ile yapılıyor ve bizlerin kulladığı patikaların canına okuyor.

Sık orman dokusu içinde devrilmiş ağaçların temizlenmesi hiç bir zaman yapılmıyor.
Bu durum ormanın kendini doğal olarak yenilemesinin de önüne geçiyor.

Devrilen ağacın altında kalan tohumlar filizlenemiyor.
Aynı şekilde yakı çevresinde de ağaç filizlenmiyor.

Çok nadiren yetişme oluyor. Sık ormanlık bölgelerde lokal gençleştirme & seyreltme ve temizlikler yapılması gerekir.

bu dünyada güzel ve eğlenceli olan herşey ya paralı yada kalorisi yüksek

Merhabalar arkadaşlar,
Sanırım gazetelerdeki "MÜJE" den haberiniz olmadı, ben dün görmüştüm fakat becerip gazete küpürünü bir başlığa ekleyemedim.
Artık bundan sonra, otoyollara bağlantı yolları, viyadükler, köprüler, tüneller paralı olacakmış.
Eğer eve gidiyorken birisi yolumuzu çevirip "bu yolu kullanıyorsun parasını ver" derse hiç şaşırmayalım.
Bu konuyla ilgili güzel bir fıkra varda yazarsam site sıkıntı yaşar diye çekiniyorum,
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

yollar köprüler viyadükler tüneller yapılıyor... sloganlar atılarak ''demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan'' deyip yan gelip yatılmıyor gerçekten demir yoları yapılıyor...

Kullanımı için düzenlemelerin yapılmasıda bu devletin devamlılığı ve sosyal adalet açısından kıldan ince bir denge..

aracı olan olmayan zengin olan olmayanın vergileriyle yapılan bu hizmetlerden faydalanırken, aracı olmayanlarında hakkı gözetilmiş oluyor...

Nema key vs kandırılarak halktan toplanan paraları ve hastanelerde rehin kalan çocuklarla önlerinde biçare bekleyen onurları guruları yerle yeksan olan anne ve babaları unutmadık...

Birde cari açık gerçeğimiz var ki, sadece işimize geldiğinde konulara ekleniyor.. bu ülke enerjiye özellikle petrole bağımlı bir ülke. bo politikaların küresel, yerel, sosyolojik boyutlarınıda iyi düşünmek gerek...

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Sadece şunu yazmak istiyorum,
Ben türkü söylüyorum, sizlerde öyle yapın, kötü düşünüp günah işlemeyin.

Bak şimdi..
kutsanmışlardan olduğunuzu düşünememiştim...
darbelerde türküler eşliğinde yapılıyordu, aynı gelenektensiniz sanırım

Merhabalar,
Ben kutsanmış filan değilim sadece inancımın gerektirdiği değerlere saygı duyarım, yanılmamışsınız.
Benim yaşadığım dönemdeki darbelerde hiç türkülere şahit olmadım, benim geleneğimde darbe yoktur,
Ne bileyim türküleri çok seviyorum ve dinliyorum.

fxlarge' Alıntı:
O zaman bir kez daha okuyun.. Bir yazı değil.. konunun içine dışkısını yapan bile oldu... konu başlıyor ve siyasi şova dönüşüyor.. Onlar gibi düşünmeyene yandaş kisvesi yapıştırılıyor.. Bir zat-ı muhteremde Arap arap arap diye bir üçleme yapmış.. Merak ettim konuyla alakasını.. kime ne göndermesiydi o... Ve yanılmıyorsam moderatör kendisi

daha önce cevap yazmak istedim fakat ne foruma nede kendime yakıştıramadığım bir tartışma olmasını istemediğimden dolayı sessiz kaldım...

insanların söylemek istediği şeyleri anlamak yada anlamaya çalışmak gerçekten beceri ve kabiliyet meselesidir... karşınızdaki kişiyi ne kadar anlamaya çalışıyorsanız çalışın karşınızdaki kişi bir o kadar anlamsız bir bakış açısından size bakıyorsa işin içinden çıkılmaz bir halde kendimizi nekadarda paralarsak paralıyalım anlatmak istediğimiz şeyi bir türlü anlatamıyoruz....

mesela bir bardağa su dolduruyoruz ve diyoruzki bu bardak su dolu birde bakmışız biri gelmiş hayır bardak boşşş bakın diğer tarafı görünüyor dolu olsa içinden bakınca karşısı görünmezdi diyor.... :eek: ;)

kendi açımda butür insanlara söyleyecek söz bulamıyorum... zira arkadaşımızın yukardaki kelimelerinede ilk cevap yazdığında çok alınmıştım.... canı sağolsun....

arap kelimesinin dahi ne için söylendiğine kullanma kılavuzu yazarak anlatmaya çalıştığımız ve çoğunluğun böyle olduğu bir toplumda kaçınılmaz olan şeyin herkesi mutlu ettiğini görmek çok korkutucu...

ama bundan herkes zevk alıyorsa bizede susup dişimizi sıkmak düşerdi.... :smiley:

tabi susmayıp ses çıkaranlarıda bir susturanın olması gerekli o kadarıdanada diyecek yok ... 8) maşallah görev aşkıyla yanıp tutuşanların forumda şöyle bir iki paylaşım yapıp bildiklerini yaşadıklarını tecrübelerini paylaşırken foruma katkısı olurkende görmek isterdik... ;)

neyse lafı uzatmayalım yukarda sizden alıntı yaptığım kısım için cevap vermek istedim bundan sonra kim nerde ne para verecekmiş işim olmaz fakat yazdığım yazıyı tekrar tekrar okuyun hatta kullanma klavuzuyla açıkca yazayım ormana yada herhangi bir doğal ortamda 2 gece kalıp sizin deyiminizle dışkısını içinde tutup evine götürebilen varsa tebrik ediyorum fakat ben orda yazarken konunun içine değil ormanın içine diye yazdığımı gözden kaçırıp asıl konunun içine farklı bir boyut kazandırdığınız için sizede teşekkür ederim....

yazdıklarım için bütün arkadaşlardan özür diliyorum saygılar....

murat067' Alıntı:
daha önce cevap yazmak istedim fakat ne foruma nede kendime yakıştıramadığım bir tartışma olmasını istemediğimden dolayı sessiz kaldım...

insanların söylemek istediği şeyleri anlamak yada anlamaya çalışmak gerçekten beceri ve kabiliyet meselesidir... karşınızdaki kişiyi ne kadar anlamaya çalışıyorsanız çalışın karşınızdaki kişi bir o kadar anlamsız bir bakış açısından size bakıyorsa işin içinden çıkılmaz bir halde kendimizi nekadarda paralarsak paralıyalım anlatmak istediğimiz şeyi bir türlü anlatamıyoruz....

mesela bir bardağa su dolduruyoruz ve diyoruzki bu bardak su dolu birde bakmışız biri gelmiş hayır bardak boşşş bakın diğer tarafı görünüyor dolu olsa içinden bakınca karşısı görünmezdi diyor.... :eek: ;)

kendi açımda butür insanlara söyleyecek söz bulamıyorum... zira arkadaşımızın yukardaki kelimelerinede ilk cevap yazdığında çok alınmıştım.... canı sağolsun....

arap kelimesinin dahi ne için söylendiğine kullanma kılavuzu yazarak anlatmaya çalıştığımız ve çoğunluğun böyle olduğu bir toplumda kaçınılmaz olan şeyin herkesi mutlu ettiğini görmek çok korkutucu...

ama bundan herkes zevk alıyorsa bizede susup dişimizi sıkmak düşerdi.... :smiley:

tabi susmayıp ses çıkaranlarıda bir susturanın olması gerekli o kadarıdanada diyecek yok ... 8) maşallah görev aşkıyla yanıp tutuşanların forumda şöyle bir iki paylaşım yapıp bildiklerini yaşadıklarını tecrübelerini paylaşırken foruma katkısı olurkende görmek isterdik... ;)

neyse lafı uzatmayalım yukarda sizden alıntı yaptığım kısım için cevap vermek istedim bundan sonra kim nerde ne para verecekmiş işim olmaz fakat yazdığım yazıyı tekrar tekrar okuyun hatta kullanma klavuzuyla açıkca yazayım ormana yada herhangi bir doğal ortamda 2 gece kalıp sizin deyiminizle dışkısını içinde tutup evine götürebilen varsa tebrik ediyorum fakat ben orda yazarken konunun içine değil ormanın içine diye yazdığımı gözden kaçırıp asıl konunun içine farklı bir boyut kazandırdığınız için sizede teşekkür ederim....

yazdıklarım için bütün arkadaşlardan özür diliyorum saygılar....

özür dilemen dışında gerisi zırva. laf salatası...

işinize gelince edebiyatın orta yerinden döktürüyorsunuz.. ama bomboş yapıcı tek bir şey yok..

görev aşkına gelince, pişkinler kadar dilim döndüğü için... hakkı tutup kaldırmayı görev biliyorum...

hiç bir siyasi oluşumun içinde değilim.. hiç bir siyasiyide tanımam...

hayata da at gözlükleri ile bakıp, insan kurum yada kuruluşların bana sunduğu şablon bir hayatı yaşayıp bir şablona görede zırvalamam...

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Ben kutsanmış filan değilim sadece inancımın gerektirdiği değerlere saygı duyarım, yanılmamışsınız.
Benim yaşadığım dönemdeki darbelerde hiç türkülere şahit olmadım, benim geleneğimde darbe yoktur,
Ne bileyim türküleri çok seviyorum ve dinliyorum.

siz türküyü yeni keşfettiniz galiba..?
ve nasıl tükücüyseniz Rahmetli hasan Mutlucan'dan haberiniz yok...
inancınızın gerektirdiği değerlere saygı derken içtiğiniz içkiyi imzanızla gözüme soktuğunuza göre inancınız içkiyi övüyor olmalı...

sizin gibi rejimin tornasından geçmiş ve biryerlere takılı kalmış modellemelerden yeterince karşılaştık...

çokta çektik.. ülkemde çekti. milletim de...

hümanist demokrat görünüp gücü eline alınca despotlaşan, kaybedince çirkinleşenlerden tayfadan çook çektik..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri