Hermetik LPG'li Karavan Sobası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,873

atiladi

Zirve
Yer
İstanbul
Satılık...

http://www.sahibinden.com/lpg_hermetik_karavan_sobasi-04WQQaXQQ20555572WQQpXQQdisplayitem

Hermetik karavan LPG Sobası.jpg

Etiketler
Ynt: Hermetik LPG'li Karavan Sobası

Isıtıcının devamı geldi...

http://karavanist.blogspot.com/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-karavan-lpg-hermetik-karavan-tekne-sobasi-35684948/detay

Baxi 4 adet.jpg

LPG ile çalışan sobanın yanma testi..

http://www.dailymotion.com/video/xg4jcu_hermetik-lpg-li-karavan-sobasy-yanma-testi_tech

Ben bu hermatik sobanın sıcağını bu Maltepe toplantısında gördüm ve şok oldum Faruk (efef) abinin alkovenlisinde yanıyordu ve içerisi aynı odun sobası yanıyormuş gibi sıcaktı güvenli bir montaj yapılırsa hem sessiz çalışması hem keyif veren ısıtmasıyla rahatlıkla kullanılabilir.

Yusuf, sistem hermetik olduğu için komple kapalı devre çalışıyor, sobanın içerisi ile hiç bir bağlantısı yok, contalı bir yuvadan brülöre gaz veriliyor, yanma tamamen izoleli bir ortamda oluyor ve egzost dışarı atılıyor, yanmayı sağlamak için temiz havayı da tamamen dışarıdan alıyor, sobanın içeriyle hiç bir bağlantısı yok, sadece ısınan ön döküm yüzey içeriyi ısıtıyor.....Gaz girişine LPG hortumunu takıp, düğmesini çevirdiğin zaman, hem gazı açıyor hemde aynı sırada, kendisi otomatik olarak manyetoya basıp ateşlemeyi yapıyor....Dikkat edersen videodada bir yandan tek elimle çekim yaparken diğer elimle sobayı 4 defa yakıp söndürdüm, ve her seferinde tereddütsüz ateşledi ve yandı...

Hermetik Cizim.jpg

Hakan, videoda gördüğün gibi ben ducatonun içinde plastik taburenin üstünde piknik tüp gaz ile tek elle çalıştırdığıma göre her şekilde çalışır...

güzelmiş abi de vebasto denen şey hermetik midir?sanırım daha çok tercih edilen ısıtıcı türü webasto..
bu arada ben siteye yeni üye oldum herkese selam olsun:smiley:

Hakan, sobanın elektrikle işi yok, herhangi bir enerji gerekmiyor...Tek ihtiyacı, büyük veya piknik tüp LPG...

Hakancem, webastoda hermetik yapıdadır, sobadan boyut olarak çok küçükdür bu ona boyut avantajı kazandırır, ama 12v enerji ihtiyacı duyar ve fiyat olarak 1000TL civarıdır, sobanın verdiği sıcaklılığa göre fön makinası ile ısınmak gibi bir yöntemle ısıtır...

bu sobalar benimde çok hoşuma gitti, fakat bende artık montajını yapabileceğim yer yok, mecburen webasto tarzı ısıtıcı koyacağım

buralpdi' Alıntı:
bu sobalar benimde çok hoşuma gitti, fakat bende artık montajını yapabileceğim yer yok, mecburen webasto tarzı ısıtıcı koyacağım

Sana katılıyorum Levent. Benim de hoşuma gitti. Özellikle elektrik ihtiyacı olmamasından dolayı çekme karavanlar için çok ideal. Ama düşünüyorum da benim çadırvanda uydurabileceğim biyer yok gibi. Hava güzel olduğu bir gün elimde metre çadırvanda etüd yapayım.

aslanahmet' Alıntı:
Sana katılıyorum Levent. Benim de hoşuma gitti. Özellikle elektrik ihtiyacı olmamasından dolayı çekme karavanlar için çok ideal. Ama düşünüyorum da benim çadırvanda uydurabileceğim biyer yok gibi. Hava güzel olduğu bir gün elimde metre çadırvanda etüd yapayım.

senin montajın daha kolay benim gibi heryer mobilya değil, bence webasto düşünüyordun ama bunu mutlaka değerlendir, römorkta yer bulamazsan bile boşluklara açılıp kapanan bir sistem geliştirebilirsin,
ben araca yeni başlayacak olsam sobaya mutlaka yer ayarlardım, geçmiş olsun artık

Levent, bugün sobalardan birini verdim, VW LT35'e monte edilecek, montaj sonrası resim yollarsa yayınlarım...

Atilla bey bu lpg sobalar bizlerin eskiden evlerde kullandıkları katalitik sobalar gibi karavanın içinde koku bırakıp bellirli bir süre sonrada oksijen tükendigi için odayı havalandırma ihtiyacı doguruyormu. Şekilden inceledigin ve anladıgım kadarıyla oksijeni dışarıdan alıyor.Katalitik sobalar gibi koku yapıyormu.Yorum ve tecrübeleriniz için teşekkürler. Dizel webasto için yorumlarınız ne olur . İki ürün arasında bir kıyaslama yaparsanız tercihiniz hangisinden yana olur. teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR