Hermatik Soba Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şenol yirmiibeş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,984
Yer
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Doğan Bey'in fikirlerinden faydalanarak hermatik sobayı, asansörlü tv aparatı ve masayı kendim yaptım. Bilgilerimi ve görüntüleri sizlerle paylaşıyorum.

Uzun yıllardan beri arabamın kışın ısınma problemini wobosta ile gidermeye alıştım. Her sene yeni bir akü aldım. Doğan Bey' in çekme karavanına uyguladığı hermatik sobayı aracıma uygulamaya çalıştım. En büyük problemim sobanın ölçüleriydi. Onuda jakacıda yeni dizayn ile paslanmazdan kutu yaptırdım. Sobanın orjinal kutusunu attım. Tam montesi bittiği vakit diğer resimleride yayınlıycam. Doğan Bey'e paylaşmış olduğu fikirlerinden ötürü çok teşşekür ediyorum.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

DIŞ CEPHE BACA MUHAFAZA KUTUSU. (PASLANMAZDAN)
[attachment=5]

DSC00927.jpg

DSC00929.jpg

DSC00932.jpg

DSC00934.jpg

DSC00936.jpg

Etiketler
Ynt: Hermatik Soba Montajı

TV ünitesini ve resimleri...

Karavanımdan TV çalındığı için gizli ve asönsör sistemli TV aparatı geliştirdim. Orjinal sistemini sordum fiyatı tv hariç sadece ray sistemi 1400 TL. Bundan dolayı kendim yapmaya karar verdim. Bana maliyeti 2 adet çekmece rayı ve bahause da kestirdiğim sunta ile beraber malzame maaliyeti 60TL. (otamatik panjur ipi)

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

DSC00941.jpg

DSC00942.jpg

DSC00943.jpg

DSC00944.jpg

Kutlarım... :smiley:
Kendim için söylemiyorum ama (bu türden yeteneklerim pek yoktur) masa, tv ünitesi... gibi ekipmanların daha ayrıntılı fotoğraflarını koyabilirseniz, kendisi yapmaya çalışan ve beceren arkadaşlar için kolaylık olur... ;)

Cavid Sezen

Şenol Bey,

Karavanınız tasarımı ve işçiliği oldukça nitelikli görünüyor. Sizi tebrik ediyorum.

Soba konusunda emniyeti elden bırakmayın, düzenli kullanıma geçmeden yeterince deneme yaptığınızdan emin olun. Baca sistemi ayara gelinceye kadar biraz çalışma gerekmişti benimkinde(giriş ve çıkışların daha rahat hava akımı için genişletilmesi vs.)

Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
Karavanınızı güzel günlerde kullanın.

Selamlar,

Doğan

CAVİT BEY TV ÜNİTESİNİ YAPALI İKİ YILA YAKIN OLDU YAPIM AŞAMASINDA RESİMLERİ ÇEKMİŞTİM ŞAYET HAFIZA KARTINI BULURSAM RESİMLERİ YAYINLARIM SAYGILAR .

MONTAJ YAPILMIŞ HALİNİN FOTOĞRAFLARI
SOBAYI KOYDUĞUM YER NORMALDE ÇEKMECE GRUBUYDU. ÇEKMECE GRUBUNU SAĞ TARAFA KAYDIRDIM.
[attachment=1]

SOBANIN ORJİNAL KUMANDA PANOSU KUTUSUNUN İÇİNDEYDİ. KUMANDALARI DIŞARI TAŞIDIM. (ALEMİNYUM PLAKADAN YENİ PANO YAPTIM.)
[attachment=2]

ISININ MOBİLYAYLA TEMEASINI KESMEK İÇİN ALEMİNYUM KÖŞEBENTİN (L PROFİL 60 X 20 CM ) ALTINA KLİNGRİT JONTA KOYDUM.
[attachment=3]

HERMATİK SOBANIN SON MONTAJ HALİ.
[attachment=4]

HERMATİK SOBANIN SON MONTAJ HALİ.
[attachment=5]

DSC00953.jpg

DSC00954.jpg

DSC00955.jpg

DSC00956.jpg

DSC00957.jpg

Elinize sağlık çok güzel oldu..Elinizden bu kadar işgeldiğine göre niye hermetik soba alıp bu tadilatları yaptınızki, doğal gaz malzemeleri satan yerlerde zaten kazan, brülör, vana ve ateşleme mekanizmaları parça olarak satılıyordu, siz kesinlikle sadece bu parçaları alıp sobayı kendiniz yapabilirdiniz, çok daha ucuza gelirdi..Yinede elinize sağlık..

Atilla bey Kadıköy ve üsküdarda doğalgazcıları dolaştım sadece termostatlı otamaik gaz vanasına 120 tl istediler aayrıca bunun kazanı boruları vs bana yine astarı yüzünü geçecekti bende yeni 3000 kl hermatik soba aldım sobayı aracıma uyguladım .aldığım ürün sıfır bana daha cazip geldi zataen eskisinide alsaydım dış kabini yeni yaptıracaktım malum yer sıkıntısı genede uyarılarınız için teşekkürler.

Şenol Bey,
Hermetik sobanın ısı üreten brülörün bulunduğu kısım mobilyanın içinde kalmış görünüyor.Çıkan ısı yaptırdığınız kasayı ısıtıyordur herhalde.Benim bu tip sobalarda gördüğüm montaj şekli, mobilya yüzeyinden bir miktar öne çıkararak yukarıya çıkan ısının mobilyalara zarar vermemesini sağlamak şeklinde.Sizin sistemde ısı ortama nasıl yayılıyor? ek bir üflemeli dağıtıcı kullandınız mı? Mobilyalar ısınmıyor mu? Montajınızı biraz daha detaylandırabilirmisiniz?
İyi geceler

Sayın Skill sobanın iç derinliği 15.5 cm iç yüzeyin yanları ve üstü 30mm cam yünü ile kaplı .Resimde gördüğünüz aleminyum çerçevenin altındada (mobilyaya temes eden bölümleri) altında 2mm klingirit conta var bu contanın özelliği ısı ve su yalıtkanlığı .Sobanın termostatı ve gaz vanası dışarıda resimde görüldüğü üzere sobayla alakalısı yok bu sobaya esi kaynağı doğan beydir ona sonsuz teşekkürler.Netice sabah 08.00 beri yakıyorum pilotta yani 1 kademede saat şuan 01 00 yarım saate bir araca inip bakıyorum herhan gi bir problem yok şayet aracta yer prolemin yoksa tavsiye ederim fiatıda 315 tl ambalajında 2 yıl garantisi var en önemlisi aküyle her hangi bir bağlantısı yok saygılar.

Sayın Şenol Bey,
Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkürler.Kafamdaki soru işaretleri gitti.Sobanın markasını yazabilirmisiniz?
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR