Bir önceki karavanımda hidrofor kullanmış birisi olarak güneyde kullanılan basit pompanın çok daha zahmetsiz olduğunu belirtmeliyim. Hidroforla konforlu bir kullanım istiyorsanız bir de basınç tankı kullanmanız gerekecek. Hem gereksiz yer kaybı hem de su basıncının yüksekliği nedeniyle çok fazla su sarfiyatı oluyor. Ben Erba 5.25 kullanırken 150 litre temiz su deposu kampta 2 gün yetmezken güneye geçtiğimden beri 100 litre depo 1 haftaya yakın gider oldu. Bu konuda şahsi tecrübelerim bu yöndedir.
Anahtara basarak çalışma konusu benim hoşuma gittiği için bir revize yapmadım ancak bundan şikayetçiyseniz bunun çözümü oldukça kolay. Şu ya da benzeri kendinden anahtarlı bir musluk alarak bu sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz.
Tatlı Su Deniz Aracı Ekipmanları mı arıyorsunuz? Tatlı Su Deniz Aracı Ekipmanları fiyatları ve modelleri ücretsiz kargo seçenekleriyle sahibinden.com'da!
www.sahibinden.com
Shurflo Elektrikli Musluk 12 V ürününü Musluk kategorisinden taksit ve hızlı kargo imkanı ile satın almak için hemen inceleyin.
www.oceanmarine.com.tr
Bunu takarken dikkat etmeniz gereken tek konu anahtarlama olarak doğrudan bundan çıkan kabloları kullanmayın. Bunun yerine bir röleyi bu kablolarla besleyip ana akımın röle üzerinden geçmesini sağlayın. Doğrudan bu kabloları kullansanız da bir kaç 10 sefer çalışacaktır ancak er geç yapraktan ince kontaktörler akım kaynaklı olarak tıpkı bir sigorta gibi atacaktır. O nedenle röle ayrıntısı önemlidir, uzun yıllar kullanabileceğiniz bir sistem kurmuş olursunuz.