Hella Sis Farları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kasirga1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 294
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,807

Etiketler

Ynt: Hella Sis Farları

Arkadaşlar,
Bu konu hakkında oldukça bilgi eksikliğim var. Bana okuyup öğrenebileceğim bir web sitesi tavsiye eder misiniz?
Amacım hangi modelin ne işe yaradığını öğrenmek ve akabinde doğru ürünü sipariş edebilmek.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
Saygılar, selamlar,

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Arkadaşlar,
Bu konu hakkında oldukça bilgi eksikliğim var. Bana okuyup öğrenebileceğim bir web sitesi tavsiye eder misiniz?
Amacım hangi modelin ne işe yaradığını öğrenmek ve akabinde doğru ürünü sipariş edebilmek.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
Saygılar, selamlar,

Burak Dirican
Burak bey
merhaba konu hakkında çok fazla bilgi malesef internette bende bulamadım ancak bizim genel olarak kullandığımız ekipmanlar birbirine yakın ürünler aracınızın (şekil itibarı ile)ve sizin için uygun olan hangisi ise onu tercih edebilirsiniz..

Mahmut Bey
O zaman size zahmet olmaz ise, bana bu konuda yardımcı olmanızı rica edeceğim. Aşağıda size ilettiğim konularda bana yanıt verebilirseniz memnun olurum.
Aracın üzerinde ne tür ekstra farlar olmalı?
Yakın aydınlatma, delici, dağıtıcı gibi terimler kullanılıyor, bunların ne tip özellikleri vardır? Hangi modeller dağıtıcı, hangileri delici özelliğe sahiptir.
Bunların araç içinden kumandaları ne şekilde olmaktadır?
Hepsini bir noktaya toplamak gerekirmeyeceğine göre, farklı farklı kumandalar mı tercih edilmektedir?
Akılma daha bir sürü soru geliyor ama, sizlerinde vaktini almak istemem.

Selamlar, saygılar,

Burak

barbecue' Alıntı:
Mahmut Bey
O zaman size zahmet olmaz ise, bana bu konuda yardımcı olmanızı rica edeceğim. Aşağıda size ilettiğim konularda bana yanıt verebilirseniz memnun olurum.
Yakın aydınlatma, delici, dağıtıcı gibi terimler kullanılıyor, bunların ne tip özellikleri vardır? Hangi modeller dağıtıcı, hangileri delici özelliğe sahiptir.
Hepsini bir noktaya toplamak gerekirmeyeceğine göre, farklı farklı kumandalar mı tercih edilmektedir?

Selamlar, saygılar,

Burak
bukonu bayağı göreceli :smiley: bu farları ne amaçla takmak istiyorsunuz ? karanlık bir orman veya arazide mi ? delici farlar camında çizgisi olmayan projektör tipi olanlardır yayıcılarda çizgili olanları ancak genelde unutulan bir husus var taktığınız farları sis farı eğer montajı tamponun alt tarafına değilse zaten siste pek işe yaramıyor bu kadarı sizin için yeterlimi bilmiyorum ama benim bildiklerim kısaca bu kadar..

barbecue' Alıntı:
Mahmut Bey

Selamlar, saygılar,

Burak

Burak bey;

Mahmut bey açıklamış gerçi ama "genelde" tavana ortaya iki veya üç adet delici, sağ ve sol dışlara da birer adet yayıcı takılıyor. eğer araç tamponu üzerine takacaksanız, yol yardımcı farlarından almanız lazım. sis farını da tamponun üstüne takabilirsiniz, ancak sis farının ideal yeri tamponun alt kısımlarıdır.

kolay gelsin.

Herkese değerli paylaşımları için teşekkürler.
Gelelim marka ve model tercihine,
Onermiş oldğunuz Hella farlardan hangi modeller delici, hangisi yol yardımı farıdır?
Bu konuda da bana biraz bilgi verebilir misiniz lütfen.
Selamlar, saygılar,

Burak

barbecue' Alıntı:
Herkese değerli paylaşımları için teşekkürler.
Gelelim marka ve model tercihine,
Onermiş oldğunuz Hella farlardan hangi modeller delici, hangisi yol yardımı farıdır?
Bu konuda da bana biraz bilgi verebilir misiniz lütfen.
Selamlar, saygılar,

Burak

hellanın kalitesi tartışılmaz zaten siz aracınıza yakışacak bir modelini seçebilirsiniz..

Burak Bey iyi günler.Ne kadar bir bütçe ayırdığınızı bilmiyorum ama;gerçekten kalitesi tartışılmaz olan Hella 1000 Beyazları Mahmut beyden uygun fiyatla temin ederek tampon üzerinde kullanabilirsiniz.Bu sizin ileri aydınlatma ve sis lambası ihtiyacınıza cevap verecektir.Tampon alt kısmına uygularsanız sis açısından daha fazla verim alırsınız ma urada dakırılma riski artacaktır.Plastik tampon icine yrleştireceğiniz yuvarlak,küçük ama etkili mercekli sis lambları aracınıza uygun olabiilir.(Gittigidiyor com.da birkaç değişik model ve fiyat vardı.).Tavan için 4 lü setlere bir bakabilirsiniz.Sitede kullananların yazıları vardı.Arka aydınlatma için gezenbilirden arkadşımız İlker Beyin yuvarlak Projektörünü tavsiye ederim.
Sevgiler,
Tayfun Sözer.

HELLA BEYAZ BİN VE İLKER BEYİN UYGULAMASI
[attachment=1][attachment=2]

İLKER BEYİN TANITIMINI YAPTIĞI ARKA AYDINLATMA LAMBA UYGULAMASI
[attachment=3]

TEPE 4 LÜ OFF-ROAD SETİ
[attachment=4]

MİNİ MERCEKLİ
[attachment=5]

ilker bey.jpg

IMG_7122 gezen.jpg

3_682102[1] (2).jpg

BMOD_otm764902_822[1].jpg

otm681111.jpg

Tayfun Bey,
Bilgilendirme için cok teşekkür ederim. Benim için araca yakışması veya araca uygun aksesuar olması gerekmiyordu.
Dorğu amaca hizmet edecek doğru ürünü bulmak ve doğru uygulamak önemli idi.
Sizden gelen bilgiler ilede buna kavuşmuş oldum.
Tekrar çok teşekkürler.

Saygılarımla,

Burak Dirican

Değerli Burak Bey.
Bu forumun bir amacı da bilgilerimizi paylaşmak.Bende burda arkadaşlarımızın bilgilerinden çok yararlanıyorum.Yeni dostlar da kazanıyoruz.
Aracınızın avatardaki resminde tavanda önde bar göremediğim için size dörtlü seti önerdim.İhtiyac duyuyorsanız barla birlikte başka seçenekler de bulabilirsiniz.

İyi günler,sevgiler.
Tayfun Sözer.

MERCEKLİ LAMBA İÇİN BİR BAŞKA SEÇENEK(Gittigidiyorda çifti 65.-TL.)

[attachment=1]

MUKEMMEL-MERCEKLI-SIS-LAMBASI-COK-SIK-URUN__22848631_0[1].jpg

Tayfun Bey,
Tesekkurler,
Avatardaki resim benim aracın aynısının turuncu renkli olanı. bendeki lacivert.
Haklısınız onde veya tavanda bir bar yok, tampon içinde de gomme tip sis farı takmak için yerde yok. Hali ile mevcut çelik tampon üzerine monte edebilmekten başka şansım yok.
Bu montaj ile ilgili standardı da bir Alman web sitesinde buldum
Belki işimize yarar;

[attachment=1]

Selamlar, saygılar,
Burak

erection.jpg

Burak bey

Gönderdiniz montaj ölçüleri çok yararlı olucak.Tamponların çelik olduğunu fark edemedim.Uygulama yaptığınızda öncesi ve sonrası fotoları görmek isteriz.

Sevgi ve saygılarımla.

Tayfun Sözer.

vitara tavanına hella 1000 black 2 tane bunlar delici yanlarına da siz ne tavsiye ederseniz alıp takacağım...

Mahmut Bey daha iyi cevaplar ama,sitedeki araçların fotolarına bakınız.Köşeli Sisleri tampona koyarsanız amaca daha uygun olur.

İyi günler,
Tayfun Sözer.

[attachment=1]

big_16390619927 - Kopya.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR