Hedefimiz Kapıdağı Yarımadası (21 - 23 Nisan 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan güngör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,036

Etiketler
Yolda Gökhan'ların aracın marşı sorun çıkarttı. Marşta tık yok aküyü ölçtüm mesele yok akım da çekiyor, eyvah ne yapacağız derken, çekerek çalıştırdık. Neyse sonra bir daha da sorun çıkartmadı. Birazdan hava kararacak. Gecelemek için güzel bir yer bakıyoruz artık. Ballıpınar köyüne gelince yol asfalta döndü. Akşam saat 20'de güzel manzaralı bir yer bulduk gece konaklamasını burada yapacağız. [N:40.4932;E:27.9638] 454Km. Erdekten buraya 69Km yol aldık. Gece bol bol fotoğraf çektim. Gece karşımızda İstanbul'un ışıkları gözüküyor. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanına inen uçakları izleyebiliyoruz.

Kapıdağ yarımadasından çıkarken Jandarma karakolunun önünden geçtik. Bu kadar aracı görünce jandarma merak etti biz en sondaydık bizim aracı durdurdu. "Ne iştir" diye sordu. Ben de Gezenbilir Karavan Gurubu Kapıdağı dolaştık dedim. O da biraz olsun merakını gidermiş oldu. Kilometremiz 481 olduğunda Bandırma ayrımına girdik yani Kapıdağını bitirdik. Erdekten bu yana kapıdağ turumuz 96Km oldu. Artık buradan sonrasında Erdek'ten mesafe önem taşımayacak. Karacabey'i aşıp Ulubat gölü yakınlarına gelince yol kenarında daha önce mimlediğim karayolları çeşmesine uğradık. bu su hep muhteşemdi ama bu kadar gürül gürül aktığına ilk defa şahit oluyorum. Suları doldurup devam ettik.
Bursa'nın içine İskender yemek için girdik. 1.5 saat iskender gelecek diye bekledik. Bugün yoğunmuşlar. :mad: Herhalde bir daha uğramayız. İkram ettikleri turşuya bile para aldılar kişi başı 27TL tuttu.

Bursa'da yine ikiye ayrıldık. Biz buradan sonra üç araç olarak İstanbul'a doğru devam ediyoruz. Yalova yakınlarında yine uygun fiyatlı mazot bulunca hemen depoları doldurduk. İzmit'e yaklaşırken hepimiz birbirimizden bekliyormuşuz sanki. Telsizden gelen şurada duralım bir çay içelim mi sesiyle hep birlik anında bir U dönüş hemen kıyıya dizildik. Güneşim batışını İzmit körfezinin dibinden izledik. Nermin'e hemen dedim parmağınla şu güneşi tut da batmasın diye. Çabaladı ama güneş yine de battı.

Eve ulaştığımızda saat 22:30 kilometremiz ise 826 olmuştu. Güzel bir gezi oldu. Kapıdağ gezisi böylelikle sona ermiş oldu. 23 Nisan tatili sayesinde üç güne uzatılmış bir hafta sonu gezisi oldu. Bir gün daha zaman olsaydı da Kapıdağ'da bir gece daha konaklayabilseydik keşke. Gezide günlerimiz dolu dolu geçti. Katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Mükemmel paylaşım için çok teşekkürler. İnşallah biz de bir gün yaparız bu turu. Kazasız belasız güzel günler dilerim.
Ankaradan selamlar...

Çok güzel fotoğraflar ve anlatım için sağol Ferhat; umarım Erdek Kaymakamlığı, bu fotoğraflar ve tanıtım yazısını görür de, hiç olmazsa bir plaket verir!... :smiley:

fsirin' Alıntı:
Kapıdağ yarımadası sadece 2 kilometrelik daracık bir boğazla Bandırmaya bağlanılıyor. Halbuki genişliği 30kmx15km yaklaşık boyutlarında. Kapıdağ az daha ada olacakmış.

Evet Ferhat; Kapıdağ Yarımadası, daha önceleri adaydı zaten!... ;D Sonraları, bir kıyı kordonu ile (dalga biriktirmesi) anakaraya (Anadolu) bağlandı ve yarımada oldu... ;)

fsirin' Alıntı:
Ocaklar'da güzel su var sularımızı doldurduk.

Buraya uğrayacaklar, bu suyu atlamasınlar; epeyce ünlü...

Ferhat, ben yarımadanın güneyini biliyorum, umarım birgün kuzeyini de görürüm. :-[ Birşey sorayım; ortalama (zaman sorunu yoksa) kaç gün gerekir yarımadayı gezmek için? (Kuşkusuz benim bu konuda, yani gezme süresi için bir düşüncem var ama senin görüşünü almak isterim.. :smiley: ;) )

Cavid Sezen

Cavid Hocam, su gayet güzeldi zaten bizden sonra damacanalarına doldurmak için gelmişlerdi.

Yarımadayı dolaşmak için gereken zaman biraz istediğiniz detaya bağlı aslında. Bir günümüz daha olsaydı çok güzel olacaktı. Bizim kullandığımız zaman olarak bakınca akşam Erdek'e ulaştık. Bir gün yarımadada dolaştık ve sonraki gün öğleyin Kapıdağ'ı terkettik. Yani 1.5 gün gibi oldu. Herhalde en az 2-3 gün sadece Kapıdağ için ayırmak iyi olur. Detaya girip keyif yapılırsa 1 hafta bile az gelir. :smiley:

Bu güzel geziyi yaşayıp, bize aktaran tüm dostlara teşekkürler. Sayenizde biz de gezdik, gördük, eğlendik :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR