Hedefimiz Kapıdağı Yarımadası (21 - 23 Nisan 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan güngör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,030
Koşullarım uymadı ve bir bölümünü bildiğim bu yarımadayı tümüyle dolaşma şansı bir başka bahara kaldı... :( :'(

Cavid Sezen

Etiketler

Biraz gecikmeli oldu ama kusura bakmayın.
20 Nisan Cuma 2012 de saat 20:30'da yola çıktık. Hesapta erken çıkacaktık ama iş güç derken bu saat oldu. Bir saat sonra İzmit'e ulaştık. Eskihisar Topçular bizim araçlardan 60TL alıyor. Yolu 97Km kısaltıyor diye acelemiz yoksa 60TL vermenin alemi yok. Eğer aracınız 100Km'de 16lt mazot yakıyorsa başka. Bizimki 8lt yakıyor. Doğal olarak körfezi dolaşıyoruz. Yalova yakınlarında 3.59TL'den mazot görünce depoyu doldurdum.
Yalova'ya gelince uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımızdan birini aradık müsaitmiş. Epeydir görüşmüyorduk gece yarısı evlerine ziyarete gittik. Arkadaşımıza gitmeden önce Levent'le de buluştuk. Levent de bizden yaklaşık yarım saat kadar sonra Yalova'ya ulaştı. Arkadaşımızın evinde çay içtikten sonra yeniden yola koyulduk.
Gece saat 02'de Gemlik'e ulaştık. Artık yeter diyerek sahile parkedip yattık. Buradan Bursa da çok yakın.

Kapıdağ yarımadası sadece 2 kilometrelik daracık bir boğazla Bandırmaya bağlanılıyor. Halbuki genişliği 30kmx15km yaklaşık boyutlarında. Kapıdağ az daha ada olacakmış. Bu özelliği nedeniyle yoldan geçerken uğranılacak bir yer değil özellikle gitmek gerekiyor. Bundan önce en son 18 yıl önce gitmiştim. Akşam hava kararırken Erdek'e Ulaştık. Geceyi burada geçirdikten sonra Kapıdağ yarımadasını turlayacağız. Akşam Erdek girişinde Abdi Bey bizi karşıladı. Rıhtımda en güzel yere yerleştik. Kilometremiz 385 oldu. Gölyazı'dan burası sadece 104Km tuttu. [N:40.4011;E:27.7886]. Akşam bir çay bahçesine gidip geç saatlere kadar muhabbet ettik. Muhabbet o kadar koyu oldu ki akşam yemek yemeyi bile unutmuşuz.

Akşam hava rüzgarlıydı ama sabah bizi güzel ve güneşli bir hava karşıladı. Gece Gökhan Aysun Çifti de guruba katıldı. Gece biz yattıktan hemen sonra gelmişler hiç farketmedim. Sabah baktım göremedim merak ettim meğerse diğer arçların arkasında kalmışlar. Ben de neredesiniz diye meşaj göndermiştim. Sabah sahilde masalarımızı çıkartıp güzel bir kahvaltı yaptık. Sabahın sürprizi ise yunuslar oldu. :smiley:
http://youtu.be/ISS6vUuRoOg

Saat 11'de Erdek'ten ve Abdi Bey'den ayrıldık. Yarımadayı dolaşmaya başladık. Önümüzde bir kısmı toprak olmak üzere uzunca bir yol var. Sırasıyla Ocaklar, Narlı, Doğanlar, Ballıpınar, Çayağzı Karşıyaka ve Tatlısu köyleri var. İlk önce Ocaklar köyüne girdik. Biraz market alkışverişi yaptık. Ocaklar'da güzel su var sularımızı doldurduk. Ocaklar sahilinde toplandık yeniden yola koyulduk.

Doğanlar köyü yakınlarında yemek molasını verdik. Kilometremiz 410 oldu. Erdek'ten burası 25Km. Kumsaldayız araçları çimenin üzerine çektik birkaç saat geçirdik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR