Haydi Karavancılar Atatürk Arboretum'una Gidiyoruz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan güngör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,108

güngör

Zirve
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

İlkbahar, doğanın tüm güzelliklerini gözler önüne serdiği bu mevsimde bizde güzellikleri izleyebilmek ve gözlemleyebilmek için
doğanın, Belgrad Ormanın tam kenarında kurulan İstanbul Üniversitesi ATATÜRK Arboretum'una gidiyoruz.

http://www.orman.istanbul.edu.tr/Atat%C3%BCrk%20Arboretumu

Bu gezimizi 12 Mayıs Pazar günü saat 12.00 de yapmayı planladık, öncesinde ise arzu eden kampçı ve karavancı dostlarımızla
11 Mayıs Cumartesi günü buluşma yeri olarak Tarabya Dallas Tesisleri seçtik.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79168.0

Dileyen karavanıyla yada çadırıyla cumartesi öğlen saatlerinden itibaren Tarabya Dallas Tesislerine gelebilir, yada sadece Arboretum
gezisine katılmak isteyenler pazar saat 12.00 de buluşmaya dahil olabilir. Cumartesi gecesi şartlar uygun olursa Gökyüzü Gözlemi yapılacaktır.

Tarabya Dallas Tesislerinden saat 11.30 da toplu olarak birkaç araba ile Arboretum'a hareket edilecek dönüşte tekrar Tarabyaya
toplu dönülecektir. Bunun nedeni pazar günü Arboretum'a giden yolun kalabalık oluşu ve park yerinin kısıtlı olmasındandır.

Bu gezide ödenecek ücretler,

Tarabya Dallas Tesisleri araç başına ödenecek ücret 20 TL.
Atatürk Arboretum giriş ücreti Tam 10 TL, Öğrenci 5 TL dir.

Etiketler
Ynt: Haydi Karavancılar Atatürk Arboretum'una Gidiyoruz.

Listeye cumartesi günü gelecek olanlar not düşsün lütfen.

1 - Levent Güngör Motokaravan cumartesi
2 - Ferhat Şirin Küheylan cumartesi
3- Turan Yücel Kamper cumartesi
4- Nail Bulut Ç.Karavan pazar
5- Ömer Aktaş Kamper cumartesi
6- Atilla Dinçer Kamper cumartesi
7- Gökhan Börü Kamper cumartesi

12.Mayıs anneler günü..
Katılımı etkileyebilir..

Sayın levent beyve katılacak bütün arkadaşları bahçeköye bekliyorum buyrun misafirim olun.Levent bey benide listeye eklermisiniz :D :D

Levent bey listeye beni de kaydedebilirsiniz,görüşmek üzere selamlar.Karavanda yaptığım tadilatdan dolayi GEZENBİLİR çıkartman iptal oldu,varsa gelirken getirebilir misiniz.
Ömer Akta

Bir aksilik olmaz ise cumartesi katılıyoruz.

Cumartesi öğlen saatlerinde Tarabyada 7 araç buluştuk, sohbet koyulaştı cumartesinin ilgi odağı tabiki YAK oldu. Kamper meraklı
bakışlarımıza ev sahibiydi, beklediğimden daha iyi ranza sistemi ile 4 kişilik kamper olmuş,eksikleri tamamlandığında eminim yeni
akım 17 m3 olacaktır.

11052013_29.JPG

12052013_37.JPG

12052013_53.JPG

12052013_45.JPG

Ekli dosyalar

• 12052013_30.JPG
    12052013_30.JPG
    172.8 KB · Görüntüleme: 234

Ağaç çeşidi gezmekle bitecek gibi değil ancak derinliklerde yapılacak çok iş olduğu kesin, keyifli bir 3 saat geçirdik.

12052013_60.JPG

12052013_57.JPG

12052013_72.JPG

12052013_46.JPG

Ekli dosyalar

• 12052013_56.JPG
    12052013_56.JPG
    124.3 KB · Görüntüleme: 248

Levent bey,fotoğraflarda bile böylesine etkileyici ise gerçeği nasıldır acaba diye düşündürüyor.
Şanslısınız o güzelliği yaşadınız, bize yansıttıklarınız için de teşekkürler. Selamlar

İçimizde bitkileri tanıyan bitki bilimci,botanikçi,seracı,tarlacı,yaylacı,,, gibi birisini alıp öyle gezmek çok faydalı olurdu.Güzel kareler için teşekkürler ama Satürn çakma bir fotoğrafmıydı acaba yoksa gerçekten kadrajından gözüken o mu.

Teşekkürler Mehmet bey, ıskalanmaması gereken bir yermiş gidence anlaşılabiliyor.

Bülent kimseye ihtiyaç olacağını düşünmedim,tüm ağaç altlarında tabelalar konmuş ağaç cinsleri latince ve Türkçe yazılmış.
Satürn çakma değil şaka hiç değil gelmeyi istediğini biliyordum çok şey kaçırdın.

Biraz daha flu görüntü, Ferhat kendi makinasında bile bukadar netlik yakalayamadı.

Ekli dosyalar

• 11052013_27.JPG
    11052013_27.JPG
    20.3 KB · Görüntüleme: 233

Tarabya'daki tepeden Boğaz manzarası ve Atatürk Arboretum fotoğrafları çok etkileyici.(Eminim A.Arboretum'un kendisi daha çok...) :smiley: ;)

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR