Hayattan Aldığım 45 Ders!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,147

selimsani

Zirve
Yer
istanbul
Plain Dealer, Cleveland, Ohio'lu 90 yaşındaki Regina Brett'in kaleminden:

Bir zamanlar, doğum günümde, "Hayattan aldığım 45 ders" başlıklı bir
yazı yazmıştım.Bugüne kadar en çok okunan ve istek alan makalem oldu!

1.Hayat haksızlıklarla dolu ama yine de güzel!!.
2.Şüphede kalma, ikinci bir adım daha at!
3 Hayat, nefrete harcayacak kadar uzun değil !...
4.Hastalandığında sana işin değil, ailen, arkadaşların bakacak. Onlarla ilişkini koparma!
5.Her ay kredi kartlarını ödemeyi unutma.
6.Her tartışmayı kazanacaksın diye bir şey yok! . Fikir farklılıklarını kabul et!!.
7.Ağlayacaksan, bir başkası ile birlikte ağla! Tek başına ağlamaktan evladır..
8.Tanrıya kızmanda bir mahzur yok! O bunu kaldırabilir! !.
9.İlk maaşından başlamak üzere, emekliliğine para ayır..
10 Söz konusu çukulataysa, direnmenin anlamı kalmıyor. .
11 Geçmişinle barış ki, bugününün içine etmesin!.
12 Çocukların seni ağlarken görsün! Bundan kaçınma..
13 Hayatını başkaları ile mukayese etme, ötekilerin neler çektiğini bilmiyorsun!
14.Bir ilişki gizli olacaksa, sen içinde olmamalısın!.
15.Göz kırpacak kadar bir zamanda herşey değişebilir. Ama merak etme, Tanrı asla göz kırpmaz!!
16.Derin bir nefes al, kafanı sakinleştirir.
17.Güzel ve yararlı olmayan, seni mutlu etmeyen her şeyi çöpe at!! Düşünce kalıplarında dahil!....
18 Her ne yaşıyorsan, seni öldürmediği müddetçe, güçlü kılar.
19.Mutlu bir çocukluk geçirmek için geç kalmış değilsin de, bu sadece ve sadece sana bağlı!!
20.Hayatta sevdiğin her ne ise, peşinden giderken asla "hayır" sözcüğünü cevap kabul etme.
21.Mumları yak, değerli yatak takımlarında uyu, kendine pahalı iç çamaşırları satın al.... Bunlar için özel fırsatlar bekleme, bugün zaten özeldir!!
22.Önce hazırlan, sonra da kendini akıntıya bırak.
23.Şimdiden egzantrik ol! Kırmızı giymek için yaşlanmayı bekleme.
24.En önemli sensin ve çok özelsin....
25.Mutluluğun için senden başka sorumlu yoktur! .
26.Her yaşadığın felaketin ardından kendine şu soruyu sor: "Beş yıl sonra bunun benim için ne önemi olacak??"
27.Daima yaşamı seç.
28.Herkesi, herşeyi affet.
29.Başkalarının senin hakkında ne düşündüğü seni ilgilendirmez! .
30.Zaman her imkana sahip.. Zaman tanı!
31.Durum ne kadar iyi veya kötü olursa olsun, değişecektir..
32.Kendini fazla ciddiye alma, kimse almıyor ki zaten!.
33.Mucizelere inan!!.
34.Tanrı, Tanrı olduğu için seni seviyor. Yoksa yaptıkların ya da yapmadıkların için değil!!
35.Hayatı denetlemeyi bırak!.Öne çık, kendi hayatını kendin yarat.
36.İki seçeneğin var "Erken ölmek" ya da "yaşlanmak"..
37.Çocuklarınızın, yaşayacak başka çocukluk dönemi yok!.
38.Sonuçta gerçekten önemli olan sevmiş olmandır!!.
39.Her gün dışarı çık.. Mucizeler her yerde seni bekler!.
40.Dertlerimizi bir torbaya doldurup, milletinkilerle birarada görsek, bizimkileri geri toplardık..
41.Kıskançlık zaman kaybıdır. Zaten ihtiyacınız olan herşeye sahipsiniz!!
42.Herşeyin en iyisini daha yaşamadın!!.
43.Kendini nasıl hissedersen et, kalk, giyin ve dışarı çık!
44.Yol ver!
45.Hediye paketinde olmasa bile, hayat yine de bir hediyedir!!. "

Etiketler

Ynt: Hayattan Aldığım 45 Ders!

1.Hayat haksızlıklarla dolu ama yine de güzel!!.---(Bazen,arada sırada)
2.Şüphede kalma, ikinci bir adım daha at! ----(Zaten garanticiyimdir)
3 Hayat, nefrete harcayacak kadar uzun değil !...---(Bencede,zaten nefret edeceğim kadar kimse değerli olamadı)
4.Hastalandığında sana işin değil, ailen, arkadaşların bakacak. Onlarla ilişkini koparma!---(Onlarında bakmama olasılığı var)
5.Her ay kredi kartlarını ödemeyi unutma.---(Son 15 senedir kullanmıyorum)
6.Her tartışmayı kazanacaksın diye bir şey yok! . Fikir farklılıklarını kabul et!!.---(Doğruluğuna eminsem kellemi kesseler aksini kabul etmem)
7.Ağlayacaksan, bir başkası ile birlikte ağla! Tek başına ağlamaktan evladır.. ---(O anki duruma bağlı)
8.Tanrıya kızmanda bir mahzur yok! O bunu kaldırabilir! !. --(Haşa,çok uzun zamandır)
9.İlk maaşından başlamak üzere, emekliliğine para ayır..---(Tarzım değil)
10 Söz konusu çukulataysa, direnmenin anlamı kalmıyor. .---(olmazsa olmazım değil)
11 Geçmişinle barış ki, bugününün içine etmesin!.---(Bir başarabilsem)
12 Çocukların seni ağlarken görsün! Bundan kaçınma..---(Çoook zor)
13 Hayatını başkaları ile mukayese etme, ötekilerin neler çektiğini bilmiyorsun!---(Doğru söze ne denir?)
14.Bir ilişki gizli olacaksa, sen içinde olmamalısın!.---(Acaba?)
15.Göz kırpacak kadar bir zamanda herşey değişebilir. Ama merak etme, Tanrı asla göz kırpmaz!!---(Bazen kırpar,görebilene)
16.Derin bir nefes al, kafanı sakinleştirir.---(İyi gelir)
17.Güzel ve yararlı olmayan, seni mutlu etmeyen her şeyi çöpe at!! Düşünce kalıplarında dahil!....---(Nasıl ders alınacak?)
18 Her ne yaşıyorsan, seni öldürmediği müddetçe, güçlü kılar.---(Bazen de güçsüz)
19.Mutlu bir çocukluk geçirmek için geç kalmış değilsin de, bu sadece ve sadece sana bağlı!!---(İş işten geçti artık)
20.Hayatta sevdiğin her ne ise, peşinden giderken asla "hayır" sözcüğünü cevap kabul etme.---(Yüzsüzlük olmazmı?)
21.Mumları yak, değerli yatak takımlarında uyu, kendine pahalı iç çamaşırları satın al.... Bunlar için özel fırsatlar bekleme, bugün zaten özeldir!! ---(Bu,bayanlara özel olmalı)
22.Önce hazırlan, sonra da kendini akıntıya bırak. ---(Zaten her zaman yaptığım şey)
23.Şimdiden egzantrik ol! Kırmızı giymek için yaşlanmayı bekleme.---(Mesele kırmızı giymek değil de tarz meselesi)
24.En önemli sensin ve çok özelsin....---(Kesinlikle)
25.Mutluluğun için senden başka sorumlu yoktur! .---(Vardır)
26.Her yaşadığın felaketin ardından kendine şu soruyu sor: "Beş yıl sonra bunun benim için ne önemi olacak??"---(Tecrübe)
27.Daima yaşamı seç.---(Zaten başka şansım varmı?)
28.Herkesi, herşeyi affet.---(Evet affedilmeli,ben affediyormuyum bilemiyorum)
29.Başkalarının senin hakkında ne düşündüğü seni ilgilendirmez! .---(Tam benim tarzım)
30.Zaman her imkana sahip.. Zaman tanı!---(Kesinlikle)
31.Durum ne kadar iyi veya kötü olursa olsun, değişecektir..---(Mutlaka)
32.Kendini fazla ciddiye alma, kimse almıyor ki zaten!.---(Kimse almazsa almasın,ben alıyorum)
33.Mucizelere inan!!.---(Hayatım mucizelerden oluşuyor)
34.Tanrı, Tanrı olduğu için seni seviyor. Yoksa yaptıkların ya da yapmadıkların için değil!!---(Bu konu derin,dalmak lazım)
35.Hayatı denetlemeyi bırak!.Öne çık, kendi hayatını kendin yarat.---(Yada bırak kendi akışına)
36.İki seçeneğin var "Erken ölmek" ya da "yaşlanmak"..---(İkiside senin elinde değil)
37.Çocuklarınızın, yaşayacak başka çocukluk dönemi yok!.---(Yani)
38.Sonuçta gerçekten önemli olan sevmiş olmandır!!.---(Tamam da neyi,kimi?)
39.Her gün dışarı çık.. Mucizeler her yerde seni bekler!.---(Beklesede bazen çıkmamak daha iyidir,nasıl olsa bekleniyorum)
40.Dertlerimizi bir torbaya doldurup, milletinkilerle birarada görsek, bizimkileri geri toplardık..---(Belkide)
41.Kıskançlık zaman kaybıdır. Zaten ihtiyacınız olan herşeye sahipsiniz!!---(Diyorsun)
42.Herşeyin en iyisini daha yaşamadın!!.---(Öyle avunuyoruz,acaba?)
43.Kendini nasıl hissedersen et, kalk, giyin ve dışarı çık!---(Bu sorunun cevabını 39.soruda cevapladım)
44.Yol ver!---(Veriyoruz zaten)
45.Hediye paketinde olmasa bile, hayat yine de bir hediyedir!!. "---(Sanırım katılıyorum)

Hayatta affedilmeyecek hiçbirşey yoktur, elbet birgün gülüp geçilir kızılan şeye, hatta affetmediğin için üzülebilirsin birgün...

Basite indirgemeyi bilirsen mutlu olursun, aksi takdirde üzülmekten başka birşey kalmaz elinde...

Bunun aptalı oynamakla alakası yok, sorunları, problemleri basite indirgemekten bahsediyorum, kafaya takmamaktan...

selimsani' Alıntı:
Basite indirgemeyi bilirsen mutlu olursun, aksi takdirde üzülmekten başka birşey kalmaz elinde...

Kabullenmek diyorsun yani . Tabiki değiştiremediğimiz şeyleri zor da olsa kabullenmek en mantıklısı . Fakat bu affettiğimiz anlamına gelmez .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR