HAYALLERİNİ YAKALA !!!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,342

celal yalçın

Perihan - Celal Yalçın
Yer
ANTALYA
Merhaba Karavancı Dostlar
Dokuzuncu yıl 365 gün karavanda eşiyle yaşayan emekliyiz. Hayatımızda gezmek sosyal yaşamda çok zamanımızı aldı. Çadırla başlayıp, minibüsün koltuklarını çıkararak ( basit dizaynla ) veya pansiyonlarda kalarak geldik bugünlere.Kendi karavanını da yaparak, karavancılığın tüm aşamalarını geçirdik.
Kendimi tanıttıktan sonra gelelim asıl konumuza. Gezilerimizde karavan hayali olanlar başlıyor sormaya: ABİ KARAVANINI KAÇA MALETTİN ! Bu soruya direk cevap vermeden ; öncelikle GEZENBİLİR internet sitesinde sörf yapmasını daha sonra da nasıl bir karavancı olabileceksiniz sorusuna cevap vermesi gerektiğini söylüyorum:
A= 10 m3 araçlar : Çalışanlara, enfazla iki kişi olup kısa süreli veya uzun yol seyahatlerini hızlı turlar şeklinde yapanlara öneriyorum. Küçük olması, son teknolojiyle donatılması, uzun yollarda rahat ve seri seyahat etmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda şehir içinde günlük kullanımınıza, kolay park yeri bulmanızı sağlayacaktır.
B= 10- 15 m3 arası araçlar: Biraz daha geniş oturumu rahat olmasına rağmen uzun olduğu için kullanımı bir öncekilere göre biraz yorucu olacaktır. Genelde en fazla kullanıcı kitlesine hitap eden , en sağlam, dayanıklı araçlar olarak düşünüyorum. Kullanım alanının genişliği, son teknolojiyle donatılması avantaj olacaktır. Orjinal kasası bozulmadan, sadece iç dizaynı değiştirildiği için ,kemikli , sorunsuz, seri kullanımlı olacaktır.
C= Kamyonetler, alkovenli araçlar: İç kullanımı rahat, araç kullanımı yavaş,daha uzun süreli yolculuğa uygun, kısa süreli hızlı turlarda ise kullanımı oldukca yorucu ve kesinlikle asvalttan çıkmaması gerekli araçlar.

Etiketler
Ynt: HAYALLERİNİ YAKALA !!!!!!

Ç= Midibüs veya küçük otobüsler: Daha uzun süreli hatta karavanı yaşam tarzı olarak düşünenlere veya kalabalık ailelere ,ayrıca doğada kalmayı ,zor yolları sevenlere ağır devirli olmaları , çiftteker olmaları, arka tekerden itişli olmaları , orjinal kasalarının olduğu gibi kalması nedeniyle sağlam, ayro dinomik kasası nedeniyle zor yollara dayanıklı olması nedenleriyle öneriyorum.
D= 4x4 araçlar: Tüm yollar için harika bir seçim. Her yola,her mevsime, her büyüklüğe (kasa) uygunaraçlardır. Tabi maddi olanağı olanlar için.

Arabayı kullanıcı ihtiyacına ,ekenomisine ,kullanım şekline ve HAYALLERİNE göre seçtikten sonra model ve iç donanımına geliyor sıra. Orada da maddi olanağınız ölçüsünde araç ve model seçeceksiniz. Buna örnek vermemiz gerekirse; binek araç seçerken aldığınız tavrın aynısı olacaktır. Paranız bolsa BMV az ise otogazlı şahin. Veya paranız çoksa; sıfır, azsa ikinci -üçüncü el eski model. Olmazsa olmaz şart ise her koşulda arıza yapmayacak iyi bakımlı bir araç. Seyahatte karşınıza çıkacak bir arıza; programı, ekenomiyi ve sinirleri bozacaktır.
İÇ DONANIM: Karavanda olmazsa olmaz donanımlar vardır. Yatak, mutfak, banyo,wc,oturma gurubu, temiz ve pis su deposu, ısıtma,buzdolabı. Eğer kampinglere bağımsız yaşamayı düşünüyorsanız; güneş paneli,akü sistemi, jeneratör. Yine ekenomi durumunuza göre bu donanımların üzerine; klima, televizyon, uydu anten,deniz motoru, şişme bot vs vs hiç fena olmaz.
Şimdilik bu kadarla bırakıyorum. Eleştiri ve sorulara göre konu genişleyecek sorulara cevap bulunacaktır. Bu konuda tecrubeli kişilerin önerileri; hayalleri yakalamada daha az emek ,daha az para, daha çok moral olacaktır. Saygılarımla.

Paylaştıklarınız çok yararlı, güzel ve yol gösterici. Bunca yılın ardından bilgi ve deneyimlerinizden forum olarak zaten yararlanıyoruz; daha da yararlanmak isteriz.

Emeğiniz için teşekkürler. :smiley:

Selamlar.
Cavid Sezen

Sizin gibi sürekli karavanda yaşayıp tecrübelirini paşlaşanlar çoğaldıkça, bu işe gönül verenlerin hayellerini gerçekleştirme cesaretleri artacaktır.
Paylaşımlarınızın devamı bekliyor, bol ve keyifli geziler (paylaşımlar) diliyorum.

Ömer Yahşi

Benim gibi karavan hayali kurup ne yapmalıyız diye düşünenlere yol gösterici olmuş umarım devamı da gelir...

Karavancı Dostlarım
Teşekkürlerinizi aldım, kabul ettim ama sizlerden de katkı bekliyorum. Benim eksik bıraktığım konuları tamamlamanızı bekliyorum. Yeni, yeni hayal kurmaya başlayan arkadaşlara da öncelikle araştırmalarını sonra nasıl bir karavancı olacaklarına karar vermelerini daha sonra o doğrultuda araç ve donanım malzemelerini bulmalarını öneriyorum. Bir işe karar vermek işin yarısını yapmaktır. Başlamak ise o işi bitirmektir. Ben bunun altından kalkamam , beceremem demeyin. Yapanların eli dört tane değil. Elbette ekenominiz elveriyorsa karavan atölyesine veya bulunduğunuz bölgedeki sanayi çarşısındaki ustalara , mobilyacılara ,elektrikciye yaptırmaktır. Ekenominiz sıkıntılıysa birçok şeyi siz kendinizde yapabilirsiniz. Ben 60 yaşında emekli öğretmenim daha öncesinde bu tür işlerle hiç alakam olmadı ama kendi karavanımı kendim yaptım, siz neden yapamayasınız ? Yine ekenominiz çok iyi değilse ve ikinci el bir araç alacaksanız öncelikle kontrolünü yaptırıp aldıktan sonrada kendiniz baştan aşağı bakımını yaptırmalısınız. Araç ne kadar bakımlı ise okadar az problem riskiniz var demektir. Aslında burada ikinci el arabaları almaktan korkmayın demek istiyorum. Zaten ÖTV ödememek için en az 5 yıllık bir araç almanız gerkiyor. Sonuçta ikinci el araç kullanmak zorundasınız. Nekadar yaşlı oluşuna paranız karar verecektir. Sorularınızı bekliyorum. Ayrıca telefonla görüşmek isteyenlere: 0505 836 97 97 Hoşca ve dostca kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR