hararet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Barbaros ALEMDAR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,449

Barbaros ALEMDAR

Siyahın Kaderi Suçlanmak,Beyazın Kaderi Kirlenmek
slm arkadaşalar bende mercedes g kulanıyorum gd250 ancak motor gücü yetmedigi için o motoru söküp 603td 6silindir taktım şimdide sıkıştırınca hararet yapıyor boşa alıp gaz verdigimde haralet hızlı bir şekilde düşüyor bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum

Etiketler
Ynt: hararet

Merhaba, aracınızı güle güle kullanın. Hararet sorununuzun nedeni

'' radyatör kapasitesinin yeterli olmaması'', bence ilk akla gelen neden bu.

Motorunuzu daha büyük bir motorla değiştirdiğinizde ve özellikle ''sıkıştırdığınızda''

akla başka ne gelebilir ki.

İzmir'den selamlar, sevgiler, kolaylıklar.

selam kardes. hayirlisi olsun....

bence de radyator yetmiyor araci sogutmaya ,ancak motor 603a odugu icin 86-91 arasi uretilen ve dolayisiyla zamanla bakim isteyebilen bir kac konu olabilir.

1- termostat arizali olabilir.
2- sun pompasi pervaneler asinmis olabilir, ve dolayisiyla suyun devrini tam yapamiyor.
3- viscous fan termigi bozuk olabilir.
4- motorun su kanallari tikla olabilir.
5- radyator tikali olabilir.

saygilar

Sadece sıkıştırınca ısındığını söylediğiniz için benim de aklıma ilk gelen soğutma sisteminin yetersiz kalması,,,... Yani o Radyatör o motorun içindeki suyu sogutmak için küçük,,, benim tavsiyem radyatör değiştirmektense radyatörün önünde yeterli boşluk varsa içten manuel olarak çalışan bir fan takıp dikkatli kullanmak,,, saygılarımla,,,...

Öncelikle hepinize tşk ederim.Aracın motorunu komple sıfırladım devirdaimı su pompası fan termigine varana kadar radyotörü de degiştirdim yatık yaptık ama yinede haraletti gitmedi denene bilecek herşeyi denedim

Kanımca mutlaka eksik birşey var.

Deneme yanılma metodu diye birşey var, duymuşunuzdur.

Örneğin tamircinizden aracın su devirdaim hattında olan termostatın daha erken açabilen

bir termostat ile değişimini isteyin. Örneğin sizin orijinal termostatınız 80.derecede açıyor olsun,

siz onu daha düşük sıcaklıkta açan bir termotatla değiştirin.

Eğer uygun yer varsa da ikinci bir fan takmak tarafıyla da ilgileniyorsanız sakın o fanın kumandasını

ışıklı bir anahtarla yapmayı unutmayın. Motoru durduğunuzda el kumandasıyla çalıştırdığınız fanı açık unutursanız

bu kez de akünüzü sıfırlarsınız.

Selamlar, kolaylıklar.

Hararete çözüm bulamadınsa bu sistem kesin çözümdür. Bu sistemi aracımda hala kullanıyorum,daha önce uzun yokuşlarda sarıya dayanan hararetten şimdi eser yok.
Sistem, ek olarak 5 litre su alıyor ve ek bir radyatör görevi görüyor. Su kazanı, şarj dinamosu pervenesi karşısına monte edildiğinden suyu soğutmada yardımcı oluyor.

Siz yinede motorunuzun neden hararet yaptığını öğrenmeye çalışın,mutlaka bir çözüm yolu bulacaksınız.
Ben bu sistemi hobi amaçlı,kamping amaçlı ve harareti düşürmek için taktım.
Selamlar
http://www.clubgwagen.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=1887&hilit=water&start=0

Selamlar aracınız hayırlı olsun.250 dizel motor ülkemizde çok az var .Benim bildigim 3-5 kişde vardı.Biride bendeniz::smiley:).Keşke değişmeseydiniz mersedes g serısının en verımlı motoru diye bilinen bir motor aslında.Motorla birlikte bence şanzıman oranlarana ve difransiyel oranlarına da bakın 2 motorun degerlerini karşılaştırın .Eger çok uyumsuzluk varsa o da hararet yapıyor bilginize.

Siboplari kontrol ettinizmi sıkı olmasin
Avans rotar durumlari pompa takilirken pompaci avans degerini baglasada bazen makinenin durumuna gore 1-2 derece ileri geri istiyor

İNŞALLAH bu sefer olacak gtrack şanzuman takılıyor şimdi suyu devirdaim yapmıyor ama artık çözülecek arkadaşlar motoor ihtiyacı olan varsa haber versin elimde 614 24 walf 602 250d sıfır fabrikadan gelme motor var şanzuman var gtrac mercedes le alakalı tüm parçalar 05322451761 yardımcı olurum

barbaros bey ben de bir ara bu hararet olayıyla epeği oğraştım bizim aracın radyetörlerini arkaya aldım yalnız bu sistemde öncelikle sistem nereden hata veriyor onu bulmak gerek şimdi motoru büyüttüm diyorsun bu oalydan kaynaklanabilir su kapasitesi az ve düşük kalabilir bizde sizin gibi yatık çalışan radyetör uyguladım amma tek radyetör yetmiyeceği için özel bir davlunbaz sistemi yaptım vede içine aynı marka ve aynı ölçülerde 2 adet radyetör monte ettim ve fan müşürünüde düşük dereceli koydum ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor

DSC00098.JPG

100_3081.JPG

ŞABAN BEY öncelikle tşk ederim. Söylediginiz fan sistemini farklı bir şekilde yaptım ama tekrar aynısı oldu .Bizim hatamız şurda oldu motor ve şanzuman seri kaldı dafransiyele göre 3 bin deviri gecimce 4 bin 5yüz yapınca hararet kalkıyor şimdi sprinter motor ve şanzuman bakıyoruz çünkü agar devir birde ölcücem artık nerde yapıldıgını bilmiyorum ama motor şanzuman ve dafrensiyel devrini birbirini tutanla eşleştiricez

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR