Değerli Lada Niva Kullanıcısı arkadaşlarım ağabeylerim ve kardeşlerim ;
Sizlere sormak istediğim bişey var.Ben av ve doğa sporlarıyla yeni tanışan bi kardeşiniz olarak bir kaç deneyimden sonra araziye citroen C3 ile gidilmeyeceğini anladım.
Mecburen araziye uygun bi araç olması gerktiğinin acıda olsa farkına vardım çünkü bana yarık lastik eğik jant ve patlak bir amortisöre mal oldu
Ama anladımki C3 ler yolun asfalt olmadığı yerlerde iyi gitmiyorlar. Doğa sporlarından uzaklaşmak istememem nedeniyle 1 ay kadar önce arazi için uygun bi araç aramaya karar verdim .C3 ü de 4 ay önce almam nedeniyle malum borç ödüyorum. Herkesin bana tavsiyesi "Bilader delimisin git bi Niva al keyfine bak lan" şeklinde oldu.
Gtitim araştırdım forum forum gezdim , sordum soruşturdum ; ama herkes hangi modeli kullandıysa o model yılı için iyi diyor. Kafam çorba gibi oldu. Lakin şimdi bu forumda da sormak istedim. Bana Allah aşkına benim gibi cahilin anlayacağı şekilde tavsiyelerde bulunun. Sorum şu şekilde ;
Benim 15000tl kredi çekme şansım var. Aracı alınca sadece bakım yaptırabileceğim. 2 sene boyunca dokunamayacağım. Ama sonuçta 15000tlyi verip ustune herdoğaya gidince dönüşte ustalık işimde olsun istemiyorum. Bana bi akıl verin sizce kaç model bir niva almalıyım ve bu nivaların önemle üstünde durmam gereken kısımları nedir ? Alırken satıcıya ne sormam lazım ? misal bunun şurası daha önce işlem gördümü gibi... Dedim ya cahilim az param var niva istiyom
Değerli yardımlarınız önemle bekler , Teşekkür ederim...