bende aranıza yeni katılan birisi olarak ilk mesajımı tecrübe sahibi oldugum bir konuda size yazayım dedim. Yıllardır Piranha nın çeşitli navigasyon aletlerini kullanıyorum ve bugune kadar hiçbir sorun yaşamadım. size tavsiyem birçok kişiye oldugu gibi Piranha olacaktır. alan hiçbir arkadasımdanda bir şikayet duymadım. bunun yanında navigasyon alırken neleri tavsiye edeceğimide soracak olursanız kesinlikle 4.3" den küçük olmamalı (benim şu anda kullandıgım Piranha Galileo 5") küçük olanların kullanımı zor oluyo ve görüntü uzaktan etkili olamıyor. sanırım artık hepsinde üzretsiz ömür boyu güncelleme var zaten son çıkan makinalardan birini alırsanız uzuuuun bir sürede güncellemenize gerek kalmayacaktır( nede olsa hergün bir yol yapılmıyor ülkemizde olanlarda zaten ekli). Piranha haricindeki aletleri inceledim ama özellik bakımından piranhadan kötü olmalarına rağmen daha pahalılar. birde kimi modellerde TV ve FM modülotör var TV olanlar 100tl kadar daha pahalı ve analog yayınları çekiyor sadece ve hareket halindeyken kesinlikle bir görüntü alamıyorsunuz. belki kamp yaparken işinize yarayabilir. FM modül ise istanbul ankara gibi şehirlerde yaşıyorsanız kesinlikle işinize yaramayacak bir sistemdir çünkü boş frekans bulunmuyo. belki bir Film yüklersinizde izlerken kullanırsınız diyecem ama standart bir filmin formatını değiştirmeden ve kalitesini iyice düşürmeden ( yerin dibine sokmadan) bir film izlenebilecek makina benim tecrübelerime göre henüz yok
bunları dikkate alırsak sadece GPS için kullanılan tüm bu cihazlar içinde Fiyat ve özellik açısından en iyisi bence piranha. yazılım açısındanda en son teknolojiyi kullanan firmaların başındada piranha geliyor sanırım. umarım önerilerim işinize yarar...