Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?
Ben de uzun zamandır yazıyorum, hatta bir de romanımsı yazdım, bazı yayınevlerine versem de muhtemelen kapağını bile açmadılar.
Bloglarıma yazıyorum, yıllardır, günlük gibi olmasa da gündelik hayatımı da kapsayan çok çeşitli yazdığım yığınla defterim var.
Ama okumayı bırakmak olmaz, zaten okumayan insan düzgün de yazamaz. Şu aralar eskisi kadar bol okuyabilmek için debelenmedeyim. Tuvalette bile okuyorum.
Beyoğlu rapsodisini ilk çıktığında okumuştum.
Ahmet Ümit Son dönem Türk Edebiyatının yüz akı yazarlarından, hemen her yazdığı okunacak kalitede. Bir kaç kitabı hariç evimiz dolu, zira eşim hayranıdır, ona da tanıtan benim ama o polisiyeci olduğundan takipçisidir, gerçi ben Ahmet Ümit'i yalnızca polisyeci olarak görmüyorum, zira kitapları ciddi edebi eserler.
Amin Maaluf seviyorsanız
Semerkant'ı da es geçmeyin derim.
Ben şu ara çocukluğumda okuyup tamamen unuttuğum bir çocuk romanı okuyorum
Çocuk Kalbi - Edmondo De Amicis. Çocuk sahibiyseniz mutlaka okutun, hatta kendiniz de okuyabilirsiniz. Çocuk edebiyatında başyapıt olarak kabul edilen bir klasik. Zaten kitapkurtları mutlaka okumuştur zamnında. Yanı sıra
Erdal Atabek'ten Kışkırtılmış Erkeklik, Bastırılmış Kadınlık ve
Tolstoy'dan
İnsan Ne ile Yaşar'ı okuyorum. her ikisi de zamanında bir türlü fırsat bulup okuyamadıklarımdan. Erdal Atabek bir ara çok popülerdi, şimdilerde kadınımızı iyiden iyiye sarıp sarmaladığımız için pek duymuyorum adını, bahsini ettiğim kitap özellikle kadınlara tavsiye olunur.
Geçmişte okuduklarımdan bir kaç tane daha ekleyeyim.
Rıfat Ilgaz - Karartma Geceleri,
Çetin Altan - Bir Avuç Gökyüzü(Çetin Altan keşke romacı olarak kalsaymış demiştim kitabı okuyunca), bu kitaplar özellikle memlekette son yıllarda yaşananlarla da benzerlik taşıyor.