Hangi Cherokee ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Runonegzo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,919
Ynt: Hangi Cherokee ?

Evet söylediklerinize katılıyorum.Hanımı ikna edemedim aksi takdirde model yükselecek ancak onu üzmemek için ondaki araca dokunmuyorum.Hal böyle oluncada bizim rakam düşüyor haliyle.Yalnız bir ilan paylaşmak istiyorum.Fiyat bana uygun.Başlangıç olarak aracın sahibi tam istediğim şeyleri yapmış.Tabii bir problem var mı bilemiyorum.Yorumlarınızı rica ediyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-temiz-jeep-arayanlara-arazi-de-kullanilmadi-127305156/detay/

bence bütün elektronık ekipmanları dikkatli bir şekılde gözden gecirmelisiniz eğer hiç bir sıkıntı yoksa soğutma sisteminin parçalrına bakın sıkıntı çıkarırsa bunlar genellıkle sorun olur baktın hepsi iii diferansiyelde kaçırmıyorsa al derim ben :smiley:

Evet kendisine mesaj gönderdim hiç bir probleminin olmadığını belirtti.Niyet ciddi...

15 gün önce 1995 model aldım Ankara'dan 118.000ml de ve hiç lpg takılmamış bir araç.Benim yapacağım yol fazla olacak yakıt ekonomisi için lpg düşünüyorum marka prins üzerinde duruluyor genelde.Farklı öneri olurmu teşekkürler.

İlgilendiğim araç satıldı.Bursa'ya zaman bulupda gidemedim.Neyse alan hayrını görsün.Bu arada Ankara plakalı İstanbul'da bir tane 4.0 var.Oda makul görünüyor.Pazartesi belli olacak o arabanın durumu.Bu sayfalarda gezmekten artık gözlerim ağrıdı.Ancak burada yazan bilgi ve tecrubelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. Yapılan yorumlardan 4.0'da gayet iş görecek görünüyor.

Ben hala ZJ alınırken 4.0 alınmamasını öneririm. Kötü bir motor olduğundan değil, ama v8'lere göre yakıtta veya vergide hakettiği kadar bir tasarruf sağlatmıyor. XJ 4.0 olsa sağlatacaktır belki ama ZJ için bence v8den vazgeçmeye gerek yok.

Zj alinacaksa 5.2 bence de,xj de 4.0 alinmali.sonra pisman olmayin yillik vericeginiz belki 200-300 lira fazlasi bence 4.0 almaya deymez.uzun sure 5.2 kullanan biri olarak soyluyorum yine de secim sizin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim.Biraz araştırdığımda 4.0 biraz daha sorunsuz gibi geldi.Bahsettiğim sorunsuzluk motor anlamında tabiiki.Yoksa bazı modeller hariç arazi şanzımanları dahi aynı.5.2'nin gücü ve torkuna diyeceğim bir şey yok.Fakat sorunsuzluk beklentimin 4.0 tarafından daha çok karşılanacağına eminim.Bir diğer hususta lpg takılmamış arıyorum özellikle.LPG zararlarını biliyorsunuz zaten yazmama gerek yok.Fakat temiz bir 4.0 benim işimi rahatça görür sanırım.Hafif off road,kamp ve küçük aile gezileri düşünüyorum.Ancak yinede beni yarı yolda bırakmamalı.Bursa'daki ben gidene kadar satıldı.
İki araç kaldı şu an ilgilendiğim ilk paylaşacağım aracı kullandım.Tek problemim o mil göstergesinin oynanmış olabileceği yönünde.Araçta LPG yok ve hiç takılmamış.Motoru gayet sessiz çalışıyor.Çalışmayan hiç bir yeri yok.Ancak satan arkadaş ısrarla mil göstergesiyle oynanmadığı yönünde ısrar ediyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-full-orjinal-164901635/detay/
Alttaki ilan ise İstanbul bölgesine ait.Satıcı Bey aracı satmaktan vazgeçmek üzere hafta sonuna kadar opsiyonum var.
4.0 seçimi neden pişmanlık sebebi olabilir bunu açıklayabilirmisiniz?Sonuçta sizler araçları kullanıyorsunuz fikirleriniz benim için çok önemli..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-orjinal-arac-son-fiyat-162544048/detay/
Bir de gönlümdeki aracın ilanınıda paylaşayım :smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ilk-sahibinden-1997-model-kusursuz-hatasiz-175164223/detay/
Bu aracı almam için eşimin aracını satmam lazım ancak oda aracını çok seviyor...Arada kaldım.

bakas' Alıntı:
Ben hala ZJ alınırken 4.0 alınmamasını öneririm. Kötü bir motor olduğundan değil, ama v8'lere göre yakıtta veya vergide hakettiği kadar bir tasarruf sağlatmıyor. XJ 4.0 olsa sağlatacaktır belki ama ZJ için bence v8den vazgeçmeye gerek yok.

yorum doğru aslında. yinede sıkıştırmazsanız şehir içi kullanımda v8 den az yakan bir motor AMC 4.0. çünkü 1.2 litre düşük yanma odası hacmi. çekebilecği hava %20 den daha az. ama ne kadar az yaktığı sürüş sitiline göre değişiyor çünkü daha zayıf neyseki al devir torku daha çabuk geliyor valf sayısı az oluduğundan. uzun yolda ise tüketimde fark neredeyse yoktur. yanlız taş gibi motordur. mekanik parçalar 4.0 da asla bozulmaz, fakir LPG karışımından valfi erimez, genel olarak hararete dayanıklıdır v8 in aksine. ancak güç çıkışı düşüktür. 1960 larda traktörler için üretilmiş bir bloktan devrişmedir, aynı zamnada Rambler denen model için di sanırım.

KLL' Alıntı:
yorum doğru aslında. yinede sıkıştırmazsanız şehir içi kullanımda v8 den az yakan bir motor AMC 4.0. çünkü 1.2 litre düşük yanma odası hacmi. çekebilecği hava %20 den daha az. ama ne kadar az yaktığı sürüş sitiline göre değişiyor çünkü daha zayıf neyseki al devir torku daha çabuk geliyor valf sayısı az oluduğundan. uzun yolda ise tüketimde fark neredeyse yoktur. yanlız taş gibi motordur. mekanik parçalar 4.0 da asla bozulmaz, fakir LPG karışımından valfi erimez, genel olarak hararete dayanıklıdır v8 in aksine. ancak güç çıkışı düşüktür. 1960 larda traktörler için üretilmiş bir bloktan devrişmedir, aynı zamnada Rambler denen model için di sanırım.

4.0'ın muhteşem bir motor olduğuna katılıyorum, 1.5 yıldan fazla süredir 4.0 XJ sürmekteyim. 340.000 km'de anahtar değmemiş haliyle hala sessiz sakin, hep ilk marşta ve ilk dönüşte çalışan, tüm devirlerde hala ful çekiş sağlayıp 0-100 süresini LPG'de bile nerdeyse fabrika çıkışı verileriyle aynı veren bir motor. Örneğin V8 ZJ alıyor olsam 300.000 km üstü almamaya dikkat ederim, ancak 4.0'sa 400.000'e kadar iç rahatlığıyla alırım. Sadece ZJ'de 4.0'ın aracın hakkını vermediğini düşünüyorum, o ekstra 300 kilo belli ediyor kendini :smiley:.

Beemer son sorularına cevaben, doğrusu bana göre ZJ alacak kişi "bozulursa neyse gereği yaptırırız, ama ekstraların da tadını çıkarırız" diyebilen biri olmalı. ZJ alan kişinin motordan önce zaten bir çok muhtemel bozulacak şeyi göze alması gerek, yoksa bence en genci 16 yaşında olan bir aracın motoru ha 4.0 olmuş ha 5.2, 4.0 alırsam tamir istemez kesin düşüncesi çok yanlış. Benim size önerim önceliğiniz yine 4.0 olsun, ancak 5.2 ve 5.9'lara da bir göz atın. Gerçi 5.9'lara göz atmayın, çünkü temizi çıkarsa piyasaya ben alacağım :smiley:

Beemer' Alıntı:
Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim.Biraz araştırdığımda 4.0 biraz daha sorunsuz gibi geldi.Bahsettiğim sorunsuzluk motor anlamında tabiiki.Yoksa bazı modeller hariç arazi şanzımanları dahi aynı.5.2'nin gücü ve torkuna diyeceğim bir şey yok.Fakat sorunsuzluk beklentimin 4.0 tarafından daha çok karşılanacağına eminim.Bir diğer hususta lpg takılmamış arıyorum özellikle.LPG zararlarını biliyorsunuz zaten yazmama gerek yok.Fakat temiz bir 4.0 benim işimi rahatça görür sanırım.Hafif off road,kamp ve küçük aile gezileri düşünüyorum.Ancak yinede beni yarı yolda bırakmamalı.Bursa'daki ben gidene kadar satıldı.
İki araç kaldı şu an ilgilendiğim ilk paylaşacağım aracı kullandım.Tek problemim o mil göstergesinin oynanmış olabileceği yönünde.Araçta LPG yok ve hiç takılmamış.Motoru gayet sessiz çalışıyor.Çalışmayan hiç bir yeri yok.Ancak satan arkadaş ısrarla mil göstergesiyle oynanmadığı yönünde ısrar ediyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-full-orjinal-164901635/detay/
Alttaki ilan ise İstanbul bölgesine ait.Satıcı Bey aracı satmaktan vazgeçmek üzere hafta sonuna kadar opsiyonum var.
4.0 seçimi neden pişmanlık sebebi olabilir bunu açıklayabilirmisiniz?Sonuçta sizler araçları kullanıyorsunuz fikirleriniz benim için çok önemli..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-orjinal-arac-son-fiyat-162544048/detay/
Bir de gönlümdeki aracın ilanınıda paylaşayım :smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ilk-sahibinden-1997-model-kusursuz-hatasiz-175164223/detay/
Bu aracı almam için eşimin aracını satmam lazım ancak oda aracını çok seviyor...Arada kaldım.

96 model 4.0 olana ben bir arkadaşım için baktım, araç gümrükten alınma, önceki sahibi aracın rengini beyazdan bordoya çevirmiş, altına baktığımda tüm mekanik aksam yağ içerisindeydi, trimleri çok düzgün değildi. Detayları konuşmadan teşekkür ettik ve ayrıldık yanından. Satmaktan vazgeçmiş olması sizin faydanıza olmuş :smiley:
96 model 5.2 bulduk alkık pırıl pırıl bir araç. mümkün oldukça çok araca bakınız, biz 2 haftada 20 civarı araca baktık istanbul içersinde, her birinde illaki bir eksik çıkıyor, çıkmayanda ciddi rakamlar talep ediliyor. Acele etmeden sakin sakin bakın ve pazarlıkları mümkün oldukça yüksek yapın çünkü 500-1 düşer diye düşünüp gittiğimiz araçlarda ciddi indirimler aldık ama sorunları korkuttu ;D

Bu çok güzel..http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-furla-auto-1997-grand-cherokee-5.2-v8-lpg-178803853/detay/

Buda güzel..http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-furla-auto-1997-grand-cherokee-5.2-v8-lpg-178803853/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-furla-auto-grand-cherokee-5.2-v8-ltd-lpg-178803443/detay/

pardoonnnn..bu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR