"Haftasonu" Karavanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ankirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,265
Teşekkür ederim. Karavanı alır almaz 7-8 günlük bir tura çıkacağız. Tecrübe ve fotoları mutlaka paylaşırım.

Etiketler

Ynt: "Haftasonu" Karavanı

Erba'nın Haftasonu modelini yakından inceleyen oldu mu? İnceleyen varsa görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

Malum sitede çok az süre kullanılıp satışa çıkarılmış baya karavan var, bu da acaba bir sorun mu var diye düşündürüyor beni. Ayrıca Pino'ya göre işçilik daha zayıf gibi göründü fotoğraflardan.

Öte yandan da 3 karavan içinde benim işimi görebilecek tek model Erba'nınki.

Kusuruma bakmayın çok geç yazıyorum. Karavanımı teslim aldığım günden bu güne kadar hafta sonları ve bayram tatillerinde kullandım. Genelde İstanbul Ömerli ve Darlık barajları, Edirne ve Kırklareli civarında kamp yaptım. Tahmini olarak yaptığım yol 4000-5000 km dir. Yapılan yolun %10 civarı orman yolu, kuru dere yatağı vb dir.

Karavanı aldığımda ilk yaptığım iş 80 A/h jel akü ilavesi oldu. Akü 100W lık güneş paneli ile şarj ediyor. Şu ana kadar deşarj problemi yaşamadım. uzun soluklu bir Anadolu gezisi planlıyorum, mecbur kalmadıkça kamp alanlarında konaklama yapmayacağımdan aşağıdaki revizyonları yapmayı planlıyorum. 50 lt lik temiz su, 40 lt lik pis su deposu ilavesi, bisiklet taşıyıcı, kompresörlü buzdolabı, karavana bağlı 4-6 m2 çadır, yan camlara sineklik.

Özellikle kış aylarında ısınma konusunda uzun zaman kafa yormuştum, bu konuyu sıvı mum ile çözdüm. Karavanın yol dışı performansı güzel, aracın zorlandığı, aracı kriko ile yükseltip teker altına kaya kütük vb koyduğum yerlerde dahi karavana herhangi bir şey yapmam gerekmedi (standart imalattan 5 cm yüksek yapıldı). Bir kişinin her türlü arazi koşulunda rahatlıkla döndürebilmesi en büyük avantajı.

Uzun yolda 1500 cc lik araç ile karavanı çektiğiniz hissetmiyorsunuz. 1200 cc lik motor tecrübelerimi 1-2 ay sonra anlatırım.

Selamlar.

Tahir bey gerçek bir kampçı olduğunuzu uzun süre yazmamanızdan anlamalıydık. ;D Sizi tekrar aramızda görmekten mutlu olduk. pi2010 ile ilgili yorumlarınız için de teşekkür ederiz. "Sıvı mum" konusunu biraz açarmısınız. selamlar.

Hocam, ısınmanın ucuz yolunu uzun süre araştırdım, en hesaplı hermetik soba dahi karavanım için büyük, benim için pahalıydı. Mum ile ısınma konusunu google arattığımda Amerika ve Almanya'da mum ile ısınmak ile ilgili 2 aparat buldum. Bir tanesi metalden, diğeri iç içe geçmiş saksılardan yapılmıştı. her ikisinin çalışma prensibi sıcak havanın mümkün olduğunca yukarı çıkmasına izin vermemekti. Bende benzeri bir sistem oluşturdum. Bildiğiniz gemici feneri benzeri mum kandilinin üzerine alüminyum folyodan iç içe geçmiş 2 şapka yaptım, içine mum yerine sıvı mum diye satılan, kandil yağına benzeyen kokusuz malzemeyi orijinal şişesi ile koydum. Dış hava sıcaklığının 4 derece olduğu zaman içeride 9 dereceyi 1 tane ile yakaladım. Bir hafta sonra dış hava sıcaklığı 5 derece iken 2 tane aparat ile içeride sıcaklık 12 derece oldu. 1-2 aya kadar daha serbest zamanım olacak resimlerini eklerim.

Selamlar.

Benimde gözüme takılıp duruyor karavanlar. Caretta çok kompakt gelmişti bana ama hiçbir tecrümbem olmadığından herhalde. Yazılanları okuyunca tuvaleti olmadığını gördüm. Takip diyelim şimdilik. Tahir Bey hayırlı olsun buarada yeni karavanınız.

Hocam, ısınmanın ucuz yolunu uzun süre araştırdım, en hesaplı hermetik soba dahi karavanım için büyük, benim için pahalıydı. Mum ile ısınma konusunu google arattığımda Amerika ve Almanya'da mum ile ısınmak ile ilgili 2 aparat buldum. Bir tanesi metalden, diğeri iç içe geçmiş saksılardan yapılmıştı. her ikisinin çalışma prensibi sıcak havanın mümkün olduğunca yukarı çıkmasına izin vermemekti. Bende benzeri bir sistem oluşturdum. Bildiğiniz gemici feneri benzeri mum kandilinin üzerine alüminyum folyodan iç içe geçmiş 2 şapka yaptım, içine mum yerine sıvı mum diye satılan, kandil yağına benzeyen kokusuz malzemeyi orijinal şişesi ile koydum. Dış hava sıcaklığının 4 derece olduğu zaman içeride 9 dereceyi 1 tane ile yakaladım. Bir hafta sonra dış hava sıcaklığı 5 derece iken 2 tane aparat ile içeride sıcaklık 12 derece oldu. 1-2 aya kadar daha serbest zamanım olacak resimlerini eklerim.

Selamlar.
Selamlar, bu mum dediğiniz şey içeride yanarken oksijen de tüketmez mi? Tehlikeli olmasın?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR