"Haftasonu" Karavanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ankirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,276
tahir81110' Alıntı:
Hocam kamp doğada ise sıvı hacminde artış ve yanında kokusu 4m çapa yayılmaz ise dökülüp yenisi yapılan kahveyi taahhütlerimin arasına ekleyin lütfen.

Süper bir taahüt kayıtlara alınmıştır :D Faruk dostumuza baskı yapmalıyım biran önce Pİ2010 teslim etsin.

Etiketler
Faruk beyle tanıştım..

Konusunda yetkin..ve titiz biri..

Eger vw CAMPER imi almasaydım, Büyük ihtimal 2007 model PSA 12,6 m3 alıp içini yaptırıyor olacaktım.

Pino Karavan'ın Pi2010 ile ilgili şahsi değerlendirmemi diğer bir karavan forumunda paylaşmıştım. Aynı mesajı buraya da yazıyorum.

Geçen Kurban Bayramı'nda Faruk Bey'le ve Pino'dan 375 çekme karavan alan bir aile dostumuzla Poyrazlar Gölüne kampa gitmiştik. Faruk Bey Pi2010 çekme karavanıyla gelmişti. Yakından görme ve inceleme imkanım oldu.
Artılarını yazayım;
-Otoparkta çeken araçtan daha az yer kaplıyor.
-Manevrası kolay.
-Elle çok rahat oynatılıyor.
-Şasesi, dış kaplaması ve iç kaplamasının kaliteli olduğu daha ilk bakışta belli oluyor.
-Benim boylardaki kişiler (1.70'e kadar) içinde rahat ayakta durabiliyor.
-Yeterli oturma alanı ve 2 kişilik yatak alanı sunuyor.
-Pencereleri yeterli.
-Genişliği ayna genişliğini geçmediği için (Peugeot Partner için) geri görüşü engellemiyor.
-Ve gerçekten çok şirin. Albenisi var.

Eksilerine gelince;
-Uzun boylular içinde ayakta duramaz.
-Mutfak tezgahı ve dolapları çok küçük.
-Yeterli depolama alanı yok. Sadece oturma grubu altı dolapları ve pencere üstünde küçük bir dolap var. (Aslında bu ebatta bir çekme karavanda bu küçük ebatlar gayet normal)
-Buzdolabı, yaşam aküsü, 12 volt tesisatı ve redresör gibi aksesuarları yok.
-Tekerlekler arkada olduğu için yolculuk esnasında karavana konacak yükler çeki demirine ilave düşey yük getirir. Önde 2 adet pratik sabitleme ayağı olduğundan park anında böyle bir sorun oluşmaz.

Poyrazlar2.jpg

Hakan bey,

Benim siparişimde 12V DC/220V AC tesisatın standart olduğunu söylediler, hatta seçici bir pako şalter koymuşlar, belki siz gördükten sonra böyle bir değişiklik yapmışlardır bilemiyorum. Eski imalata göre pencerelerin 5 cm büyüteceğini öğrendim. 12V tesisata akü bağlanabiliyor. Kısa sürelerde kullanacağım için pek depolama alanını dert edinmemiştim ama malum karavan ile kampa çıkınca konfor malzemesi biraz daha artacağından teknelerde kullanılan çözümlere yöneldim, teslim aldıktan sonra revizyonların resimlerini yüklerim.

tahir81110' Alıntı:
Kısa sürelerde kullanacağım için pek depolama alanını dert edinmemiştim ama malum karavan ile kampa çıkınca konfor malzemesi biraz daha artacağından teknelerde kullanılan çözümlere yöneldim,

Karavanı çeken araç da depolama olanağı sağlıyor; bunu da dikkate almak gerek, hele de tek ya da iki kişi isek!... ;)

Cavid Sezen

Tahir bey bu ufak eksikliklere rağmen çok kullanışlı bir karavan. Beğendiğimi ve ben de almak istediğimi defalarca beyan etmiştim. Zaten bu ebattaki bir karavandan büyük yükleme hacimleri ve bir çok fonksiyon beklemek hayal olur. Benim gördüğümde de 12 V tesisat vardı. Çeken araçtan aldığı enerji ile hidroforu falan çalıştırıyordu. Ama bu sisteme yaşam aküsü, rederesör bağlama yeri varmıydı bilmiyorum.

Cavit hocam,

30 kiloluk bir tüy torbası ile geziyorum, adam gördüğü nehre, göle giriyor kampa gidince çamurdan çıkmıyor, aracım vagon tipte, köpeği arkaya koyduğumdan, Kamp yaparken malzemeleri genelde koltuk üzerine ve yere koyuyorum, dönüş yolunda arabanın içi inanılmaz kirleniyor.

Hakan hocam,

Redresör var mı diye bende bakmadım, doğru noktaya parmak bastınız, öğrenip bilgi aktarayım. Yaşam aküsünün olmadığını biliyorum, hatta aksın üzerindeki oturma grubunun altına koyarım diye düşündüm. Yükleme konusunda haklısınız, zaten 1-2 gecelik gezilerde kullanacağım için fazla kafama takmıyorum. Aslında bir wagon arabaya tüm kamp malzemesi ve bir köpeği sığıyordum, karavana sığmak benim için lüks bile olacak.

Tahir Bey merhaba,

Karavanınızı teslim almışsınızdır sanırım. Tecribe ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Cevap gelene kadar ben siparişi verdim bile:smiley: Temmuz sonu teslim alacağız bir aksilik olmazsa..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR