Güver Kanyonu-Antalya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xzekk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,388

xzekk

Ana Kamp
Mesajlar
21
Tepkime Puanı
0
Yer
Antalya
Antalya'nın kuzeyinde Düzlercam Parkı yakınındaki Güver kanyonu, 2 kilometre uzunluğa, 30 metre genişliğe ve 115 metre derinliğe sahipdir. Suyun kayaları aşındırmasıyla meydana gelmiştir.2007 yılında tabiat parkı ilan edilmiştir.Çeşitli hayvanlarda bölgede bulunmaktadır.Antalya'nın içme suyunun bir kısmı bu kaynaktan sağlanmaktadır.Bu kaynak daha sonra Konyaltında Boğaçayı'ndan denize dökülür.

Ulaşım
Şehir merkezine 20 km uzaktadır.Ulaşım iki şekilde yapılabilir Antalya kepez, korkuteli yolu üzerinden birkaç km sonra sola sapan yoldan.bu yolu kullananlar kanyonun üst kısmına ulaşabilir.Kanyonunu güzelliğini görebilmek için seyir terasları yapılmıştır.Burdan kanyonunun aşagısına iniş olup olmadıgından emin olmamakla beraber mükemmel bir manzarayla karşılaşacagınıza garanti verebilirim.
Diğer bir ulaşım yoluda şehir merkezinden duraliler köyüne kalkan (dogu grajı-yüzüncüyıl-meltem-ahatlı) 83 numaralı dolmuşa binip son duraktaki köy mezarlıgından inip tali yollardan yürüyerek devam ederek ulaşım saglanabilir.Bu yoldan kanyonun içine inebilirsiniz.

Güver kanyonunun oluşumu
Güver kanyonunun temelini oluşturan Travertenler, kalsiyum bi karbonatlı suların yeryüzüne çıktığı veya basıncın azaldığı yerlerde, içindeki CO2 gazının uçması ile, çoğu zaman muntazam tabakalar halinde oluşan, boşluklu kalkerlerdir, bir anlamda kireç taşı olarakta bilinirler. Güver Kanyonu kireç taşı mağaraları, karstik şekillerden biridir.Bu mağaralar, kalkerli arazi içinde suların eritme ve aşındırması sonucu meydana gelen yeraltı boşluklarında oluşur. Kanyonun yapısında bulunan karstik kayaç türü suyun aşındırmasından çok kolay etkilenen bir kayaçtır. Kanyonun oluşumunda suyun etkisine uzun süre dayanamayan bu kayaç türü etkili olmuştur. Ancak oluşum süreci yaklaşık bir milyon olduğu tahmin edilmektedir. Bu oluşum süreci hali hazırda devam etmektedir.

1


2


3


4


5
 

Etiketler



Ynt: Güver Kanyonu-Antalya

Antalya ve çevresine gelen her doğa severin mutlaka görmesi ve o havayı soluması gerektiğini düşündüğüm bir yer Güver Kanyonu.Birçok farklı etaptan ulaşımı mevcut ve bu olanakta birkaç gidilesi hale getiriyor Güver Kanyonu'nu.Paylaşımların için teşekkürler dostum güzel bir çalışma yapmışsın.Beraber daha çok yer görme umuduyla :smiley:
 



Ynt: Güver Kanyonu-Antalya

Teşekkür ederim dostum her ne kadar kanyon çok büyük olmasada zevkli bi etaptı.şehre yakın olmasıda bi avantaj tabi :smiley:
Tekrar başka etaplarda görüşmek üzere
 


Ynt: Güver Kanyonu-Antalya

Arkadaşlar çok güzel bir faaliyet olmuş tebrikler gittiğiniz noktadan 300 m aşağıda kurtuçtu mevkii var onun devamı kapuzbaşına çıkıyorç.Eğer isterseniz offroad araçları ile bu bölgeye güzel bir aktivite yapabiliriz bölge ile ilgili fotolar nivatr.com Antalya sekmesinde kanyondan yaylaya başlığında mevcut.
 

Ynt: Güver Kanyonu-Antalya

Siteden fotoları gördüm çok güzellerdi :smiley: teklifin için çok teşekkür ederim cok memnun oldum ama ögrenci konumundayız tahmin edebilecegin üzere bu durum biraz sıkıntıya yol açabiliyor :-\
 

Ynt: Güver Kanyonu-Antalya

Benim açımdan sorun yok zaten her boşlukta dağlardayız..Bu haftada güzel yerler gördük alakır vadisine indik.
 




Ynt: Güver Kanyonu-Antalya

Teşekkür ederim Dilek hanım umarım en kısa zamanda gidebilirsiniz.Antalya'da görülmesi gereken gizli köşelerden birisi.Sıcak yaz günlerinde oranın soguk suyuna girmek insanı canlandırıyor :D
 

Ynt: Güver Kanyonu-Antalya



xzekk' Alıntı:
Teşekkür ederim Dilek hanım umarım en kısa zamanda gidebilirsiniz.Antalya'da görülmesi gereken gizli köşelerden birisi.Sıcak yaz günlerinde oranın soguk suyuna girmek insanı canlandırıyor :D
Bu yaz Edremit körfezi civarındaydım ,biz de sıcak saatleri kanyon ,şelale gibi soğuk sularda atlattık.Sıcakta iyi oluyor.
Bir ara onları da yüklememe lazım.Üzerinden zaman geçince fırsat yaratılamıyor nedense...

tekrar güzel kareler için teşekkürler...
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst