Ben güvenlik manyağı olduğum için hem panelle regülatör arasına (hem + hem - hatta) otomatik DC sigorta, hem de akü ile regülatör arasına (yalnız + hatta) sigorta koydum.
Akü çıkışında bot şalterim var. Akım çeken her hattın ucunda bıçak sigortalarım var. Bıçak sigortaların bulunduğu kutuların her biriyle akü arasında ayrıca yüksek amper (yassı) sigortalarım var. Bunların deliklerini biraz büyüttüm, sigorta kutusu olarak da elektrik motorlarındaki klemesleri kullandım.
Şarj için üçlü sistemim var: panel, 220V, ek alternatör. Hangisini kullanacağımı belirlemek için seçici şalter kullanıyorum. İçerideki hatları besleme kaynağı için de bir seçici şalterim var: 12V, 220V, 12+220V
2011 yılında YALNIZ kablolara 1000 TL harcadım. En incesi led lambalara giden (1.5mm), en kalını akü bağlantılarındaki (32mm).
Neden bu abartı derseniz, cevabı çok basit: Elektrik yangını şakaya gelmez. Gönüllü itfaiyeci olarak aldığım onca eğitimde bunu iyi öğrendim.
Bu yüzden, bir inverter koyduktan sonra bütün hatları 2x0,75 lamba kordonuyla çeken "profesyonel" imalatçıları görünce, işimi kendim görmekten ve paraya kıymaktan çekinmedim.