Teşekkür ederim yorumunuz için. Yani anladığım kadarıyla sadece Şarj kontrol cihazdından aküye giden + hatta sigorta bağlamam yeterli... Peki, kaç Amperlik bir sigorta koymamı tavsiye edersiniz? Kitapçıkça cümle sadece şu kadar olduğu için muallakta kaldım, devamını getirmemiş; "6mm2 kablo ile 20A". Burada sigortanın 20 Amper olması gerektiğinden bahsediyor öyle değil mi?
Şalteri(sigortayı) MPPT ve güneş paneli arasına koymak lazım.Mppt yi aküyü besler.
MPPT ve akü arasına uygun Amper de şalter konabilir.(MPPT yi kapatmak için)(+ kutuba)
Öncelik güneş panelinden gelen akımı kesmek olmalı. Oda MPPT den önce olmalı.
Neden bunu yapıyoruz
bazı MPPt ler sonrasında konan şalterlerin açılıp kapanması nedeniyle yanabiliyor.
Açarken önce akü -Mppt arasındaki sigorta kaldırılacak.
MPPT ışığı geldiğinde güneş panelinden gelen açılacak.
Kapatırken Önce güneş panelinden gelen hattın üzerindeki kapatılacak.
Sonra aküye giden hat kapatilacak.
Sigortanın kaç A olması hat üzerinden geçen Ampere bağlıdır. MPPT nin bozulması durumunda aküyü korumak için.
Mppt cihazınız sisteminizin hangi voltajda dizayn ettiğinizi algılayıp kendini programlar.
1200W panel sisteminde 12V sistem kullanıyorsanız. 100A lik sigorta koymanız lazım(
@fsirin hocam yanlışsam düzeltin.)
1200W panel sisteminde 24V sistem kuracaksanız 50 A
Kısaca kullanacağınız sigorta (MPPT ile akü arasındaki) aküyü korumak için.
Max kaç amper geçmesi gerekiyor buna bağlı.
Güneş paneli MPPT arasındaki MPPT yi korumak için max kaç A geçiyorsa ona göre seçilir.
Kolay gelsin. Normalde Doğru akım sigortaları kullanılır. Ben alternetif akım koydum. Şimdiye kadar sigorta atmadı.
Doğru mu? yaptım buda benim
@fsirin hocama sorum olsun.