Güneş Gözlüğü Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,501
Ynt: Güneş Gözlüğü Tavsiyesi

Doğru seçim yapmışın Ugur Abi 6 senedir Oakley kullanıyorum, camları o kadar rahat ki başka gözlük kullanamaz oldum. Rayban bile taksam bir süre sonra mide bulantısı yapıyor. Bu sene bluetooth kulaklı modelini aldım razrwire, artık CJ kullanırken telefon çaldığında yan şerittekiler daha güvende :D

Etiketler

Bende Oakley alıcam , Bike&outdoorda satılıyor galba oradan alıyımmı ?

bence şişli optigede sorun bazen farklı fiyatlar çıkabiliyor...

ve oakley serime geçen nisanda numaralı gözlük dalında da Jackknife 6.0 ile giriş yaptım. :smiley:
Normal gözlük kullanımına alışıp gün boyu sürekli gözünde olanların kulak ile yanak hizalarında biraz iz çıkar, burun üstlerinde mutlaka iz kalır ama uzun araştırmalarım sonucu bu izlerden ve zaman zaman oluşan baş ağrılarımdan bu model ile kurtuldum.
En güzel özelliği sapları kulağa bombeli olarak ulaşıyor ve kulak arkasında hafifçe başa tutunarak hem iz yapmıyor hemde eğilip kalksanız dahi gözünüzden düşmüyor hatta oynamıyor :D
Burun üstünde de tam gün boyunca çok hafif bir iz bırakıyor eğer gözlüğü hiç yerinden oynatmamışsam.

Ben bir kez daha oakley'in ne kadar iyi bir gözlük olduğunu gördüm.
Herkese şiddetle tavsiye ederim.
Oakley ve Cebé'yi aynı anda görüp deneyip alabileceğiniz ve 8 senedir benim gözlükçüm olan Sun Optik (sirkeci - doğubank 1.kat) ten alın derim, iyi pazarlıkla piyasanın en düşük fiyatını alabiliyorsunuz.( örn: en son jackknife 6.0 için 450-580 arası fiyatlar vardı piyasada ben çizilmez antrefleli cam ile beraber 350'ytl'ye aldım ama 2 saat pazarlık ettim :smiley: )

464899565a59b.jpg

Benim için artık güneş gözlüğünde en önemli şey polarize cam, polarize camlı Ray Ban aldıktan sonra diğer güneş gözlükleri tad vermemey başladı...

Ben polarize exess kullanıyorum, daha öncede exess vardı kaybettim gittim aynı modelinden yine aldım. Çok memnunun araç sürerken acayip faydasını görüyorum.
Exess'i fiyat/performans açısından tercih ettim sanırım :smiley:

Birde şu tavsiyem olacak gözlük alırken ciddi firmaları tercih edin. Ben bunu tecrübeyle sabitledim.
Ben ikinci gözlüğümü Eminönü Turkuaz Optik'ten aldım. Polarize olduğu için iki cam farklı açılarda kırıyordu ışığı sanırım, yani görüşte yanar dönerli görüntüler görüyordum :smiley:
Aldığım yere telefon ettim ve aynı gün kargoya verdim (Bursadan). Hemen yenisiyle değiştirip geri gönderdiler. Başka bi yerden alsam nasıl olurdu bilmiyorum ama, müşteri! olarak ilgi görmek insanın hoşuna gidiyor :smiley:

bu faydalı bilgiler için teşekkürler...

markaların modellleri hakkında bilgi verirseniz seviniriz.........

Arkadaşlar optisyen olarak gözlüğün UV ışınlarını absorbe etmesi olduğunu unutmayın. Güneş gözlüklerinin organik materyalleri plastik çam ağacının reçinesinden yapıldığı için hammaddesi ultraviyole ışınlarını geçirmez. Plastik camlı güneş gözlükleri hem ultraviyoleyi geçirmez, hem de kırılarak göze zarar vermediği için önerilir. Camın koyuluk miktarı kişinin ışık hassasiyetine göre seçilmelidir. Aşırı ışık hassasiyeti olanların tıbben araştırılması da gerekir. Gözünde optik sorunu olanların numaralı güneş gözlüğü kullanmaları önerilir. İşportadan gözlük almayın, gözlük alırken kalitesine güvendiğiniz mağazaları tercih edin. Güneş gözlükleri güneşe direkt bakıldığında gözü korumaz. Böyle bir yanılgıya düşmeyin. Aksi takdirde görme noktasında geri dönüşü olmayan hasara yol açabilirsiniz. Özellikle polorize camlı güneş gözküklerini tercih edin.

Polarize gözlük camı sudaki yansımaları engelleyebilir. ilk resim çıplak göz tarafından görülen biçimde.

[attachment=1]

ikinci resim ise polarize gözlük ile sudaki yansımaların iyice azaltıldığını görüyorsunuz.

[attachment=2]

Polorize gözlük camı doğadaki tüm yansımaları engelliyerek gözün rahatsız olmasını ve yorulmasını engeller. Özellikle araç kullanırken karşıdan güneş geldiğinde aracın ön konsolunda ve yolda rahatsız edici yansıma olur, bu yansımayı engellemek için kaliteli polorize camlı gözlük kullanmak gereklidir.

polarize-yansima-01.jpg

polarize-yansima-02.jpg

Bende rayban kullanıyorum bu gözlügü ilk aldıgımda diger bütün gözluklerimi kırdım akadar rahat ettim ki gözümde varmı yokmu hissetmiyorum 8-9 saat çıkarmadıgım günler oldu

4188761_621914_rmou286.jpg

Markasını bilmiyorum..88 lerde incirlikten pilot gözlüğü diye almıştım amerikan hala kullanıyorum...İlginç kulağa takma kısmıda düz..

persol güneş gözlükleri mercek kalitesi bakımından özellikle polarize olanları daha üstünmüş

ARKADAŞLAR oakley mısır apartmanında halen var mı 5 kat turkuaz optikte _?????

Ben motorcu arkadaşlara polarize gözlük öneriyorum.Özellikle yaz aylarında polarize gözlük asfaltın erimiş ve veya daha sağlam olan yerlerini inanılmaz bir biçimde gözler önüne seriyor.Çok büyük bir güvenli sürüş sağlıyor tabi aynı şekilde araç kullanıcıları içinde geçerli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR