Grand Vitara Otomatik Vites Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Konyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,471

Etiketler
Ynt: Grand Vitara Otomatik Vites Yardım

Aracınız hayırlı olsun.. Otomatik vitaradan korkmayın.Bilinçli kullanımla en az manuel kadar,hatta çok daha fazla dayanır.İlk iş otomatik şanzumanın yağını ve süzgeçini değiştirin,40.000 km de bir bu işlemi mutlaka tekrarlayın.

Yukarıda overdrive terimi ile ilgili bilgilere ek bir şeyler eklemek istiyorum.
Overdrive vitesi şimdiki araçların hepsinde mevcuttur.Düz veya otomatik olması farketmez.Düz vitesli araçlarda genellikle son vites dir.5 ileri, 6 ileri, 7 ileri düz vitesli araçlarda genellikle sondan bir önceki(yani overdrive vitesinden bir önceki)vites oranı 1:1 dir.Sonraki atacağınız overdrive vitesi oranı marklara göre farklılık gösterir.(0.60,0.75,0.86 gibi)Çok nadirdir son vites oranının 1:1 olması.Yanılmıyorsam 5 ileri Jimnylerin böyle.
Overdrive ın amacını şöyle bir örnekle açıklamak istiyorum.
bir araç 80 km/s hızı 2000 devirde yapıyorsa ,overdrive vitesine geçtiği zaman aynı hızı 1500 devirde giderek aracınıza ekonomi yaptırır.(rakamları kafadan atıyorum)
Yukarıda da arkadaşların dediği gibi rampalı yollarda kullanmanın doğru olmadığı,romork çekerken kullanılması durumunda aracın hararet yapma olasığını arttırdığı bilinmektedir.
Düz yolda giderken Overdrive düğmesinin kapatılması ile aracın 5.vitesten 4'e çekilmesi aynı şeydir.

çok güzel toparlamışsınız olayı, teşekkür ederiz. hiç romörk olayında böyle bir fonksiyonu olabileceği aklıma gelmemişti. ben genelde motor freni veya sollama yapmadan önce deviri toparlayıp aracı hızlanmaya hazır hale getirmek için kullanıyordum bu overdrive'ı kapatma tuşunu :smiley:

CJ7V8' Alıntı:
Yukarıda overdrive terimi ile ilgili bilgilere ek bir şeyler eklemek istiyorum.
Overdrive vitesi şimdiki araçların hepsinde mevcuttur.Düz veya otomatik olması farketmez.Düz vitesli araçlarda genellikle son vites dir.5 ileri, 6 ileri, 7 ileri düz vitesli araçlarda genellikle sondan bir önceki(yani overdrive vitesinden bir önceki)vites oranı 1:1 dir.Sonraki atacağınız overdrive vitesi oranı marklara göre farklılık gösterir.(0.60,0.75,0.86 gibi)Çok nadirdir son vites oranının 1:1 olması.Yanılmıyorsam 5 ileri Jimnylerin böyle.
Overdrive ın amacını şöyle bir örnekle açıklamak istiyorum.
bir araç 80 km/s hızı 2000 devirde yapıyorsa ,overdrive vitesine geçtiği zaman aynı hızı 1500 devirde giderek aracınıza ekonomi yaptırır.(rakamları kafadan atıyorum)
Yukarıda da arkadaşların dediği gibi rampalı yollarda kullanmanın doğru olmadığı,romork çekerken kullanılması durumunda aracın hararet yapma olasığını arttırdığı bilinmektedir.
Düz yolda giderken Overdrive düğmesinin kapatılması ile aracın 5.vitesten 4'e çekilmesi aynı şeydir.

arkadaşlar hayırlı akşamlar banada yardım ederseniz sevinirim99 model 2500 v6 grand vitara aldım fakat araç arazi vitesinden atıyor ustaya göre arazi şanzımanının içindeki zincirden olabilecegini söyledi fakat ben orduda oturduğum için parça bulma şansım yok kople arazi şanzımanı almayı düşündüm ama çıkmasına 2500 tl istediler ne yapabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Power tuşu ;
Basit anlatımla araçtaki mili saniye değerleri açar ve daha
fazla yakar(mekanik güç üretir) ve daha fazla tork üretir.
Çok sıkışmadıktan sonra aracın vites topuzunda ki küçük tuşa basarak
şanzıman düşürerek daha verimli kullanabilirsiniz.
power tuşu gibi yakıtıda sömürmez

İsmail Bey
ilk olarak aracınızın sorununu kesin öğrenin.
çekerden atmasının bir çok sebebi olabilir
en son ihtimal arazi şansımanı değerlendirilmeli.
örnek olarak ön aks poryayı sıyırıp merkezden çıkıyor olabilir

arazi vitesinden atma problemi bendede var. zaman zaman arazi vitesine takarken ve araziden çıkarırken cırtlama sesi de geliyor. nedense şuan böyle bir sorun yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR