Grand Vitara Mı Freelnder Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mert G Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,578

Mert G

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhaba,
Yıllardır sorulan soruları tekrar sormuş gibi olacağım ama hem siteden yaptığım araştırmalar, hem izlediğim yüzlerce youtube videosuna rağmen tam bir karar verebilmiş değilim. Suzuki Grand Vitara (2003-2004) / Grand Vitara JLX (2006) ve Freelader TD4 (2004-2005) modeller arasında kararsız kaldım. Alacağım aracı sadece haftasonu kullanacağım, ailemle olacağım için çok ağır bir offroad yapmam ama basit yerlerde de takılıp kalmak istemiyorum. Aldıktan sonra da zaten arabalar hobim olduğu için ufak tefek değişiklikler yaparım diye düşüncem var (yükseltme kiti, snorkel, belki lsd). Bazı yorumlarda JLX'lerde ESP ile EDL olduğu için arazide daha başarılı diyor, bazı yorumlar 2004'lerin daha az elektronik olduğu ve daha fazla seçenek olduğu için tercih edilmesini söylüyor. Freelander için nazik diyenler de var, arazide Suzuki'ye göre daha iyi diyenler de. Alacağım aracın 4 kapı ve otomatik olması şart. Freelander ile JLX fiyatları birbirine yakın 40-45 arası, 2004 GV ise 35 civarında. Tüm bunları göz önüne alırsak daha çok kullanıcı tavsiyeleri ve yorumlarına göre hangisini önerirsiniz? Sahibindendeki araçları çoğunu inceledim, yine de sizin özellikle tavsiye edeceğiniz araç var mı (ilanda olmayan öneri de olur).
Çok uzun oldu ama okuyup yorum yapan herkese şimdiden çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara Mı Freelnder Mı?

Merhaba,öncelikle bilmenizde fayda olan kısım,Freelander ile 2006 ve sonrası Vitara,sürekli dört çeker araçlardır.Yanlış değilsem bu modellerde 4x2 seçeneği yoktur.Bu da yakıt olarak belli rakamların altına düşemezsiniz demektir.

2006 öncesi Vitara ise 4x2 ve 4x4 seçenekli olabilmektedir.Şimdi seçiminizi ona göre düşünüp kararınızı yeniden değerlendiriniz. Eğer zaten biliyorsanız ben sizin yazdıklarınızdan yanlış fikre kapılmışım kusura bakmayın.

Özellikleri kıyaslanabilir araçlar arasında 10bin lira fark varsa, model yılı aşağı yukarı aynıysa, arada bariz bir kalite farkı yoksa ve ucuz olan işinizi görüyorsa bence karar gayet açıktır. Ha pahalı olan seçenek kalite sıralamasında daha da geride kalıyorsa, o zaman durum daha da açıktır. Hangisi daha kaliteli onu nereden bilebiliriz derseniz o zaman sigortacıların yaptığı istatistikleri inceleyebilirsiniz: http://www.reliabilityindex.com/reliability , bazı ülkelerde araçlar arıza ihtimaline karşı sigortalanıyor ve elde edilen istatistikler de yayınlanıyor.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,öncelikle bilmenizde fayda olan kısım,Freelander ile 2006 ve sonrası Vitara,sürekli dört çeker araçlardır.Yanlış değilsem bu modellerde 4x2 seçeneği yoktur.Bu da yakıt olarak belli rakamların altına düşemezsiniz demektir.

2006 öncesi Vitara ise 4x2 ve 4x4 seçenekli olabilmektedir.Şimdi seçiminizi ona göre düşünüp kararınızı yeniden değerlendiriniz. Eğer zaten biliyorsanız ben sizin yazdıklarınızdan yanlış fikre kapılmışım kusura bakmayın.
Sadece haftasonu kullanacağım için çok sıkıntı olmaz aslında yakıt benim için, yine de çok teşekkürler.

sakyuz' Alıntı:
Özellikleri kıyaslanabilir araçlar arasında 10bin lira fark varsa, model yılı aşağı yukarı aynıysa, arada bariz bir kalite farkı yoksa ve ucuz olan işinizi görüyorsa bence karar gayet açıktır. Ha pahalı olan seçenek kalite sıralamasında daha da geride kalıyorsa, o zaman durum daha da açıktır. Hangisi daha kaliteli onu nereden bilebiliriz derseniz o zaman sigortacıların yaptığı istatistikleri inceleyebilirsiniz: http://www.reliabilityindex.com/reliability , bazı ülkelerde araçlar arıza ihtimaline karşı sigortalanıyor ve elde edilen istatistikler de yayınlanıyor.
Aslında model yılları birbirine yakın olmasına karşın araçlar baya farklı birbirinden. Suzukilerde hem eski-yeni kasa hem de bariz bir donanım farkı var. Freelander Suzuki arasındaysa dizel/benzinli motor farkı (benim için sorun olmasa da çok km yapıcaklar için tercih sebebi) ve yine donanımsal farklar var. Benim asıl öğrenmek istediğim sadece arazi amaçlı düşünürsek hangisi arazide daha iyi bir seçenek olur?

Sadece arazi amaçlı düşünürseniz ve bu konuda ciddiyim oyuncak istemiyorum derseniz bu listedekiler arasından yanıt eski kasa suzuki olur, ama o durumda mesela neden bir hilux, l200 vs bakmıyorsunuz o da sorulabilir.
Hafta sonu gezi amaçlı derseniz hepsi olur.
Ben yeni kasa suzuki aldım. Herkese "ciddi" arazı aracı lazım değil.

Kamyonet sınıfı araçlara hem yüksek trafik kasko poliçeleri, hem de yıllık muayene ve hız limitleri gibi sebeplerden sıcak bakmıyorum. Ayrıca baya yapılı olmadıkça aks mesafesinden dolayı çok uyumlu gelmiyor bana araziye.
Mesela siz de eski kasa Vitara önermişsiniz ama bazıları sizin kasada edl'nin arazide daha iyi işler çıkardığını söylüyor. Bu yüzden bu 3 araç kullanıcıların yorum alarak en doğru kararı vermeye çalışıyorum.

edl nedir biliyorum ama ben 3 kapılı olanından aldım. bu versiyonun arazi şanzımanı yok sadece dişli oranı nispeten ortamla uyumlu seçilmiş bir birinci vitesi var, ve bildiğim kadarıyla diferansiyel kilidi vs de yok.
o zaman neden onu aldınız derseniz:

1- nispeten yeni
2- 1.6 motor ötv'si düşük
3- ben bu işlere girdiğimden beri hep sürekli 4 çeker kullanmışımdır bu arabadan önce de rav4 vardı ve benim kullanımım açısından bir dez avantajına da rastlamadım. ayrıca arazide zorlanabilecek bir tarafı olmadığı için kırılabilecek bir tarafı da yok.

kısaca araziyi çamuru vs bırakın ben arabaya AT lastik bile takmıyorum. bu şartlar altında benim için bu seçim iyi. sizin için muhtemelen pek uygun değildir ne de olsa yükseltme vs de düşünüyorsunuz.

Merhaba.
Ben de sizin gibi bu iki arac arasinda epey kafa yormustum. Sonra Suzuki Grand Vitara XL7 aldim. 2006 model. Dogru bir karar vermis oldugumu dusunuyorum.
Asfaltta 2 ceker kullaniyorum. 4H ve 4L vitesleri var. Agir bir arac olmasina ragmen arazi performansi gayet iyi.
2000cc ve manuel vites.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR