Ynt: Grand Vitara 2011 LPG ye gecmek ve subwoofer + LPG guvenlik sorunu
mert1677' Alıntı:
lpg de son durum nedir acaba ? taktıran arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Merhaba
Yaklaşık 1 ay önce 2009 model GV aracıma Eskişehirde TELEFLEX GFI (aslında artık sadece GFI olmuş, TELEFLEX+GFI ortaklığından TELEFLEX çekilmiş GFI kalmış) montajı yaptırdım.
Gözlemlerimi yazacak olursam:
1. Kazanç :
LPG montajından önce depoyu benzin ile doldurup şehir içi (bilen bilir, çok sık trafik ışığı vardır) ve
hafif arazi şartlarında 108 km kullandım. Depoyu yeniden doldurduğumda tamı tamına
15 lt benzin aldı. Buna göre
şehir içi 100 km'de 13,8 lt Benzin yakmışım.
LPG montajından sonra ise bu gün itibarı ile 35 lt LPG ile 230 km yol yaptım. Demek oluyor ki
şehir içi 100 km'de 15,21 lt LPG yakmışım.
Güncel fiyatlara göre :
Benzin Maliyeti : 13,8 lt X 4,18 TL =
57,68 TL
LPG Maliyeti : 15,21 lt X 2,33 TL =
35,43 TL
% Kazanç : ((57,68 - 35,43) X 100) / 57,68 =
% 38,57
2. Performans:
Ben herhangi bir düşüş hissedemedim. Farkı gözlemleyebilmek için teknik bir ölçüm yapmak gerekir diye düşünüyorum.
3. LPG-Benzin Geçişleri:
Hissedilmiyor.
4. Arıza Lambası Yakma:
Montajdan beri hiç yanmadı, açıkçası yanmasını da beklemiyorum.
5. Enjektör Sesi:
Duyulmuyor.
6. Tank Montajı:
47 lt'lik tank taktırdım. Çapı 27 cm, uzunlığu 88,6 cm. Arka koltukların hemen arkasına, koltuklar tam geriye yaslı pozisyonda iken monte ettirdim. Üstüne de MDF den muhafaza yaptırıp siyah halıfleks ile kaplattım
bagaj namına pek birşey kalmadı. Muhtemelen Ankaraya uğrayıp uzun yolculuklar için bir port bagaj alacağım.
Aktaracağım bilgiler şimdilik bu kadar, sorularınız olur ise tecrübe ettiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım...