Grand Vitara 2.5 V6 1998 hakkında neler söyleyebilirsiniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abdullahunalt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,997
Ynt: Grand Vitara 2.5 V6 1998 hakkında neler söyleyebilirsiniz

o hortum işini bende merak ettim ...Bir bakayım yarın ...Bendede boştamı aceba ?...
Gökhan , Diff.kilit işini bir göremeden gönderdin aracı ...Şimdi taktırayımmı, böylemi kullanayım karar veremedim ...Bu haliylede , çok araçlar ektim, karlı arazide ...Bir kullansaydım ,kararım netleşirdi...
selamlar...

Etiketler

oguz1134' Alıntı:
teknik işler hep bana düşüyor ;D bu zımbırtının tam adı nı hatırlayamadım.. ;)

ne işe yaradığını 3 aşagı 5 yukarı anlatayım anlaşılacak konu ;)

benzin deposu içindeki benzin pompası 3<>4 bar basıncla benzini enjektör kütügüne yollar..motor yaktığını yakar fazlası depoya geri döner..sürekli bir dolaşım vardır bu zımbırtı depoda oluşan havayı alır + benzini acık hava ile temasını engelleyerek..+içindeki yanıcı maddelerin buharlaşıp uçmasını engeller..
>>> yani depodaki benzini bir legene boşaltın 2 gün acık havada dinlendirin..sonra motoru çalıştırabilecek özellikleri kalmışmı..?bir bakın..?

>>anlatabildim..mi..?

>> biride adını yazsa bari..garip bi ismi vardı ! ;) :smiley: ;D

bizim araclarda böyle boşta hortum ararsanız var bayagı..arka dif havlandırma..ön dif.h.,şanzımn.h.vs.. ;)
Abi adı kanister galiba.

abiler ben de bu ara suzuki almayı ciddi bir şekilde düşünenlerdenim. Ancak offroad niyetinden ziyade kar yağdığında aracıma atlayıp yaylaya çıkmak için doğa için yani. Ancak bir kaç sorum olacak.Forumda bayağı deneyimli kullanıcılar var. cevaplarsanız sevinirim.

1. Grand Vitara 2004 model 2000 cc 5 kapı araçlar v6 mıdır?
2. 1998 1999 gibi yukarıdaki yeşil araç grand mı yoksa vitara mı ve farkları nedir?
3. Jeep tarzı araçlarla karşılaştırdığımızda altı alçakmış gibi duruyor. Acaba resimlerden mi öyle görüyorum.
4. 16 AT lastik takabilmek için yükseltme şart mıdır?

şimdiden cevaplar için teşekkürler...

kadirhoca' Alıntı:
abiler ben de bu ara suzuki almayı ciddi bir şekilde düşünenlerdenim. Ancak offroad niyetinden ziyade kar yağdığında aracıma atlayıp yaylaya çıkmak için doğa için yani. Ancak bir kaç sorum olacak.Forumda bayağı deneyimli kullanıcılar var. cevaplarsanız sevinirim.

2. 1998 1999 gibi yukarıdaki yeşil araç grand mı yoksa vitara mı ve farkları nedir?
3. Jeep tarzı araçlarla karşılaştırdığımızda altı alçakmış gibi duruyor. Acaba resimlerden mi öyle görüyorum.

işin alfabesi burada..>>http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60387.0

yok ben iyiçe ögrenip bilği sahibi olucam derseniiz formu geriye doğru tarayıp okumanız lazım.

>>>.sol alt köşe..>>Sayfa: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] Yukarı git

birileri sizi bilği sahibi etmek amacı ile yüz yada 1000 sayfa yazmaz..derim.. ;) ::smiley: ;D

- Hayır düz 4 silindirlidir
-Resimdeki araç Grand Vitara'dır.Grand Vitara olarak çıkan ilk kasadır.
-Evet daha alçaktırlar.Bu yüzden ilk işlerimizden biri yükseltme kiti veya get ile aracı yükseltmektir.Ama standart hali ile de iyi iş görür
-16 AT lastik ifadesini tam anlayamamakla beraber araçta orjinal olarak 235-60/16 lastik vardır.Yükseltme yapmadan kullanabileceğimiz en büyük lastik 225-70/16'dır.Bunun üzerindeki bütün ebatlar için yükseltme yapmak kaçınılmazdır.

cevaplar için teşekkürler. şimdi o topiği inceleyeceğim.

kadirhoca' Alıntı:

sırasyla cevab vereyım
cevap: hayır sıralı 4 sılındırdır
[SIZE=78%]2. 1998 1999 gibi yukarıdaki yeşil araç grand mı yoksa vitara mı ve farkları nedir?[/SIZE]
[SIZE=78%]cevap :eek:nlarda grandır ama grand 1 dıye gecer 2 nesıl 2003-05 arası ıle dıs olarak tamponlar ve cantlar harıcınde farkı yoktur ıcerısınde ıse torpıdo tamamen farklıdır koltuk ısıtma vardır dıreksıyon konyoluda gostergelerıne kadar degısmıstır[/SIZE]
cevap : asırı alcak degıldır ama yukseltme ıslemıgayet basıttır pıyasada gett ve kıt olarak bır suru aksesuar vardır
cevap zaten 16' dır cantları at lastık derken 215/70/16 yı sıkıntısız takarsınız daha buyuk ebatlar ıcın se yukseltme yapılmalıdır

benbeni arkadaşım fotoğraf çekmeye zamanın olmadı sanırım :(

Arkadaşlar,
Grandların en sevmediğim görselliği, pörtlek farları ...Yeni kasaların farları ne kadar zarif ve şıksa, bizimkilerde öylesine pörtlek ...Gran resimlerini epey araştırdım ama ,modifiye edilmiş far göremedim ...Zarif bir far uygulanmış granda rastlayan oldumu aceba?....varsa, paylaşım rica ediyorum ...Birde, yeni nesil farları bizimkine nasıl uydururuzu araştırıyorum ...Sonuç alabilirsem payulaşırım ...
syg.

hek70' Alıntı:
benbeni arkadaşım fotoğraf çekmeye zamanın olmadı sanırım :(
Bu sabah fotoğrafları çektim.Kanisterden çıkan hortumlardan biri depoya biride enjektörlere gidiyor.Fotoğraflarda da gözüküyor zaten

1.jpg

2.jpg

gokhan5234' Alıntı:
sırasyla cevab vereyım
cevap: hayır sıralı 4 sılındırdır
[SIZE=78%]2. 1998 1999 gibi yukarıdaki yeşil araç grand mı yoksa vitara mı ve farkları nedir?[/SIZE]
[SIZE=78%]cevap :eek:nlarda grandır ama grand 1 dıye gecer 2 nesıl 2003-05 arası ıle dıs olarak tamponlar ve cantlar harıcınde farkı yoktur ıcerısınde ıse torpıdo tamamen farklıdır koltuk ısıtma vardır dıreksıyon konyoluda gostergelerıne kadar degısmıstır[/SIZE]
cevap : asırı alcak degıldır ama yukseltme ıslemıgayet basıttır pıyasada gett ve kıt olarak bır suru aksesuar vardır
cevap zaten 16' dır cantları at lastık derken 215/70/16 yı sıkıntısız takarsınız daha buyuk ebatlar ıcın se yukseltme yapılmalıdır

gökhan bey ilginize çok teşekkürler.eğer fazla olmazsam bir sorum daha olacak. grand vitaralar türkiye şartlarında kaç km motor ömrü gösteriyorlar. bunu şunun için soruyorum: piyasada 120- 150 bin den aşağı araç yok gibi.

kadirhoca' Alıntı:
gökhan bey ilginize çok teşekkürler.eğer fazla olmazsam bir sorum daha olacak. grand vitaralar türkiye şartlarında kaç km motor ömrü gösteriyorlar. bunu şunun için soruyorum: piyasada 120- 150 bin den aşağı araç yok gibi.
Sorunun tam cevabı değil ama benim Vİtara 1.6 JLX 300 binde, motor sorunu yok. Daha yeni, daha büyük hacimli olan Grand motoru daha uzun ömürlü olacaktır.

eger buyukbır proplem olmassa 250-300 aralgındakı araclar pıyasada var

benim arabada kanisterin altından çıkan hortumu alttaki fotağraftaki enjötörlerin ordaki yere takmışlar , tank yazısının olduğu hortumun ucuna bir parça takılı devamında aşağıya doğru gidiyor (zannımca depoya), purge yazısının olduğu yerden çıkan hortumun ucu boşta duruyor, ilginiz için teşekkür ederim ama biraz daha detaylı fotoğraf koyabilirmisiniz rica etsem benim arabadaki hortumları buldukları yere takmışlar biride fazla gelmiş herhalde)))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri