Grand Vitara 2.5 V6 1998 hakkında neler söyleyebilirsiniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abdullahunalt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,997

abdullahunalt

Yeni Üye
Yer
mersin
1998 Suzuki Grand Vitara hakkında ne biliyorsanız öğrenmek istiyorum..
Vitara ile Grand Vitara arasındaki fark nedir arazide hangisi daha verimli ve motor olarak 2.5 cc ne düşünüyorsunuz öğrenmek istiyorum.. Teşekkürler.

04122011162.jpg

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 2.5 V6 1998 hakkında neler söyleyebilirsiniz

40 kişi okumuş >>>>>>>>>0 cevap ;D ;D

Grand Vitara 2.5 V6 ..bu aracı hiçmi kullanan yok aramızda ..yada hiç birimiin bir fikridemi yok..bu soru cevapsızmı kalacak..?

suzukiçiler bize ne oldu da böyle olduk.. ???

en hareketli bölüm neden en ölü bölüm ..oldu. ??? ::smiley: ::smiley:

bundan sonra aramızda bilgi paylaşımı olmayacak herkes bildigini kendinemi saklıyacak..??

sorulara cevap yazan kişi saysı bir elin parmak sayısından az..?

>>>Suzukiciler Kaç Kişiyiz (Off-Road Araçları)>>>sayı ..400 olacak nerdeyse.. ::smiley: ::smiley:

slm bende 1999 2.5 v6 var 1.5 senedir bende tek kelime ile süper bugünlerde orjinal tampona vinç uygulaması ile uğraşıyoruz 23.5 85 16 lastik var aracın videolarını www.afoff.org dan seyrede bilirsin diyer kasalarla farkını bilmiyorum ama ben aracımdan çok memnunum masallah.....

SDC10325.jpg

abı sorun bızde degıl sitede haftada en az 3 kere cokmesı artık normal gelmeye basladı o endenle dagıldık hemen arkadasın konusuna geleyım 2.5 grand vıtara v6 olması sebebıyle gayet serı ve guclu bır aractır arkadasıma burda 2' yukseltme 235/75/16 at lastıkle olarak bır tane hazırladık arac gayet guzel 6 aydır herhangıbır arızası ve masraf olmadı yakıt olarak v eguc olarak benım 2.0 dan eksık yanı yok bılakıs esıt yakıyor ama guc kendını hıssettırıyor handı kap olarak tek noktası camur gecıslerınde 2.0 4 sılındır ona göre hafıf oldugu ıcın zorlanmadan gecerken o bıraz zorlanıyor

selamlar.vergisi dışında bir dezavantajı yok sanırım.
aracın boşağırlığı 1380 kg.13,5 lt benzin şehir içi-8,3lt şehir dışı yakıt tüketimi var.10,2 lt karışık tüketiyor.diğer özellikleri şunlar.

Cylinders: V6
Displacement: 2493 cm3
Power [KW(hp)/RPM]: 106(144)/6200
Torque: 153.41/3500 lb-ft/RPM (208/3500 Nm/RPM)
Fuel System: Multipoint Injection
Fuel: Petrol
CO² Emissions: 248 g/km

Merhaba,
Biraz geç oldu ama , tecrübelerimi paylaşmak istedim bende ...
Yeni kasa Grand Vitaramı satıp , otomatik 98 model 2.5 v6 aldım ...Kullanalıda 1 yıl oluyor ...Aracı benzinde kullanıyorum ve Lpg hiç uygulanmamış... 4 kişi seyir halinde iken , rampada dahi gaza yüklendiğinizde dizelleri aratmayan bir performansa sahip ..
Kalkışlarda , çoğu araca nanik yapabilirsiniz...Ben , Erzurumda Gökhanla birlikte aracı az biraz yükselttim, lastik ebatını 235 60 ' dan 235 70 e çıkardım ...Test alanı olarak kullandığım 5 etaplı bir yerim var..Duster ,Captiva , 3 K 1.6 yeni kasa grand vitara ve forester sadece 1 etaptan çıkabilirken, yeni model x-trail 2 etaptan çıkabiliyor...Pıckup larında , dingil mesafesi nedeniyle yaklaşma şansları yok ...Bense defalarca 5 etabıda rahatlıkla aşabiliyorum ..Motor gerçekten çok güçlü ve yarıda durup tekrar gaza basınca hiç yok gibi tırmanabiliyor...Bu kış müthiş karlı oldu ...Avcılar klübüyle birlikte pek çok kez ava çıktık ve arazide karşılaştırma şansım oldu ...Aracın modeline göre fiyat performans oranı mükemmel..Diff kilit olmamasına rağmen , kilitli araçlardan asla geri kalmadı....Kar yoğunluğu nedeniyle yüksek devirde çok yol aldığım zamanlar oldu ...Gram yağ eksiltme yok (lpg yok, taktırmamda)...Güçlü,konfor yükseltmenin etkisiyle biraz kaçıyor ama , arazi performansı olarak dönüyor, oldukça sağlam bir alt takım düzeni var ...Asfaltta 170 km sürate çıkabilirken arazide mahrum kalmıyorsunuz...Yükseltme sonrası 2000 motor Gv lerde, performans kaybı yaşarken, bunda nerdeyse hissetmiyorsunuz...Keyifli ve güven veren bir araç ....
selamlar...

selam 99 model 2.5 v6 var yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bende çok memnunum orjinal hali ile bu karda kışta daha hiç bırakmadı beni yolda arazide traktörlerin çıkamadığı yere çıtığım oldu yakıtı uzun yolda normal ama arazide 4*4 modunda 400 e yaklaşıyor .. uzun lafın kısası ben çok severek kullanıyorum geçenlerde motora bakarken resimlerdeki hortumun çıktığını gördüm ve nereden çıktığını bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

DSC068751.jpg

IMG_0195.JPG

DSC07713.JPG

DSC07714.JPG

bu konuyla ilgili yorumu olan yokmu????

teknik işler hep bana düşüyor ;D bu zımbırtının tam adı nı hatırlayamadım.. ;)

ne işe yaradığını 3 aşagı 5 yukarı anlatayım anlaşılacak konu ;)

benzin deposu içindeki benzin pompası 3<>4 bar basıncla benzini enjektör kütügüne yollar..motor yaktığını yakar fazlası depoya geri döner..sürekli bir dolaşım vardır bu zımbırtı depoda oluşan havayı alır + benzini acık hava ile temasını engelleyerek..+içindeki yanıcı maddelerin buharlaşıp uçmasını engeller..
>>> yani depodaki benzini bir legene boşaltın 2 gün acık havada dinlendirin..sonra motoru çalıştırabilecek özellikleri kalmışmı..?bir bakın..?

>>anlatabildim..mi..?

>> biride adını yazsa bari..garip bi ismi vardı ! ;) :smiley: ;D

bizim araclarda böyle boşta hortum ararsanız var bayagı..arka dif havlandırma..ön dif.h.,şanzımn.h.vs.. ;)

teşekkürler oğuz bey bu hortumun girdiği biyer yokmu yoksa böyle dahamı havalı olur)) :smiley: desenize bizim araba yakında çalışmayacak :-[

Az önce kendi aracımda baktım.Enjektörlere giden bir boru var.Bu hortum oraya takılıyor.Yarın fotolarını çekip koyarım.

benbeni' Alıntı:
Az önce kendi aracımda baktım.Enjektörlere giden bir boru var.Bu hortum oraya takılıyor.Yarın fotolarını çekip koyarım.
ne yaptın ıslerın bıttımı ??? ??? ???

Gökhan araç 10 numara oldu.Tabi ki senin yardımlarınla.Şimdilik yükseltme kiti uygulamadım araca.Yazın sonuna doğru ufak ufak başlamayı düşünüyorum modifikasyonlara.

hadı hayırlısı benım aracı ıstanbula yolladım aksıyon oto murat usta saolsun modıfıkasynların sonuna yaklastı ;) ;) ;)

Murat Usta sağolsun bize bayağı yardımcı oldu.Zaten İstanbul tarafına yolum bir düşse araca iyi bakım yaptıracağım orada.Ne yazık ki bildiğin gibi bizim araçlardan burada anlayan yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri