Ynt: Grand Vitara 2.5 V6 1998 hakkında neler söyleyebilirsiniz
Merhaba,
Biraz geç oldu ama , tecrübelerimi paylaşmak istedim bende ...
Yeni kasa Grand Vitaramı satıp , otomatik 98 model 2.5 v6 aldım ...Kullanalıda 1 yıl oluyor ...Aracı benzinde kullanıyorum ve Lpg hiç uygulanmamış... 4 kişi seyir halinde iken , rampada dahi gaza yüklendiğinizde dizelleri aratmayan bir performansa sahip ..
Kalkışlarda , çoğu araca nanik yapabilirsiniz...Ben , Erzurumda Gökhanla birlikte aracı az biraz yükselttim, lastik ebatını 235 60 ' dan 235 70 e çıkardım ...Test alanı olarak kullandığım 5 etaplı bir yerim var..Duster ,Captiva , 3 K 1.6 yeni kasa grand vitara ve forester sadece 1 etaptan çıkabilirken, yeni model x-trail 2 etaptan çıkabiliyor...Pıckup larında , dingil mesafesi nedeniyle yaklaşma şansları yok ...Bense defalarca 5 etabıda rahatlıkla aşabiliyorum ..Motor gerçekten çok güçlü ve yarıda durup tekrar gaza basınca hiç yok gibi tırmanabiliyor...Bu kış müthiş karlı oldu ...Avcılar klübüyle birlikte pek çok kez ava çıktık ve arazide karşılaştırma şansım oldu ...Aracın modeline göre fiyat performans oranı mükemmel..Diff kilit olmamasına rağmen , kilitli araçlardan asla geri kalmadı....Kar yoğunluğu nedeniyle yüksek devirde çok yol aldığım zamanlar oldu ...Gram yağ eksiltme yok (lpg yok, taktırmamda)...Güçlü,konfor yükseltmenin etkisiyle biraz kaçıyor ama , arazi performansı olarak dönüyor, oldukça sağlam bir alt takım düzeni var ...Asfaltta 170 km sürate çıkabilirken arazide mahrum kalmıyorsunuz...Yükseltme sonrası 2000 motor Gv lerde, performans kaybı yaşarken, bunda nerdeyse hissetmiyorsunuz...Keyifli ve güven veren bir araç ....
selamlar...