Grand Cherokee Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfisti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,991

Alfisti

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar. Aranıza bugün katıldım ama 1 haftadır forumda geziniyorum,Forumda bilgi paylaşımı ve samimi ortam çok hoşuma gitti, inşallah ben de daim olurum. Gezinme amacım hem normal hem arazide bana sorun yaşatmayacak bir araç aramam. Buradaki yorumlardan ve genel araştırmalardan sonra tercihim grand cherokee oldu ama aklıma takılan bir kaç soru daha var, yardımcı olursanız çok sevinirim;

1-Yazılanları okurken WJ kasalarda 2004 öncesi sorun çıkabilir diye bir algı oluştu bende. Tecrübesi olan varsa buna açıklık getirebilir mi acaba, ne gibi sorunlar olabiliyor?

2-Yine WJ kasaların 2005 modellerindeki 2.7 crdi motorların 163 değil, 203 beygirlik motoru olduğunu gördüm sahibinden.com daki bir ilanda fakat internette bu motorun teknik verilerini bulamadım. Gerçekten böyle bir fabrika çıkışı var mı? Varsa elinde teknik verileri olan arkadaş var mı?

3-2005 sonrası WH kasalarda WJ lere göre konfor, dayanıklılık,fonksiyonellik,arazi kabiliyeti konularında bariz farklar var mıdır? Bunu şunun için soruyorum. Cherokee'yi ikinci araç düşünüyordum ama inceledikten sonra aracımı satıp tek araç olarak da kullanabilirim diye düşünmeye başladım(yılda ortalama 20-25 bin km yol yapıyorum,ev-iş arası çok yakın bunun yarısından fazlası türkiyenin çeşitli yerlerinde gezmekle geçiyor, zaten bu gezilerde nispeten daha az keşfedilmiş yerleri sevdiğimden arazi aracı almak istiyorum)

4- Bir de bu araçlarla ilgili tecrübem yok. 'Şunları şunları aracı almadan önce muhakkak sor' diyeceğiniz bir şey var mı?

Ynt: Grand Cherokee Yardım

Merhaba wj serisinde startech edition diye bir modelde aracın gücü 205 hp çıkartılmıştır(startech s4 kiti ile) bu araç ülkemizde varmı bilmiyorum bu araçtaki her şey çok farklıdır jantından iç döşemesine kadar.Öncelikli olarak 3.1 motorlu araç almanı tavsiye etmiyorum ülkemizdeki mazot kalitesinden dolayı bu motor hiç randıman vermiyor.2003 2004 modellerde önde ve arkada varilock dif var bu iyi bir avantaj ama kullanıcağın yağ çok önemli 75 w 140 olucak mutlaka.Araç genel olarak çok konforlu bir araç.Wk serisi araçlar süspansiyon sistemi daha farklı çekiş sistemi quadra drive 2 daha gelişmiş motor güçü 3 litre 215 hp tabii aracın fiyatıda wj göre yüksek ikisini de tercih edebilirsiniz az km yapmış wj bulmak biraz zor olabilir tercih tamamen bu işe ayırdığınız bütçeye kalmış . Araca karar verdiğinizde tecrübeli bir yetkili serviste mutlaka ekspertiz yaptırmanızı öneririm. saygılarımla

Alfisti' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar. Aranıza bugün katıldım ama 1 haftadır forumda geziniyorum,Forumda bilgi paylaşımı ve samimi ortam çok hoşuma gitti, inşallah ben de daim olurum. Gezinme amacım hem normal hem arazide bana sorun yaşatmayacak bir araç aramam. Buradaki yorumlardan ve genel araştırmalardan sonra tercihim grand cherokee oldu ama aklıma takılan bir kaç soru daha var, yardımcı olursanız çok sevinirim;

1-Yazılanları okurken WJ kasalarda 2004 öncesi sorun çıkabilir diye bir algı oluştu bende. Tecrübesi olan varsa buna açıklık getirebilir mi acaba, ne gibi sorunlar olabiliyor?

2-Yine WJ kasaların 2005 modellerindeki 2.7 crdi motorların 163 değil, 203 beygirlik motoru olduğunu gördüm sahibinden.com daki bir ilanda fakat internette bu motorun teknik verilerini bulamadım. Gerçekten böyle bir fabrika çıkışı var mı? Varsa elinde teknik verileri olan arkadaş var mı?

3-2005 sonrası WH kasalarda WJ lere göre konfor, dayanıklılık,fonksiyonellik,arazi kabiliyeti konularında bariz farklar var mıdır? Bunu şunun için soruyorum. Cherokee'yi ikinci araç düşünüyordum ama inceledikten sonra aracımı satıp tek araç olarak da kullanabilirim diye düşünmeye başladım(yılda ortalama 20-25 bin km yol yapıyorum,ev-iş arası çok yakın bunun yarısından fazlası türkiyenin çeşitli yerlerinde gezmekle geçiyor, zaten bu gezilerde nispeten daha az keşfedilmiş yerleri sevdiğimden arazi aracı almak istiyorum)

4- Bir de bu araçlarla ilgili tecrübem yok. 'Şunları şunları aracı almadan önce muhakkak sor' diyeceğiniz bir şey var mı?

Merhaba,2001 Grand Cherokee 4.7 V8 WJ (87000km de) aracım var ve ayrıca 1998 Grand Cherokee 5.9 ZJ (84000km de) sahibiyim. 5.9u babam daha cok kullanıyor,Yılda 3000km civarı yapmayı düsünüyoruz.Forumlarda edindigim bilgiye göre WJ 3.1 dizel tavsiye etmem.

2.7 WJlerde dizel anlamda popüler.Sizn bahsettiginiz farklı editionlarda olabilir,o konuda ayrıntılı bilgi sahibi degilim.
WK araclar WJlere göre daha pahalı ve ekstra özellikleri vardır. WJyi almadan önce 2008 model dizel WK ya binmiştim,fakat kullanmadım,bana ön cam wj ye göre daha yatık geldi ve ön camı yatık araçları pek sevmiyorum,ayrıca yan kapı camlarıda daha dar oldugu icin wjde buldugum rahatlıgı wkda bulamadım.Ayrıca WKda ön torpidoda kullanılan plastik kalitesi bana göre wj kadar kaliteli degil,wkdan sonraki WK2 kasalarda plastik kalitesi cok daha iyi fakat WKlarda plastik kalitesini sevmedim,ayrıca WKdaki koltuk biçimleri hosuma gitmedi,ayrıca WKlarda koltuklar WJdeki gibi yumusak degil,sert koltuk sevmedigim icin WK bana uygun değil,tabiki yeni teknoloji motor ve diger yenilikler olumlu tarafları vardır ama WK konusunda detaylı bilgim yok,WK dıs tasarımında sanki o amerikan cizgisinden biraz cıkmıs gibime geldi ama secim sizin,bence aracı almadan önce WJ ve WK yı iyice inceleyin ve hangisini begenirseniz ondan yöne tercih yaparsınız.Temiz araç bulmak kolay degil,WJ yi alana kadar 9 ay ilanlarda aramıstım ve buldum.
Nasip kısmet.
Asagıdaki linklerde WJ ve WK ile ilgili bilgiler var fakat bazı özellikler olabilir bazı özellikler olmayabilir cünkü avrupa ve amerikan versiyondaki bazı farklılıklardan dolayı farklılık gösterebilir.

WK için

http://www.wkjeeps.com/kmenu.htm

WJ için

http://www.wjjeeps.com/jmenu.htm

yildor' Alıntı:
Merhaba wj serisinde startech edition diye bir modelde aracın gücü 205 hp çıkartılmıştır(startech s4 kiti ile) bu araç ülkemizde varmı bilmiyorum bu araçtaki her şey çok farklıdır jantından iç döşemesine kadar.Öncelikli olarak 3.1 motorlu araç almanı tavsiye etmiyorum ülkemizdeki mazot kalitesinden dolayı bu motor hiç randıman vermiyor.2003 2004 modellerde önde ve arkada varilock dif var bu iyi bir avantaj ama kullanıcağın yağ çok önemli 75 w 140 olucak mutlaka.Araç genel olarak çok konforlu bir araç.Wk serisi araçlar süspansiyon sistemi daha farklı çekiş sistemi quadra drive 2 daha gelişmiş motor güçü 3 litre 215 hp tabii aracın fiyatıda wj göre yüksek ikisini de tercih edebilirsiniz az km yapmış wj bulmak biraz zor olabilir tercih tamamen bu işe ayırdığınız bütçeye kalmış . Araca karar verdiğinizde tecrübeli bir yetkili serviste mutlaka ekspertiz yaptırmanızı öneririm. saygılarımla

Merhaba,''2003 2004 modellerde önde ve arkada varilock dif var '' diye yazmıssınız.Bu bilgiye nereden ulastınız?Dediginiz bazı modeller icin dogru fakat önceki yıllardaki bazı modellerde de olan bi özellik,yani 2001 model aracımda da önde ve arkada vari-lok dif. var.

WJ 2001 4.7 Limited V8 aracımda quadra-drive çekiş sistemi var,zaten vites bölümünde de yazıyor.

http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

Yukarıdaki linkte tablolar ve ayrıntılı bilgiler var,tabi avrupa ve amerikan versiyonları arasında farklılıklar olabilir ama eger avrupa versiyonua racım icinde gecerli ise tablodan inceledigim zaman kendi aracım icin Front Vari-Lok (Dana 30 axle) ve Rear Vari-Lok (Dana 44 axle) oldugunu anladım.Yani 2001 aracımda da sizin bahsettiginiz özellik var.
Bazı WJlerde Quadra Drive cekiş sistemi yok,ama quadra drive cekiş sistemi olan wjlerde önde Front Vari-Lok (Dana 30 axle) var.
2. tabloda yani WJ drive systems availability yazan tabloda quadra drive sistemine sahip aracımı tablodan buldum. Limited 'K' (std) kırmızı renkte yazan araç kendi aracım oldugunu anladım.
Fakat Rear Vari-Lok (Dana 44 axle) için linkteki 3. tabloda yani WJ limited-slip differentials isimli tabloda 2001 model kısmında Limited 'K' (std) kırmızı renkte yazan araç kendi aracım için olan model,cünkü farklı versiyonlarda Rear Vari-Lok (Dana 44 axle) opsiyonel olabiliyor fakat bendeki aracta standart.Diger edition serilerinde olmayabilir,ya da opsiyonel olabilir eger tablo hem amerikan hem de avrupa versiyonu araçlar icinde geçerliyse ben kendi aracımı bu sekilde yorumladım.Öğrenmek isteyen arkadaslarda yukarıdaki linkteki ayrıntılı bilgiye bakabilirler.Bilmeyen arkadaşlar icin kısaltmaların anlamalarını asagıda belirttim.
n/a kısaltması mevcut değil anlamına geliyor.
std kısaltması standart demek.
opt kısaltması opsiyonal demek.

Arkadaşlar kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim. Bu süreçte her iki kasayı da kullandım, 2005 sonrası kasaların motoru ve yol tutuşu bana daha çok hitap etti. Şimdi 2006 model, limited versiyonlarına bakınıyorum, mantıklı fiyatlı bulursam alacağım inşallah.

70-80 bin gibi bir bütçe varsa çok güzel G.C 3.0 lt dizel arabalar var sahibindende satılık,alınır. WJ kasa genel olarak 1999,2001 ve 2004 model yılı olarak makyaj gördü. İmkan varsa tabi 2004 almak lazım ama yoksa 2001 model idealdir. Ön ve arkada kilit olması biraz donanım ile alakalı,sormak lazım alırken. Her 2001 sonrasında olacak diye bir şart düşünmeyin nadirde olsa olmayabilir. Son nesil Jeep bana sorarsanız WJ kasaydı. WK'dan itibaren Avrupalaşma süreci başladı ki artık iyice Avrupalı oldu.

Arkadaşlar son anda fikir değiştirip hızlı bir kararla jeep commander almış bulunmaktayım:smiley: Hepinize iyi günler. İyi gezmeler.

Alfisti' Alıntı:
Arkadaşlar son anda fikir değiştirip hızlı bir kararla jeep commander almış bulunmaktayım:smiley: Hepinize iyi günler. İyi gezmeler.

Jeep Commander köşeli yapısıyla ve jeep oldugunu hissettiren tasarımıyla bence iyi bi seçim.Sağolun, size de iyi gezmeler.Aracınız hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın.

merhaba arkadaşlar . 1994 model g chorekee 5.2 v8 jeepi muayeneye hazırlıyacagım parçacı web sitesi ve tlf numarası gönderirseniz sevinirim . musakanat19@hotmail.com 0532 727 89 31 . saygılarımla

bu parça lazım.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR