Grand Cherokee mi Discovery mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,297
Ynt: Grand Cherokee mi Discovery mi?

Jeep'cilerin de Disco'yu önermesi aslında güzel bir şey. Ama tek aracım olacak olması konusu hususunda endişelerim var. Sanırım onu da ikisiyle de şehir içinde ufak bir tur atmayla çözeceğim.

Etiketler

Konfor konusunda beklentileriniz nedir? sıralayabilirseniz, en azından Discovery'de ne var ne yok söyleyebiliriz.

Bu arada manuel Disco'larda da ABS mevcuttur. olmayanları da var tabii.

edaghan' Alıntı:
Konfor konusunda beklentileriniz nedir? sıralayabilirseniz, en azından Discovery'de ne var ne yok söyleyebiliriz.

Bu arada manuel Disco'larda da ABS mevcuttur. olmayanları da var tabii.

Konfordan kastım elbette ki elektrikli ve ısıtmalı koltuk, dijital klima vs. değil. Konfor derken, uzun yolda beni yorar mı acaba diye merak ediyorum ben. "konfor" konusu her iki anlama da geliyor aslında haklısınız. :smiley: Koltuğunu ileri geri manuel olarak çekmeye üşenenler lüks donanıma da konfor diyorlar :smiley: Yıllarca kendim çektim koltuğumu, yine çekerim o mesele değil :smiley:

Hani daha önce bir örnek söyledim, uzun yolda bir Ford Focus kadar rahat edebileceksem (hem ön hem arka koltuklarda) bu bana yeterli. Onun dışında ABS ve klima zaten birçok araçta mevcut.

Jeep34' Alıntı:
Discovery I, Grand Cherokee ZJ = Discovery I tercihim olurdu

Discovery II, Grand Cherokee WJ = G.Cherokee WJ tercihim olurdu

Discovery III, Grand Cherokee WK= G.Cherokee WK zaten tercihim oldu ;D

WJ ve WK'yı tercih nedeniniz nedir? Yani o segmentte Jeep'ken, neden ZJ karşısında Disco? Diğerlerinde merdiven şasi mi var yoksa?

Modifikasyon yapılmadan önce normal bir araç gibiydi. ama, 2 inch yükseltme, sert yaylar, hız azaltıcı ne kadar aksesuar varsa takınca, doğal olarak biraz rahatsız edici oluyor. arka tarafın bu rahtsızlıktan daha fazla etkilendiği bir gerçek.

evde megane scenic de var. ama istanbul - izmir arası yolculuklarımızı hala Disco ile yapıyoruz.

edaghan' Alıntı:
Modifikasyon yapılmadan önce normal bir araç gibiydi. ama, 2 inch yükseltme, sert yaylar, hız azaltıcı ne kadar aksesuar varsa takınca, doğal olarak biraz rahatsız edici oluyor. arka tarafın bu rahtsızlıktan daha fazla etkilendiği bir gerçek.

evde megane scenic de var. ama istanbul - izmir arası yolculuklarımızı hala Disco ile yapıyoruz.

Peki bu modifikasyonlar ZJ'ye yapıldığında o da yine o derece etkilenmeyecek mi? Yani şunu sorayım, standart bir ZJ ile Disco arasında uzun yolda sürüş konforu konusunda herhangi bariz bir fark var mı?

Standard ZJ ve Disco arasındaki fark için bir yorum yapamayacağım. Denemek lazım. Ama, araç ne olursa olsun, arazi modifiyesinden sonra her araç orjinaline göre rahatsız edici olacaktır.

Peki, teşekkür ederim. Disco'nun arazi performansını çok beğenmiştim. Şehirde de beklediğim gibi çıkarsa, kesinlikle tercihim o olacak :smiley:

Ynt: Grand Cherokee Mi Discovery Mi?

Merhaba, WJ ve Disco II arasında kararsız kaldım. İkisi de fiyat olarak birbirine yakın ama forumdan anladığım kadarıyla WJ daha sorunsuz gibi görüş bildirmiş sayın üyeler. Disco da daha keyiflidir, gülü seven dikenine katlanır gibi bir algı oluştu. doğru mudur?

Ynt: Grand Cherokee Mi Discovery Mi?

bir de disco'nun 7 koltuklu olması ihtiyaç halinde hayat kurtaran bir özellik gibi duruyor. geniş katılımlı aile gezilerinde 2 araba gitmektense tek araç daha mantıklı gibi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri